Se pune gelatina la inmuiat,conform instructiunilor de pe plic.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, cam 5 minute.
Galbenusurile se amesteca cu laptele la temperatura camerei.Aceasta compozitie se pune la bain-marie pana incepe sa imbrace lingura.Se lasa putin la racit si...
Se amesteca si se framanta galbenusurile celor 4 oua, drojdia, laptele, untura si faina.Aluatul se imparte in trei parti egale.Se fac trei foi.
Pentru crema se amesteca zaharul cu nucile, zeama si coaja de la o lamaie.Compozitia se imparte in trei parti egale.Albusurile batute spuma se...
Se pun intr-o oala 3 litri apa si 2 linguri ulei la fiert. Ceapa se curata si taie bucatele mici, la fel si morcovul, telina si pastarnacul. Ardeiul se taie in fasii. Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele. Cand legumele s-au inmuiat se pune si orezul spalat . Dupa ce orezul s-a fiert se pun...
Ceapa curatata se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul se spala si se taie iar morcovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune o ceasca de apa calda si se pun si ardeii si morcovul si se fierb pana se inmoaie legumele si ceapa. Apoi se pune mazarea (a...
Se pun legumele la fiert cu o lingura sare,fara rosii, si dupa ce se spumeaza se adauga si porumbeii taiati in patru (ai mei au fost pui; daca sunt adulti se pun mai intai porumbeii la fiert si apoi se adauga legumele). Dupa 10 minute se pun cartofii taiati cubulete. Dupa ce cartofii au fiert...
Ficateii se spala, se sterg si se pun in uleiul incins. Cand se rumenesc usor se pun rosiile curatate de coaja si tocate marunt sau pasta de tomate, usturoiul tocat marunt, sarea si piperul si se fierb la foc mic 5-10 minute.
Noi i-am servit alaturi de orez si morcovi fierti, dar pot fi...
Cartofii se curata si se pun la fiert 15 minute.
Ceapa se toaca marunt, se pune uleiul si apa si se fiebe pana cand aceasta se inmoaie , apoi se pune carnea, sarea si condimentele.
Cartofii se scot si se lasa la racit.Cand s-au racit cat sa poata fi tinuti in mana se taie...
Se pun bucatele de carne la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga legumele tocate si cand acestea au devenit moi se pun si cartofii taiati cubulete. Si dupa 5 minute rosiile. Cand rosiile devin moi se adauga taiteii.
2 oua se bat intr-un castron cu furcullita, apoi se adauga in ciorba...
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare .Cand intra furculita usor in ei, se scurg de apa si se paseaza, adaugandu-se untul si laptele.
Cascavalul se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei incins.
Se serveste cascavalul cu piure alaturi de diverse...
Ficateii se spala si se pun la fiert cu apa, cat sa-i acopere,sare, piper, boia , usturoi tocat si putin ulei.
Separat se pregatesc cartofii, se curata de coaja, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare, aproximativ 30 minute. Cand sunt aproape gata se presara patrunjel tocat...
Daca aluatul este congelat se decongeleaza.
Rondelele de ananas se pun pe servetele ca sa se absoarba tot siropul.Foietajul se taie in patrate egale putin mai mari decat rondelele de ananas, in functie de numarul acestora.
Colturile patratului se taie si se aduc in mijocul rondelei de...
Se pune carnea sa fiarba in apa cu sare, cand incepe sa fiarba se spumeaza, pana se indeparteaza toata spuma. Apoi se adauga legumele tocate. Cand legumele au devenit moi se pun cartofii si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce cartofii au fiert se pun rosiile tocate marunt. Apoi se pun...
Se curata cartofii, se spala si se taie felii, apoi se pun la prajit in ulei incins.Cand sunt rumeniti se scot si se pun si carnatii la prajit, care se scot si aceasti cand sunt rumeniti.
Castravetii se curata de coaja se taie rondele intru-un castron.Se pune sare si otet in functie de...
Fiecare borcan se umple cu rosii.Peste rosii se adauga 1 lingurita sare si 1 de zahar si apoi se pune apa.
Borcanele se pun la sterizat timp de 30 minute din momentul fierberii, infasurate in ziare.
Se scot cand borcanele s-au racit si se pun in camara.
Rosiile se pot...
Piersicile se spala foarte bine, se taie in 4-6 felii si se pun in borcane.
Peste ele se pun 3 linguri de zahar si apa si se pune capacul. Fiecare borcan se pune cu capacul in jos. Daca curg se mai strange capacul sau se pune altul.
Infasuram fiecare borcan in ziare si le punem la...
Tort Diplomat
Se pune gelatina la inmuiat,conform instructiunilor de pe plic. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc, cam 5 minute. Galbenusurile se amesteca cu laptele la temperatura camerei.Aceasta compozitie se pune la bain-marie pana incepe sa imbrace lingura.Se lasa putin la racit si...
