publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Incepe o perioada in care iti doresti mai putina agitatie si mai multa meditatie. Este momentul sa stai de vorba cu tine insuti/insati si sa iti clarifici ce te motiveaza si te ajuta sa progresezi, dar si ce anume te impiedica sa evoluezi asa cum ai vrea.
Bucataras.ro
[email protected]
Castraveti in otet (2020)
Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute. Tai morcovul rondele. Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul...
Reteta de salata de sfecla rosie la borcan
Preparare Reteta de salata de sfecla rosie la borcan Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min sau până se pătrund ușor cu o furculiță așa cum...
Zacusca de vinete si ardei
Eu am avut 14 kg de vinete, pe care le-am copt, le-am lăsat la scurs şi răcit, apoi le-am curăţat. Le-am cântărit, de curiozitate, şi o vânătă de aprox 596 g, după copt şi curăţat, se reduce la aprox 146 g. Eu le-am îndepărtat...
Gogosari cu conopida, in otet
Se spală gogoşarii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie în bucăţi potrivite. Conopida se spală, se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Într-un castronel se amestecă sarea cu zahărul. Separat, într-un vas încăpător, se aşază...
Gogosari si ardei umpluti cu varza asortata
Se spală gogoşarii şi ardeii galbeni şi se curăţă de cotoare. Varza albă şi varza roşie se taie julienne, morcovul se dă pe răzătoare, apoi se amestecă împreună într-un vas mai înalt cu sare, frământându-le bine. Se umple gogoşarii...
Ardei iuti in otet
Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se toarna lichidul fierbinte peste ardeii iuti (avand grija sa asezam sub borcane...
Zacusca de vinete si ardei
Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa mai uşor....
Gogonele in saramura
Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina. Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe...
Vegeta de casa
Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie). Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel: Se intind legumele maruntite pe o tava...
Mustar de casa
Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un strat generos de apa si se lasa la inmuiat 20 de minute. Se arunca apa, se clatesc din nou, iar acum...