Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete

Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai

In Porc la 10 Mar 2019

  Se ung feliile de porc cu puțin ulei, se presară mirodenii și se pregătește pe grătar. Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, dar nu se fierb prea mult, astfel încât să nu se fărâme, ci să rămână ușor tari. Se scot pe o tavă, se lasă...

Aperitiv tarta cu branza, bacon si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2019

    Se lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei. Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt, presând ușor marginile. Se umple tarta cu...

Desert tort 8 Martie

In Torturi la 9 Mar 2019

  Blatul: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor, echivalentul a 50 g zahăr, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar ținând cont și că...

Foccacia-floare

In Piine la 3 Mar 2019

  Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se obţine o pastă, care se lasă 10 minute, pe masă, la crescut. Apoi se adaugă cartoful dulce pasat cu...

Desert tort Martisor

In Torturi la 28 Feb 2019

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă, separat, într-un castron, împreună cu laptele, untul moale, cacaoa și 3 linguri de...

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

In Pui la 24 Feb 2019

      Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul...

Desert tort Tanu-Motanu

In Torturi la 17 Feb 2019

  Blaturile: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor, pentru a păstra compoziţia aerată. Se toarnă jumătate de compoziţie...

Desert tort Valentine’s Day

In Torturi la 13 Feb 2019

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o spatulă, uşor, pentru a păstra compoziţia aerată. Se toarnă jumătate de compoziţie...

File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

In Crap / Caras la 3 Feb 2019

  Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte. Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde...

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 3 Feb 2019

  Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare...

Cartofi gratinati

In Mancare copii la 1 Feb 2019

    Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală şi se taie felii cât mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu sare, având grijă...

Desert mini trandafiri cu unt

In Dulciuri la 1 Feb 2019

  Se fărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină cât cuprinde, amestecând. Se ung mâinile ulei şi se frământă,...

Desert Duo de ciocolata

In Prajituri la 30 Ian 2019

  Blatul: Se amestecă untul cu zahărul şi un praf de sare, se adaugă gălbenuşurile, apoi se încorporează treptat albuşurile bătute spumă înainte. Se adaugă şi laptele, făina, cacaoa şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă pătrată, pregătită cu...

Desert poale-n brau

In Dulciuri la 27 Ian 2019

  Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă, adăugând uleiul puţin...

Desert tort cu alune de padure si fluturi

In Torturi la 25 Ian 2019

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia. Se toarnă în...

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 21 Ian 2019

  Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare (iar ce rămâne din el, îl tai rondele). Se pun...

Paine rotunda, cu coaja moale, cimbru si susan

In Piine la 21 Ian 2019

    Maiaua: Într-un castron mai mic se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 110 ml apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox 150 g făină şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă cam 10 minute la crescut.  ...

Paine spic de grau, cu lapte

In Piine la 21 Ian 2019

    Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă mai moale, care se lasă la crescut. Eu am lăsat-o pe masă, cam o oră, pentru un gust mai pregnant....

Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

In Torturi la 18 Ian 2019

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând uşor cu o spatulă,  omogenizând. Jumătate din compoziţie se amestecă bine cu cacaoa,...

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

In Torturi la 10 Ian 2019

   Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de aici cu o spatulă,  omogenizând uşor, astfel încât compoziţia...

Desert tort onomastic si de An Nou

In Torturi la 1 Ian 2019

  Steluţele de ciocolată: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui, pentru a le putea înfinge ulterior în tort, se presară pe ele zahăr colorat şi...

Desert tarta Urside

In Prajituri la 28 Dec 2018

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână...

Ciorbă de curcan

In Ciorbe la 27 Dec 2018

Se pune la fiert, într-o oală încăpătoare cu capacitate de 6 l, tacâmul de curcan împreună cu apa (astfel încât de la nivelul apei până la marginea vasului să mai rămână un spaţiu liber de 3 degete) şi o linguriţă cu sare. Se...

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

In Curcan la 26 Dec 2018

  Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic. Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am...

Desert rulada de Craciun

In Prajituri la 20 Dec 2018

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, se adaugă treptat zahărul, zahărul pudră vanilat, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă uleiul în fir subţire, mixând. Apoi se adaugă făina, nuca rumenită şi măcinată şi...

Tort Bradut de Craciun

In la 12 Dec 2018

  Pentru blatul: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în fir subţire uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, omogenizând. Se toarnă compoziţia...

Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi

In Porc la 29 Noi 2018

  Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în...

Desert casuta din turta dulce

In Dulciuri la 29 Noi 2018

  Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt. Se amestecă şi se adaugă în ploaie şi făina cernută, atât cât cere aluatul. La mine au fost suficiente aprox 420 g. Se frământă până se obţine un...

Tort Feerie de Iarna

In la 25 Noi 2018

  Decoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă într-un poş şi se desenează brazi pe o hârtie de copt, iar la bază li se pun...

Briose de sarbatoare

In la 25 Noi 2018

    Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am pus hârtiuţe de copt. Ţineţi...

Afisate 271 - 300 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]