In tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o furculita . Se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand in tigaie pana bananele se omogenizeaza cu...
Se prepara clatitele dupa reteta DE PREPARE A CLATITELOR PAS CU PAS . Se topeste untul . Se curata merele de coaja lor si se taie in jumatati. Bostanul se curata de coaja si se da prin razatoare. In momentul cand incepeti asamblarea tortului , se aprinde cuptorul la...
Prunele se spala bine si se pun intr-un vas adanc. Se toarna apa fierbinte peste ele . Ele se inmoaie max in 15-20 de minute. Dar e necesar, sa urmariti dupa ele- la fiecare 5 minute se scoate o pruna si se probeaza , daca s-a inmuiat bine si se poate scoate...
Preparea blatului:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se vor topi zaharul. Ciocolata se topeste cu laptele in microunde la o temperatura mica -30 secunde , se amesteca foarte bine , pana se topeste ciocolata si se adauga la galbenusuri. Se mixeaza totul...
Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba. Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino)....
Prepararea blatului: Albusurile se bat spuma cu zaharul sau cu zahar pudra ( mai bine) si o picatura de sare de lamaie. Aparte se amesteca faina cu cacao si vanilina. Pe urma faina cu cacaua se toarna treptat in albusurile batute . Se amesteca numai intr-o directie cu mare atentie , ca...
Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie pergament, unsa cu putin ulei fara miros.
Se toarna cu atentie aluatul...
Ouale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se framanta cu faina cernuta.
Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga albusurile batute cu...
Receta preaprarii aluatului fraged si dospit o gasiti aici. pas cu pas.
Voi descrie receta Pas cu pas in imagini. Sper , ca este inteleasa destul.
Timpul de coacere 15 minute la tempratura de 170 C .
Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul .
In tigiae se pune mierea de albina cu zaharul si la foc normal se...
Aluatul se prepara dupa reteta expusa
Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii , si latimea aproximativ de 30 cm. Urmariti poza si veti vedea , ca intr-o parte este intinsa cu...
Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html
Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se...
Faina se cerne . Laptele se incalzeste putin intr-un vas de sticla sau ceramica ,si se amesteca cu drojdia si o lingura de zahar. Se inveleste cu un prosop curat de bumbac sau de in , si se lasa sa se ridice, ca o cusma in decurs de 10-15 minute.Promit sa pun poza in 1-2 zile , sa vedeti...
Plicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca 3/4 din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda bine in...
Blatul de visina
Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede zaharul. Cantitatea de visina cu lichidul ei e necesar sa fie cca 500-600 ml, nu mai mult, ca se...
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine ,
se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa,...
Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la...
Mod de preparare :
Aici veti gasi reteta de preparare a aluatului in foi :
Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se gaureste aluatul in mai multe parti cu furculita. Aluatul se taie in triunghiuri . Pe fiecare bucatica de...
Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu dulceata in faina si se...
Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc.
Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai...
E necesar ,ca toate produsele sa fie la temperatura camerei. Faina se cerne de 2 ori, pentru a se imbogati cu oxigen. In bucatarie e necesar sa fie temperatura mai inalta decat de obicei si sa nu fie curent de aer in timpul cind va creste aluatul. Pregatim plamadeala- - intr- un vas ,...
ODĂ COLACULUI MOLDOVENESC
Colac Moldovenes,
Cu tine mă mândresc !
Din secole în secole te proslăvesc !
Simbol de Pace, de Belşug ,
Mândria Ţăranului,
Ce cu mâinile pe plug,
Pământul a arat,
Grâu a semănat,
l-a crescut şi secerat....
Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs...
Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja rasa de la o lamaie si se pune sa fiarba la foc domol timp de 30 minute ,...
Preparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda : http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html
Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru mai mult timp.
Folositi unt sau margarina 80-82 % grasime, daca nu gasiti, folositi margarina...
Este o reteta foarte usor si foarte repede de preparat.
Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se lipeste de maini , dar daca veti unge mereu mainele cu faina si veti presara pe masa faina- nu se va...
Modul de preparare :
Se pregatesc 2 vase pentru bain mare - vasul mai mare se pune cu apa la foc pt ca sa fiarba apa. In cel mai mic vas se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga untul si mierea de albina si se pune vasul cu ingredientele in vasul cu...
Inainte de a incepe prepararea tortului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite cele 12 albusuri se pun in frigider, pentru ca e necesar sa fie albusurile foarte reci....
Caramela din banane
In tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o furculita . Se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand in tigaie pana bananele se omogenizeaza cu...
Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane
Se prepara clatitele dupa reteta DE PREPARE A CLATITELOR PAS CU PAS . Se topeste untul . Se curata merele de coaja lor si se taie in jumatati. Bostanul se curata de coaja si se da prin razatoare. In momentul cand incepeti asamblarea tortului , se aprinde cuptorul la...
