Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca 30 minute.
Separat se taie cascavalul in cuburi de 1cmx1cm, ardeiul rosu...
1. Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C.
2. Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie feliute.
3. Se inveleste tava cu hirtie de aluminiu si se toarna ulei de masline.
4. Se...
Cum se prepara Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat:
Se incalzeste o tigaie adinca de otel cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in...
1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat.
2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C.
3. Se imparte pieptul de gaina in...
Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii .
Dupa aceiea, se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se amesteca bine cu mixerul.
Se adauga racit in...
Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari se inlatura codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie si se lasa sa se scurga sucul . Se curata tot...
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.
Se curata usturoiul de coaja se piseaza bine , se adauga putina sare ,si 1 lingura de apa, se amesteca bine. Usturoiul se va...
Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html
Prepararea caramelului : Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit bine toata coaja si miezul alb de pe 2...
Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari.
Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore. Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma...
Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert 15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda.
Ardeii ii spalam si ii taiem in 5-6 felii. Se suprapun feliile si se taie apoi pe diagonale, in betisoare subtiri. Se adauga tot ardeiul...
Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu.
Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de coaja. Cartofii curatii se sareaza , se pipareaza si se amesteca bine in vas.
Intr-o tigaie...
Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata. Se fac pirjoale de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si...
Fasolea alba se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat 4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala cu apa rece . La 1 parte de fasole se pun 1.5 parti de apa.
Oala se pune la fiert....
1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см
2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute.
3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit....
Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna. Se toarna aluatul de chek...
Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti.
Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in...
Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu sfoara, si se pune la marinat in frigider pentru 2 zile.
Dupa 2 zile punga cu carne se...
Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr de apa fiarta racita.
Intr-un vas se separa 12 oua - albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite 4 albusuri fiecare in parte, se pun in frigider, pentru ca e necesar sa fie...
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei.
Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine, se adauga jumatate de faina, se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina, tot laptele, apa calduta, untul...
Cum se prepara Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa
aici este descrisa prepararea acestui aluat.
Am obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8...
Se amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara pasta obtinuta si se umplu cosuletele cumparate. Pe deaasupra se presara cu miez de nuca pisat sau alune...
Intr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura .
Din felii de sunca se fac pungulite si se implu cu aceasta pasta . Se orneaza in farfurii in forma...
Betisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei.
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascate. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru...
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoie - sa devina molcut.Cateii de usuroi se curata si se piseaza...
Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti. Se ruleaza, se inveleste in hirtie de aluminiu sau pelicula pt bucatarie. Rulourile pregatite...
Se cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu sarea. Aparte se bat bine ouale cu apa calduta. Se face o gropita in centrul fainii si se toarna apa calduta cu oua. Se amesteca treptat faina cu apa cu o lingura, pana vedeti ca s-a imbibat toata apa in faina, dupa aceea cu mainile incepem sa...
Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar si vanile.
Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme.
Se rostogolesc pe amindoua parti...
Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul.
Deasemenea , va atrag atentia la alegerea prunelor uscate- pentru ca gustul acestei rulade depinde in primul rind de gustul prunelor...
O reteta care se prepara foarte usor si foarte rapid. Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei. Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu...
Cirnaciori din carne de pui
Se scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o farfurie cca 30 minute. Separat se taie cascavalul in cuburi de 1cmx1cm, ardeiul rosu...
Peste la cuptor
1. Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C. 2. Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie feliute. 3. Se inveleste tava cu hirtie de aluminiu si se toarna ulei de masline. 4. Se...
Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat
Cum se prepara Friptura delicioasa (tochitura) din carne de porc, reteta clasica si usor de preparat: Se incalzeste o tigaie adinca de otel cu uleiul. In acest rastimp se taie carnea in bucati de marimea de 3x4 cm - nu mai mici. Se adauga toata carnea cu 2 catei de usutroi taiati in...
Batuta de pui la cuptor
1. Se curata ceapa de coaja si se taie in cuburi sau rondele mai marunte , se pune intr-un vas.Se toarna sucul de la jumatate de lamie si se amesteca bine toata ceapa.Se lasa la marinat. 2. Se incalzeste cuptorul pina la temperatura de 220 C. 3. Se imparte pieptul de gaina in...
Clatite cu spanac si somon
Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea, se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se amesteca bine cu mixerul. Se adauga racit in...
Gogosari marinati umpluti cu legume
Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari se inlatura codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie si se lasa sa se scurga sucul . Se curata tot...
Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita
Reteta de preparare a papanasilor Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata. Se curata usturoiul de coaja se piseaza bine , se adauga putina sare ,si 1 lingura de apa, se amesteca bine. Usturoiul se va...
Clatite in caramel de portocale
Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea caramelului : Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit bine toata coaja si miezul alb de pe 2...
Covrigei cu brinza dulce
Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore. Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma...
Salata de ardei
Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert 15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda. Ardeii ii spalam si ii taiem in 5-6 felii. Se suprapun feliile si se taie apoi pe diagonale, in betisoare subtiri. Se adauga tot ardeiul...
