Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Pizza

Paine neagra, cu bere neagra, nuci si chimen

In Piine la 7 Mar 2021

  Pui făina neagră și făina albă într-un bol, faci o gropiță în mijloc, adaugi drojdia, berea și zahărul și amesteci. Adaugi apoi apa, sarea și uleiul și amesteci bine. Frămânți aluatul până devine moale, neted, lucios aprox 5 minute la robot (sau de...

Paine turist

In Piine la 15 Feb 2021

  Aluatul: Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa...

Paine impletita in cinci, cu seminte

In Piine la 5 Feb 2021

  Aluatul: Într-un bol înalt / vasul de la mixer, pui drojdia uscată și torni peste laptele cu apa (amestecate). Lichidul trebuie să aibă aprox 27°C (cald, nu fierbinte). Torni și cidrul (să aibă temperatura camerei), adaugi zahărul și amesteci. Lași...

Baghete rustice

In Piine la 20 Ian 2021

   În bolul de la mixer pui lichidele și drojdia. Amesteci puțin, apoi adaugi făină, nu toată odată, ci în mai multe reprize. Acum, între reprizele cu făină, pui și sarea și zahărul. Amesteci bine și frămânți până obții un aluat moale,...

Paine neagra, cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 8 Ian 2021

  Pui drojdia uscată în vasul cu apa caldă, adaugi zahărul și amesteci. Lași 5 minute, să se activeze drojdia (o să facă o spumă ușoară). În bolul de la mixer răstorni amestecul de mai devreme, începi să adaugi făină neagră și pornești mixerul (sau...

Paine taraneasca, cu iaurt si masline

In Piine la 14 Sep 2020

    Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi zahărul și 100 g făină și amesteci bine. Lași deoparte minim 20 de minute, vom observa că drojdia s-a activat. Adaugi restul de făină, pui...

Paine norisor, cu bere si cimbru

In Piine la 29 Aug 2020

   Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot pregăteşti maiaua, dizolvând drojdia cu zahărul (care o va activa) în apă călduţă, adaugi făină şi amesteci până obții o pastă mai moale. Lași deoparte minim 20 de minute (cu...

Focaccia cu rozmarin, parmezan si rosie

In Piine la 29 Aug 2020

  Într-un bol încăpător cerni făina, adaugi drojdia uscată și le amesteci. Faci o gropiță în mijloc și torni apa. Amesteci bine și frămânți cu mâinile sau la robot/mixer. Când începi să frămânți, adaugi sarea și uleiul....

Chifle nori cu crusta de mozzarella

In Piine la 8 Iun 2020

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut o oră (cu cât fermentează mai mult,  cu atât are un gust mai pregnant)....

Pizza cu sunca, mozzarella si parmezan

In Pizza la 13 Mai 2020

Pentru aluat: într-un bol încăpător, se fărâmițează drojdia în apă caldă, se adaugă uleiul de măsline și făina în care am amestecat sarea. Se frământă până se obține un aluat moale, neted și se răstoarnă pe masa presărată cu făină....

Pizza Margherita

In Pizza la 13 Mai 2020

  Se dizolvă drojdia într-un bol cu apă caldă. Se adaugă în bolul de la mixer 245 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apă mai devreme și uleiul de măsline, se amestecă apoi se adaugă sarea. Se începe...

Pizza cu ton, masline si mozzarella

In Pizza la 10 Mai 2020

  Se adaugă în bolul de la mixer mai întâi 180 g făină, se face o gropiță, în care se adaugă drojdia dizolvată în apa caldă și uleiul de măsline, apoi se adaugă sarea, într-o parte, având grijă să nu atingă drojdia. Se începe...

Paine cu unt, lapte si seminte

In Piine la 7 Mai 2020

  Într-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele și apa, având grijă ca lichidele să fie calde, nu reci, nici fierbinți. Se adaugă și două...

Focaccia cu masline și rozmarin

In Piine la 5 Mai 2020

Se curăță măslinele de sâmburi. Se dizolvă drojdia în apă călduţă, se adaugă uleiul și apoi făină (în care am adăugat sarea și am amestecat-o puțin), treptat, până se obţine un aluat moale, care se lasă 15-20 de minute la odihnit. Se presară...

