anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI52
Retete

Mamaliguta

In Porc la 4 Iun 2010

Mamaliga se coace in ceaun ( ceaunel) , dar daca nu aveti -nu este problema , fierbeti mamaliga intr-o cratita cu fundul gros.Ea se lipeste de pereti dar oricum, totul se spala. Dupa aceia rasturnati mamaliga din cratita intr-o farfurie adanca si umeda , in forma de cupola, rasturnati-o si...

Pulpe marinate la cuptor

In Pui la 4 Iun 2010

Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore. A doua zi se incalzeste cuptorul pina...

Piept de gaina prajit cu cartofi

In Pui la 4 Iun 2010

Se taie pieptul de gaina in fileuri  grosute si se prajesc in ulei incins la un foc normal. In ulei sa fie prajiti in prealabil 2 catei de usturoi pina se rumenesc. Usturoiul se arunca. In timpul prajirii carnii se adauga sarea si piperul macinat. Timpul de prajire 8 minute. In acest ulei...

Chiftelute "Delikates"

In Mancaruri cu carne la 2 Iun 2010

Carnea tocata se toarna intr-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si verdeata . Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita . Toata...

Marmelada de morcov

In Dulciuri la 1 Iun 2010

Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie  si coaja rasa de la o lamaie si se pune sa fiarba la  foc domol timp de 30 minute ,...

Invartita in foi cu branza (1)

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2010

e strict necesar: 1. pt a obtine un aluat care se intinde foarte bine si care nu se rupe - ingredientele sa fie la temperatura camerei si aluatul sa fie framantat indeajus si mult timp   Faina se cerne intr-un vas mai larg. In faina se adauga uleiul si se framanta intre degete ,...

Orez prajit cu sparanghel si verdeata

In Mancaruri de post la 31 Mai 2010

Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt  si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca...

Sarmalute deosebite

In Pui la 30 Mai 2010

Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare.  Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei  se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se...

Desert Tort "Napoleon"

In Torturi la 29 Mai 2010

Preparare a foilor se face dupa urmatoarea metoda :  http://www.bucataras.ro/retete/3213/pprepararea-aluatului-in-foi.html Acest aluat se prepara din timp si se lasa la frigider pentru mai mult timp. Folositi unt sau margarina 80-82 % grasime, daca nu gasiti,  folositi margarina...

Ardei prajiti pentru masa festiva

In Mancaruri de post la 29 Mai 2010

Se spala bine ardeii se se sterg bine cu un prosop. Se incalzeste un ceaun cu un pahar de ulei si se adauga cca 4-5 ardei odata la prajit. Ceaunul se acopera cu capacul . Peste vreo 3-4 minute se intorc pe cealalta parte . Le prajim pe cealalta parte inca 3-4 minute . Se scot...

Tocanita din piept de gaina cu ardei

In Pui la 28 Mai 2010

Se incalzeste bine tigaia cu ulei. Intre timp se taie bucatile de piept in cuburi de marime mai mare ( pentru ca carnea isi pastreaza sucul ei ) si ardeii si ceapa solzisori. Se adauga totul in tigaia incinsa bine si se prajesc la foc mare pe o parte si alta timp de 4-5 minute , amestecand cu o...

Reteta de preparare a papanasilor din piept de gaina cu ciuperci

In Pui la 28 Mai 2010

Reteta de preparare a papanasilor Pieptul de gaina se imparte cu ajutorul cutitului in felii. Fiecare felie se pune intre 2 pelicule si se bate usurel cu un ciocan de lemn pina se mareste in latime. Se scoate numai pelicula deasupra, se pipereaza si se pune cu o lingura umplura din ciuperci...

Placintele bunicii mele

In Prajituri la 28 Mai 2010

Este o reteta foarte usor si foarte repede de preparat. Se cerne faina, se adauga intr-un vas larg cu toate ingredientele, se amesteca bine si se framinta un aluat molcut, fraged. Aluat putin se lipeste de maini , dar daca veti unge mereu mainele cu faina si veti presara pe masa faina- nu se va...

Peste prajit in blana

In Peste la 28 Mai 2010

Prin aceasta metoda se poate praji peste de orice tip,care a fost inghetat, sau in stare proaspata. Mai intii de toate pestele se curata de toate maruntaiele si solzi., se spala bine, se usuca , se sareaza si se presara cu condimente pentru peste. Se lasa pentru 30 minute sa se marineze. Se taie...

Pungute de clatite cu carne

In Vita la 26 Mai 2010

Carnea tocata se prajeste in tigaie cu ulei si ceapa pina este gata, se adauga sare si piper negru si se raceste. In carne se taie cubulete de cascaval sau ras prin razatoare si se amesteca totul cu un ou crud. Puteti sa puneti umplutura un pic la microunde, ca sa se topeasca cascavalul...

Parjoale de casa

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2010

Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata  tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata...

