publicat la 02.02.2013
publicat la 07.12.2012
publicat la 28.10.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Orez cu ciuperci
Ceapa se toaca si se caleste la foc mediu in putin ulei. Cand e calita se adauga orezul, apoi o cana de apa+ condimentele. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fund, se mai adauga apa. Intre timp, ciupercile se prajesc separat, in putin ulei. Cand orezul e fiert, iar apa de...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert...
Rulada cu dulceata
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga pe rand zaharul. Cand albusurile sunt tari, adaugam pe rand galbenusurile, apoi treptat faina, amestecand usor. Coacem in tava, pe hartie de copt, la 180 de grade, aproximativ 20 de minute. Scoatem tava si lasam prajitura sa se raceasca. Abia apoi o...
Gem de capsuni dietetic
Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se pun la fiert impreuna cu gelifiantul. Urmati instructiunile de pe pachet. In 10 minute e gata de pus in borcane. Are o culoare superba si un gust yamiiiii! Pofta buna!
Tort cu capsuni , piersici si ciocolata
Blatul : Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza iar. Adaugam uleiul, apoi faina, amestecand incet. Jumatate din blat il punem pe hartia de copt, apoi in restul adaugam ciocolata topita la microunde. Il adaugam si pe acesta in tava de copt, amestecandu-l usor cu blatul alb,...
Turte wassa
Se framanta cu mana toate ingredientele. Se imparte cantitatea in doua parti , carora li se da forma de minge, apoi se aplatizeaza cu mana. Se coc pe grillul incins. Al meu e cu capac , iar cand il inchid, nu mai e nevoie sa le intorc si pe cealalta parte sa se coaca. Daca al vostru e fara capac,...
Spanac-crema cu ochiuri
Spanacul daca e verde se spala si se toaca foarte marunt (preferabil cu blenderul). Daca e congelat, nu e cazul. Untul se pune la topit intr-o craticioara. Intre timp, amestecam bine faina cu laptele, apoi turnam peste unt. Amestecam cu telul de mamaliga, sa nu se faca cocoloase. Daca mai e...
Supa de gaina a mamei
Gaina se portioneaza si se pune la fiert in apa. Se spumeaza de mai multe ori. Cand e pe jumatate fiarta, adica dupa vreo ora, se adauga legumele curatate, dar intregi si condimentele. Se mai fierbe inca o ora-doua, depinde cat de batrana e gaina..:)) Cand carnea e fiarta si intra usor...
Supa de fasole
Fasolea, inmuiata in apa de cu seara, se pune la fiert la foc mic, iar cand e pe jumatate fiarta, se schimba apa, dar tot fierbinte sa fie. Acum se adauga ceapa si ardeiul tocat si morcovul si telina rase. Se condimenteaza cu sare si piper. Cand fasolea e fiarta, se adauga pasta de rosii si...
Ciuperci pane
Ciupercile se spala bine. Se taie coditele si apoi palarioareele se feliaza la o grosime de max. 1 cm. Se condimenteaza pe ambele parti. Ouale se bat bine apoi se adauga iar condimente si faina. In acest amestec se pun ciupercile si se amesteca usor, pana "s-au manjit" toate cu sos....
Smoothie verde
Eu am spalat bine merele si spanacul, am scos mijlocul merelor si le-am taiat in 4, apoi, cu tot cu coaja, impreuna cu spanacul si apa le-am pus pe toate in blenderul robotului si am mixat vreo 2 minute, pana au devenit o pasta fina fina si buna buna.
Cubulete cu mere
Albusurile se mixeaza spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Amestecand incet, incorporam praful de copt si faina. In tava punem jumatate din blat, apoi adaugam merele taiate bucati mari, astfel incat sa acopere toata suprafata, dar nu le apasam in blat. Turnam...
Dulceata de nuci verzi
Nucile se curata cu cutitul special pentru legume, de coaja verde. Se pun in apa cu sare de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea. Le lasam de pe o zi pe alta, ca sa iasa gustul amar si negreala din ele. Schimbam in acest timp apa de cateva ori. A doua zi fierbem un sirop din apa si zahar , la...
Smoothie luminos
Fructele decojite se pun toate in blender impreuna cu apa. Se mixeaza 1-2 minute, pana devin o pasta fina.