Cartofi prajiti ca la tara
Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de coaja. Cartofii curatii se sareaza , se pipareaza si se amesteca bine in vas. Intr-o tigaie...
Pirjoale a la Chisinau
Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata. Se fac pirjoale de forma rotunda cu inaltime de 1 cm-1.5cm si...
Fasole facaluita sau Fasolita
Fasolea alba se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat 4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala cu apa rece . La 1 parte de fasole se pun 1.5 parti de apa. Oala se pune la fiert....
Desert cu bostan "Soarele"
1. Se curata de coaja bostanul. Se taie in felii de grosimea 0.6-0.9 см 2. Se prajesc feliile de bostan pe tigaie la un foc domol pe o parte si alta timp de 4-5 minute. 3. Se racesc . Intre timp se curata de coaja portocala in forma de spirala cu un cutit ingust si foarte bine ascutit....
Chek cu caramela si nuca
Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet. La sfirsit se pune miezul de nuca putin cite putin, amestecind intruna. Se toarna aluatul de chek...
Peste la cuptor
Se taie pestele in bucati de 2 cm inaltime. Se sareaza , se pipereaza , se presara condimete speciale pentru peste, pe ambele parti. Pentru fiecare bucata de peste se curata si se taie in cerculete mascate o ceapa de marime normala ,o felie de lamie , 2 catei de usturoi, taiat in...
Pastrama din carne de porc
Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu sfoara, si se pune la marinat in frigider pentru 2 zile. Dupa 2 zile punga cu carne se...
Desertul "LAPTE DE PASARE"
Inainte de incepe prepararea desertului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de gr de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa 12 oua - albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite 4 albusuri fiecare in parte, se pun in frigider, pentru ca e necesar sa fie...
Aranjament de clatite (2)
Aici veti gasi receta de preparare a clatitelor. http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html
Prepararea clatitelor - PAS CU PAS
Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei. Untr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine, se adauga jumatate de faina, se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina, tot laptele, apa calduta, untul...
Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa
Cum se prepara Placinta in foi cu brinza de vaci reteta spornica si delicioasa aici este descrisa prepararea acestui aluat. Am obtinut 4 bucati de aluat in foi. Dintr-o bucata de aluat se obtin 2 placinte cu lungimea tavei, adica din 4 bucati de aluat preparat in foi, vom obtine 8...
Gustare festiva din cascaval in cosulete
Se amesteca bine cascavalul dat prin razatoare, usturoiul pisat , la preferinta se adauga morcov ras prin razatoarea cu gauri mici si 2-4 linguri de maioneza. Se pune intr-o seringa culinara pasta obtinuta si se umplu cosuletele cumparate. Pe deaasupra se presara cu miez de nuca pisat sau alune...
Gustare festiva din sunca cu cascaval
Intr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura . Din felii de sunca se fac pungulite si se implu cu aceasta pasta . Se orneaza in farfurii in forma...
Gustare festiva din cascaval cu surimi (3)
Betisoarele de crabi sau surimi se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la temperatura camerei. Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascate. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru...
Gustare festiva din cascaval (2)
Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascata. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare si se pune aparte in alt farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoie - sa devina molcut.Cateii de usuroi se curata si se piseaza...
Mezel de slanina
Bucata de slanina mai mare se pune in congelator sa inghete. Cu un cutit lung si ascutit se taie fasii subtiri de slanina. Fiecare fisie se presare cu sare si piper rosu sau negru pe ambele parti. Se ruleaza, se inveleste in hirtie de aluminiu sau pelicula pt bucatarie. Rulourile pregatite...
Coltunasi sau vareniki cu brinza de vaci
Se cerne faina intr-un vas mai mare si se amesteca cu sarea. Aparte se bat bine ouale cu apa calduta. Se face o gropita in centrul fainii si se toarna apa calduta cu oua. Se amesteca treptat faina cu apa cu o lingura, pana vedeti ca s-a imbibat toata apa in faina, dupa aceea cu mainile incepem sa...
Placintele din foi de napolitana
Se amesteca bine brinza cu grisul inmuiat, ( nu e oblgatoriu) un ou, putina sare, putin zahar si vanile. Se incalzeste tigaia cu ulei. Se ii-au in maina 2 foi de napolitane, cu o lingurita se adauga implutura intre foi, si se stringe bine intre palme. Se rostogolesc pe amindoua parti...
Rulada din carne de vita cu pruna uscata
Pentru acesta rulada trebuie sa alegeti cu mare atentie carnea de vita , sa fie mai frageda, de culoare roz - cea mai reusita bucata este antricotul. Deasemenea , va atrag atentia la alegerea prunelor uscate- pentru ca gustul acestei rulade depinde in primul rind de gustul prunelor...
Gaina la cuptor sub crusta de sare
O reteta care se prepara foarte usor si foarte rapid. Se curata bine gaina , se spala , se sterge cu un prosop, ca sa fie uscata si se unge cu ulei. Se repartizeaza pe tava un kg de sare , gaina se unge cu ulei pe din afara, si inauntrul ei, se aseaza pe sarea de pe tava, se acopera cu...