Koulouria – Covrigi grecesti

In Piine la 23 Apr 2020

     Mai întâi se pregătește maiaua: într-un bol se dizolvă drojdia în apă călduță, amestecând cu o furculiță, se adaugă zahărul și făina, amestecând până se obține o pastă. Se lasă la odihnit 30 de minute....

Paine impletita, cu lapte si oua

In Piine la 2 Apr 2020

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 50 ml apă călduţă, peste care se adaugă aprox 50 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut 30 de minute.  Se adaugă restul de apă, laptele cald,...

Paine coronita cu iaurt, bere si seminte

In Piine la 11 Mar 2020

    Se fărâmă drojdia cu o furculiță, se toarnă apa călduță peste ea, amestecându-le, să se omogenizeze. Se adaugă berea, iaurtul și făină 550 cât cuprinde, amestecând bine. Sarea se adaugă odată cu făina. Se transferă pe blatul de lucru...

Pizza cu branzeturi, ciuperci si mușchi file

In Pizza la 27 Feb 2020

    Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie felii subțiri și se rumenesc într-o tigaie, fără ulei sau sare. Se dau deoparte.  Se pregătește aluatul:  într-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu...

Baghete frantuzesti

In Piine la 8 Dec 2019

  Mai întâi se pregăteşte maiaua, fărâmițând drojdia în 110 ml apă călduţă și amestecând până se dizolvă, se adaugă şi aprox 120 g făină şi se amestecă până se obține o pastă. Se lasă două ore pe masă. Cu cât o...

Pizza cu branzeturi

In Pizza la 10 Noi 2019

  Pentru aluat:  înntr-un castron încăpător se amestecă drojdia uscată cu făina 650, se toarnă apă călduță, apoi uleiul, sarea și făină albă în ploaie, amestecând și frământând puțin, până se obține un aluat bun de...

Pizza taraneasca

In Pizza la 17 Apr 2019

  Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un aluat bun de întins.  Se lasă la crescut 30...

Foccacia-floare

In Piine la 3 Mar 2019

  Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se obţine o pastă, care se lasă 10 minute, pe masă, la crescut. Apoi se adaugă cartoful dulce pasat cu...

Paine rotunda, cu coaja moale, cimbru si susan

In Piine la 21 Ian 2019

    Maiaua: Într-un castron mai mic se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 110 ml apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox 150 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă cam 10 minute la crescut.  ...

Paine spic de grau, cu lapte

In Piine la 21 Ian 2019

    Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut. Eu am lăsat-o pe masă, cam o oră, pentru un gust mai pregnant....

Pizza de toamna cu aluat nedospit

In Pizza la 19 Oct 2018

  Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins. Nu se lasa aluatul la crescut, ci se intinde direct pe masa presarata cu faina.  Intre...

Aperitiv carnaciori in aluat de pizza

In Pizza la 13 Iun 2018

    Se amestecă mai întâi drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa, sarea, uleiul, apoi făină câtă cere aluatul. Se frământă până se obţine un aluat consistent, dar elastic, nu vârtos. Se întinde aluatul în...

Paine de casa, umpluta

In Piine la 31 Mai 2018

    Mai întâi se pregăteşte o pâine rotundă ţărănească: se amestecă drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa caldă, sarea, cimbru şi oregano, puţin ulei şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând...

Pizza Summer

In Pizza la 17 Sep 2017

  Mai intai, pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina. Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. De...

Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie

In Pizza la 4 Aug 2017

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina, amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent...

Paine cu cimbru

In Piine la 21 Mai 2017

  Intr-un castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat cuprinde. De data aceasta, la framantat, am adaugat ulei in loc de faina. Trebuie sa obtineti un aluat elastic, pufos, usor...

Afisate 1 - 30 din 36 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Incepe o perioada in care iti doresti mai putina agitatie si mai multa meditatie. Este momentul sa stai de vorba cu tine insuti/insati si sa iti clarifici ce te motiveaza si te ajuta sa progresezi, dar si ce anume te impiedica sa evoluezi asa cum ai vrea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]