Peste emperador la gratar

In Peste la 24 Mai 2010

Se incalzeste tigaia - gratar. Se prajesc in ulei de masline 2 catei de usturoi pana se rumenesc, si se arunca cateii de usturoi.. Se prajesc feliile de  peste in uleiul bine incins, pe o parte si alta, timp de 4-5 minute. Pestele se serveste la masa condimentat cu sare si marar...

Supa crema din bostan cu dovlecel

In Supe/Ciorbe la 24 Mai 2010

Se spala si curata de coaja legumele. Ceapa se taie marunt, bostanul ,dovleacul si cartoful se taie in bucati . Intr- o tigaie adanca se prajeste putin ulei cu ceapa , pana  se inmoaie, nu se rumeneste, se adauga legumele. Se mareste focul si se prajesc timp de 4 -5 minute toate legumele...

Ardei murati cu varza, metoda rapida

In Muraturi la 24 Mai 2010

Varza se prepara dupa aceasta receta VARZA MURATA IN 3 ORE si se lasa la murat Ardeii se curata de codita si seminte, se spala. Intr-un vas se pune apa , sarea , otetul si zaharul si se lasa sa fiarba.Ardeii se fierb in apa clocotita cite 7-9 minute.Straduiti-va sa-i umpleti cu apa din...

Varza murata in 3 ore

In Salate la 24 Mai 2010

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate. Se lasa pe 2 ore sa...

Parjoale delicioase

In Mancaruri cu carne la 24 Mai 2010

Carnea tocata se toarna intr.-un vas mai mare . Painea uscata se pune la inmuiat in lapte, si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si mararaul. Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita . Toata...

Tort pascal

In Torturi la 24 Mai 2010

Modul de preparare : Se pregatesc 2 vase pentru bain mare - vasul mai mare se pune cu apa la foc pt ca sa fiarba apa. In cel mai mic vas se adauga ouale si zaharul si se amesteca bine cu o lingura de lemn, se adauga untul si mierea de albina si se pune vasul cu ingredientele in vasul cu...

Pelimeni sau coltunasi cu carne

In Mancaruri cu carne la 24 Mai 2010

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un vas mai mare . Aparte, intr-un vas se toarna oul sau ouale ,se adauga sarea, zaharul se amesteca putin cu furculita, si se toarna apa calduta .In cazul cand folositi a 2 reteta cu ulei- uleiul se adauga in lichid . Se face o gropita in centrul fainei...

Paine de casa

In Piine la 28 Feb 2010

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut intr-un bol. Se cerne putina faina deasupra ei si se pune bolul la un loc caldut pentru 30-40 minute pina se va ridica drojdia. Se va ridica undeva de 2 ori. Separat, intr-un vas mai mare se cerne faina. Se toarna peste ea tot...

Morcov marinat in stil coreean

In Mancaruri de post la 28 Feb 2010

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte. Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se marineze inca vreo 2 minute. Departe in tigaie se prajeste pina se rumeneste o ceapa taiata...

Mancarica de bob

In Mancaruri de post la 27 Feb 2010

Se spala bine bobul sub apa curgatoare. Se toarna intr-o cratita si se umple cu  apa rece . Se lasa bobul la inmuiat- la unflat, cca 4 ore sau pe noapte. Dupa ce s-a umflat bobul , e necesar sa-l curatati de coaja. Este o procedura migaioasa, dar daca o sa rugati sa va ajute copiii, o sa...

Sarmale de post in sos de ardei dulce

In Mancaruri de post la 24 Feb 2010

Ceapa multa se taie si se prajeste cu mult ulei pina se inmoaie bine si se simte un miros de prajit, se adauga morcovul dat prin razatoare, si se mai prajeste cu ceapa inca vreo 4-5 minute . Intre timp se dizolva pasta concentrata de tomate cu apa si putin zahar, si se adauga la prajit. Se da...

PESTE MARINAT ( pastrama) CU SALATA DE VERDETURI

In Peste la 21 Feb 2010

Ca deobicei tot pestele  cu carnea rosie are pelita foarte groasa, deaceia in primul rind , se curata pestele  de pelita si se taie in felii de grosimea de 1.5.- 2 cm . Intr-un vas se adauga pestele  taiat feliute, maioneza , condimentele preferate pentru peste , sarea si se...

Naut cu busuioc si salata de iarna

In Mancaruri de post la 21 Feb 2010

pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate.  Modul de preparare : Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la  foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata...

Tort "Lapte de pasare"

In Torturi la 14 Feb 2010

Inainte de a incepe prepararea tortului  se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita. Intr-un vas se separa  albusurile de  galbenusuri. Bolurile cu cite cele 12 albusuri  se pun in frigider, pentru ca e necesar  sa fie albusurile foarte reci....

Afisate 61 - 90 din 146 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]