Prune uscate pentru masa festiva
Prunele se spala bine si se pun intr-un vas adanc. Se toarna apa fierbinte peste ele . Ele se inmoaie max in 15-20 de minute. Dar e necesar, sa urmariti dupa ele- la fiecare 5 minute se scoate o pruna si se probeaza , daca s-a inmuiat bine si se poate scoate...
Tort "Oda Rozei"
Preparea blatului: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se vor topi zaharul. Ciocolata se topeste cu laptele in microunde la o temperatura mica -30 secunde , se amesteca foarte bine , pana se topeste ciocolata si se adauga la galbenusuri. Se mixeaza totul...
Desert "Ciocolata&Ciocolata"
Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba. Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino)....
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)
Prepararea blatului: Albusurile se bat spuma cu zaharul sau cu zahar pudra ( mai bine) si o picatura de sare de lamaie. Aparte se amesteca faina cu cacao si vanilina. Pe urma faina cu cacaua se toarna treptat in albusurile batute . Se amesteca numai intr-o directie cu mare atentie , ca...
Chec de lamaie
Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute. Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie pergament, unsa cu putin ulei fara miros. Se toarna cu atentie aluatul...
Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "
Ouale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se framanta cu faina cernuta. Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga albusurile batute cu...
Placintele impletite cu branza si stafide
Receta preaprarii aluatului fraged si dospit o gasiti aici. pas cu pas. Voi descrie receta Pas cu pas in imagini. Sper , ca este inteleasa destul. Timpul de coacere 15 minute la tempratura de 170 C .
Ciocolata " Moldova"
Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul . In tigiae se pune mierea de albina cu zaharul si la foc normal se...
Invartita cu cirese galbene
Aluatul se prepara dupa reteta expusa Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii , si latimea aproximativ de 30 cm. Urmariti poza si veti vedea , ca intr-o parte este intinsa cu...
Placinta frageda cu visina
Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se...
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas
Faina se cerne . Laptele se incalzeste putin intr-un vas de sticla sau ceramica ,si se amesteca cu drojdia si o lingura de zahar. Se inveleste cu un prosop curat de bumbac sau de in , si se lasa sa se ridice, ca o cusma in decurs de 10-15 minute.Promit sa pun poza in 1-2 zile , sa vedeti...
Tort " mozaic de toamna "
Plicurile cu jeleuri diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte , ( numai ca folositi mai putina apa - cca 3/4 din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda bine in...
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)
Blatul de visina Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede zaharul. Cantitatea de visina cu lichidul ei e necesar sa fie cca 500-600 ml, nu mai mult, ca se...
Lumea prajiturilor (3)
Lumea dulciurilor (2)
Clatite gaurite
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa,...
Tort "La mai mult si la mai mare "
Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la...
Cornulete din aluat in foi
Mod de preparare : Aici veti gasi reteta de preparare a aluatului in foi : Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se gaureste aluatul in mai multe parti cu furculita. Aluatul se taie in triunghiuri . Pe fiecare bucatica de...
Prajitura "Negressa "
Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu dulceata in faina si se...
Visina in sucul ei ( metoda de conservare )
Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc. Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai...
Invartita cu nuca
E necesar ,ca toate produsele sa fie la temperatura camerei. Faina se cerne de 2 ori, pentru a se imbogati cu oxigen. In bucatarie e necesar sa fie temperatura mai inalta decat de obicei si sa nu fie curent de aer in timpul cind va creste aluatul. Pregatim plamadeala- - intr- un vas ,...
Colaci moldovenesti (1)
ODĂ COLACULUI MOLDOVENESC Colac Moldovenes, Cu tine mă mândresc ! Din secole în secole te proslăvesc ! Simbol de Pace, de Belşug , Mândria Ţăranului, Ce cu mâinile pe plug, Pământul a arat, Grâu a semănat, l-a crescut şi secerat....
Torta " Monastarscaia izba "
Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs...
Marmelada de morcov
Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja rasa de la o lamaie si se pune sa fiarba la foc domol timp de 30 minute ,...
Desert Tort "Napoleon"
Preparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda : http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru mai mult timp. Folositi unt sau margarina 80-82 % grasime, daca nu gasiti, folositi margarina...
Placintele bunicii mele
Este o reteta foarte usor si foarte repede de preparat. Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se lipeste de maini , dar daca veti unge mereu mainele cu faina si veti presara pe masa faina- nu se va...
Tort pascal
Modul de preparare : Se pregatesc 2 vase pentru bain mare - vasul mai mare se pune cu apa la foc pt ca sa fiarba apa. In cel mai mic vas se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga untul si mierea de albina si se pune vasul cu ingredientele in vasul cu...
Tort "Lapte de pasare"
Inainte de a incepe prepararea tortului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite cele 12 albusuri se pun in frigider, pentru ca e necesar sa fie albusurile foarte reci....