Prajitura cu crema de nuca
Se amesteca si se framanta galbenusurile celor 4 oua, drojdia, laptele, untura si faina.Aluatul se imparte in trei parti egale.Se fac trei foi. Pentru crema se amesteca zaharul cu nucile, zeama si coaja de la o lamaie.Compozitia se imparte in trei parti egale.Albusurile batute spuma se...
Ciorba de peste
Se pun intr-o oala 3 litri apa si 2 linguri ulei la fiert. Ceapa se curata si taie bucatele mici, la fel si morcovul, telina si pastarnacul. Ardeiul se taie in fasii. Cand apa incepe sa fiarba se pun legumele. Cand legumele s-au inmuiat se pune si orezul spalat . Dupa ce orezul s-a fiert se pun...
Mancare de mazare cu ceapa rosie
Ceapa curatata se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul se spala si se taie iar morcovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mari. Dupa ce ceapa devine sticloasa se pune o ceasca de apa calda si se pun si ardeii si morcovul si se fierb pana se inmoaie legumele si ceapa. Apoi se pune mazarea (a...
Ciorba de porumbei cu legume multe
Se pun legumele la fiert cu o lingura sare,fara rosii, si dupa ce se spumeaza se adauga si porumbeii taiati in patru (ai mei au fost pui; daca sunt adulti se pun mai intai porumbeii la fiert si apoi se adauga legumele). Dupa 10 minute se pun cartofii taiati cubulete. Dupa ce cartofii au fiert...
Ficatei la tigaie
Ficateii se spala, se sterg si se pun in uleiul incins. Cand se rumenesc usor se pun rosiile curatate de coaja si tocate marunt sau pasta de tomate, usturoiul tocat marunt, sarea si piperul si se fierb la foc mic 5-10 minute. Noi i-am servit alaturi de orez si morcovi fierti, dar pot fi...
Musaca cu cascaval
Cartofii se curata si se pun la fiert 15 minute. Ceapa se toaca marunt, se pune uleiul si apa si se fiebe pana cand aceasta se inmoaie , apoi se pune carnea, sarea si condimentele. Cartofii se scot si se lasa la racit.Cand s-au racit cat sa poata fi tinuti in mana se taie...
Ciorba de porc cu rosii cherry
Se pun bucatele de carne la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga legumele tocate si cand acestea au devenit moi se pun si cartofii taiati cubulete. Si dupa 5 minute rosiile. Cand rosiile devin moi se adauga taiteii. 2 oua se bat intr-un castron cu furcullita, apoi se adauga in ciorba...
Cascaval pane cu piure de cartofi
Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare .Cand intra furculita usor in ei, se scurg de apa si se paseaza, adaugandu-se untul si laptele. Cascavalul se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se serveste cascavalul cu piure alaturi de diverse...
Ficatei cu cartofi
Ficateii se spala si se pun la fiert cu apa, cat sa-i acopere,sare, piper, boia , usturoi tocat si putin ulei. Separat se pregatesc cartofii, se curata de coaja, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare, aproximativ 30 minute. Cand sunt aproape gata se presara patrunjel tocat...
Foietaj cu ananas
Daca aluatul este congelat se decongeleaza. Rondelele de ananas se pun pe servetele ca sa se absoarba tot siropul.Foietajul se taie in patrate egale putin mai mari decat rondelele de ananas, in functie de numarul acestora. Colturile patratului se taie si se aduc in mijocul rondelei de...
Ciorba de pui
Se pune carnea sa fiarba in apa cu sare, cand incepe sa fiarba se spumeaza, pana se indeparteaza toata spuma. Apoi se adauga legumele tocate. Cand legumele au devenit moi se pun cartofii si dovlecelul taiat cubulete. Dupa ce cartofii au fiert se pun rosiile tocate marunt. Apoi se pun...
Cartofi prajiti cu carnati si salata de castraveti
Se curata cartofii, se spala si se taie felii, apoi se pun la prajit in ulei incins.Cand sunt rumeniti se scot si se pun si carnatii la prajit, care se scot si aceasti cand sunt rumeniti. Castravetii se curata de coaja se taie rondele intru-un castron.Se pune sare si otet in functie de...
Rosii chery la borcan
Fiecare borcan se umple cu rosii.Peste rosii se adauga 1 lingurita sare si 1 de zahar si apoi se pune apa. Borcanele se pun la sterizat timp de 30 minute din momentul fierberii, infasurate in ziare. Se scot cand borcanele s-au racit si se pun in camara. Rosiile se pot...
Compot piersici
Piersicile se spala foarte bine, se taie in 4-6 felii si se pun in borcane. Peste ele se pun 3 linguri de zahar si apa si se pune capacul. Fiecare borcan se pune cu capacul in jos. Daca curg se mai strange capacul sau se pune altul. Infasuram fiecare borcan in ziare si le punem la...