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Intr-o galeata de 10 l puneti jumatate din cantitatea de zahar, florile de soc trecute rapid printr-un jet de apa, sarea de lamaie si lamaia taiata rondele. Adaugati apa pana umpleti galeata, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Restul de zahar (500 g), il...
Omleta cu spanac
Se topeste untul intr-o tigaie antiaderenta. Spanacul se toaca marunt si se pune la calit in unt cu capac la foc mai mic. Intre timp, ouale se bat si se adauga sare, usturoi si mararul tocat. Se toarna imediat peste spanac, fara sa amestecam deloc. Punem din nou capacul. NEAPARAT!(astfel omleta e...
Milkshake de capsuni si banane --Reteta cu numarul 200!
Se baga toate la blender si se mixeaza 1-2 minute. Daca vreti sa aiba si putina pulpa fructele, mixati mai putin. Daca vreti o crema fina, mixati-le mai mult.
Chiftelute cu verdeata
Verdeata se toaca bine bine la robot. Se amesteca apoi bine bine cu celelalte ingrediente enumerate mai sus. Cu mainile unse cu ulei formam chiftelutele, apoi le coacem in ulei incins si pe-o parte si pe cealalta.
Ciorba de burta (2)
Se pune burta taiata fasii lungi si mici la fiert in apa cu ceapa intreaga,dar curatata de coji, ardeii intregi, gulia si telina. In cazul in care puneti os, strecurati zeama si acolo fierbeti burta si legumele. Cand legumele sunt fierte, le scoateti si adaugati zeama de lamaie si condimentati....
"Miere " din flori de salcam
Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie. Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil. Stoarceti florile...
Sirop din muguri de brad
Mugurii de brad se spala si apoi se pun la fiert in apa, la foc mediu. Se lasa vreo 2 ore. Se strecoara siropul rezultat, apoi se adauga zaharul si se mai fierbe inca 2 ore. Se pune in sticle curate si se pastreaza la rece.
Dulceata din flori de salcam
Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu, pana siropul se leaga si scade la aproape jumatate. Dureaza aprox. 1,5 ore. Florile se curata si se spala, apoi se adauga in oala cu sirop. Se mai lasa o ora la foc mediu. Inainte de a-l lua de pe foc cu 5 minute, se adauga zeama de lamaie. Se pune...
Copanele in sos dulce-picant
Din miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face un sos, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se dau la frigider cel putin 2 ore, sa se imbine aromele. Intr-un vas termorezistent, se adauga uleiul de masline, apoi...
"Miere" de papadie
Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara, din gradini. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil. Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa...
Pui intreg la cuptor
Se topeste untul, apoi se adauga in el condimentele si se amesteca toate. Puiul se cresteaza din loc in loc si se infig in crestaturi bucatele de usturoi. Cu o pensula, se unge intreg puiul si pe dinafara si pe dinauntru, cu sosul rezultat. Se da la cuptor pana se rumeneste bine, iar carnea...
Saratele cu chimen in aparatul de waffe
Untul se freaca spuma. Se adauga ouale batute cu putina sare, se amesteca , apoi se pune iaurtul. Se amesteca din nou, apoi se pune faina si se framanta bine. Trebuie sa rezulte un aluat nelipicios. Incingem aparatul de waffe si apoi, formam bile de marimea unui ou mic, pe care le punem in...
Leurda in sos bechamel
Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta. Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam...
Salata rapida de sarbatoare
Ouale se fierb bine apoi se taie cubulete. Cascavalul se rade pe razatoarea mare, iar ardeii si sunca se taie julienne. Se adauga maioneza, apoi se condimenteaza dupa gust.
Salata de cartofi cu maioneza
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa cu sare. Se pun si ouale la fiert. Din 2 galbenusuri fierte+ ulei, facem maioneza, cata dorim. Cartofii fierti se decojesc, apoi se taie cubulete mici. Ceapa se taie juliene, foarte subtire si se adauga peste cartofi. La fel si ouale fierte,...
Cartofi acordeon
Cartofii spalati si curatati de coaja se cresteaza in latime pana mai jos de jumatate. Se condimenteaza bine, inclusiv in crestaturi, apoi se pun in tava de copt. Se stropesc cu ulei, preferabil de masline. Se coc la foc mediu, pana sunt gata. Din cand in cand, ii mai intoarcem de pe o parte pe...