Iata cum se prepara Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor
Se portioneaza iepurele, se spala bine si se pune intr-o tava, eu l-am pus intr-o oala.
Se toaca ceapa, se curata usturoiul si se pun in oala. Se adauga oregano, tarhon, foi de dafin, sare, sucul de...
Iata cum se prepara Reteta de preparate traditionale
Mod de preparare pentru carnati:
-Se toaca carnea si slanina la masina de tocata carne cu sita mare.
-Se curata usturoiul si se da prin masina de tocat carne prin sita mica.
-Se amesteca toate ingredientele,se lasa...
Iata cum se prepara Reteta de orez cu pipote si inimioare
Se clatesc inimioarele si pipotele si se pun la fiert la oala minune cu apa,sare,piper,usturoi granulat,rozmarin,oregano,foi de dafin si se fierb circa o ora de cand incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca...
Iata cum se prepara Reteta de costita la cuptor cu legume
Se pune costita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica.
Baitul este facut din bors de putina acru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper macinat, oregano, rozmarin, sare si usturoi granulat.
Dupa circa...
Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa
Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca....
Iata cum se prepara Reteta de coaste de porc.
Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina, sare, piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi, oregano si rozmarin. Se fierbe cu capac si la foc iute.
Cand coastele sunt fierte, se opreste focul...
Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte legumele si carnea,se opreste focul,se scot legumele si carnea din supa si se lasa sa se racoreasca.Cand...
Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi aromate, foi de dafin si se fierb la foc potrivit cu capac pe oala.
Cand sunt toate fierte, se...
Se portioneaza carnea, costita si se pun la fiert cu apa, se adauga varza tocata fideluta, cepele tocate marunt, morcovul taiat rondele, telina cubulete, gogosarul tocat, sare, ierburi aromate, condimentele de porc; se pune un capac si se fierb la foc potrivit, sa fiarba bine.
Cu circa...
Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca...
Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu...
In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa.
Se portioneaza puiul si se pune la...
La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona Moldovei, asa mancaruri cu carne de oaie, miel, insa familia mea este indragostita pur si simplu de...
Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou.
Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii.
...
Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin.
Se toaca carnea de porc; se toaca legumele marunt.
Se fierb 10 oua tari,
Dupa ce se fierb maruntaiele, se lasa la rece si se dau prin masina de tocat carne, se adauga carnea tocata, cele sase oua crude, sare dupa gust,...
Se curata ceapa, se toaca si se pune pe fundul oalei, se adauga porumbeii, sare, piper, apa, se pune capacul si se fierb sub presiune cam o ora, depinde de cat de batrani sau tineri sunt porumbeii. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Sunt o adevarata delicatesa. Sa aveti pofta,...
Pregatim cu grija muschiuletii, facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii, pastarnacul si patrunjelul, apoi pe latime facem mici gauri in care vom introduce cateii de usturoi.
In tava punem ulei si facem un pat de ierburi aromate cu un pic de sare si asezam muschiuletii pe...
Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept cu tot cu piele.
Se bate putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat.
Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute spuma si se pun in tigaie cu...
Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore.
Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude...
Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)
Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.
Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il...
Mod de preparare pentru aluat:
Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul...
Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor Se portioneaza iepurele, se spala bine si se pune intr-o tava, eu l-am pus intr-o oala. Se toaca ceapa, se curata usturoiul si se pun in oala. Se adauga oregano, tarhon, foi de dafin, sare, sucul de...
Reteta de preparate traditionale
Iata cum se prepara Reteta de preparate traditionale Mod de preparare pentru carnati: -Se toaca carnea si slanina la masina de tocata carne cu sita mare. -Se curata usturoiul si se da prin masina de tocat carne prin sita mica. -Se amesteca toate ingredientele,se lasa...
Reteta de orez cu pipote si inimioare
Iata cum se prepara Reteta de orez cu pipote si inimioare Se clatesc inimioarele si pipotele si se pun la fiert la oala minune cu apa,sare,piper,usturoi granulat,rozmarin,oregano,foi de dafin si se fierb circa o ora de cand incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca...
Reteta de costita la cuptor cu legume
Iata cum se prepara Reteta de costita la cuptor cu legume Se pune costita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica. Baitul este facut din bors de putina acru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper macinat, oregano, rozmarin, sare si usturoi granulat. Dupa circa...
Reteta de lebar de casa
Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca....
Reteta de coaste de porc
Iata cum se prepara Reteta de coaste de porc. Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina, sare, piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi, oregano si rozmarin. Se fierbe cu capac si la foc iute. Cand coastele sunt fierte, se opreste focul...
Parizer de casa
Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte legumele si carnea,se opreste focul,se scot legumele si carnea din supa si se lasa sa se racoreasca.Cand...
Tocana de cocosei
Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi aromate, foi de dafin si se fierb la foc potrivit cu capac pe oala. Cand sunt toate fierte, se...
Bors de varza cu carne de porc
Se portioneaza carnea, costita si se pun la fiert cu apa, se adauga varza tocata fideluta, cepele tocate marunt, morcovul taiat rondele, telina cubulete, gogosarul tocat, sare, ierburi aromate, condimentele de porc; se pune un capac si se fierb la foc potrivit, sa fiarba bine. Cu circa...
Taci si inghite
Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda sau prea fiarta. Eu fac mancare fara sa o gust, stiu cat, cand si cum sa le potrivesc din ochi si daca...
Sarmalute cu praz in dovleac
Se curata prazul si se pune la undit, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile. Se pune intr-o oala apa la fiert, sa tot fie o jumatate de oala cu...
Ciulama cu pui de tara si hribi
In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama mai dietetica, cu gust mai bun si mai sanatoasa. Se portioneaza puiul si se pune la...
Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza
La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona Moldovei, asa mancaruri cu carne de oaie, miel, insa familia mea este indragostita pur si simplu de...
Stufat de iepure
Se pun intr-un vas vinul, condimentele, sarea si carnea de iepure si se lasa peste noapte la macerat. Dupa circa 12 ore, se prajeste carnea in ulei incins, se scoate si se asaza pe un platou. Se toaca ceapa si usturoiul si se prajesc in uleiul ramas de la prajirea carnii. ...
Drob de miel
Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin. Se toaca carnea de porc; se toaca legumele marunt. Se fierb 10 oua tari, Dupa ce se fierb maruntaiele, se lasa la rece si se dau prin masina de tocat carne, se adauga carnea tocata, cele sase oua crude, sare dupa gust,...
Tocana de porumbei la oala minune
Se curata ceapa, se toaca si se pune pe fundul oalei, se adauga porumbeii, sare, piper, apa, se pune capacul si se fierb sub presiune cam o ora, depinde de cat de batrani sau tineri sunt porumbeii. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Sunt o adevarata delicatesa. Sa aveti pofta,...
Muschiulet impanat
Pregatim cu grija muschiuletii, facand gauri in ei pe lungime si introducem in ei morcovii, pastarnacul si patrunjelul, apoi pe latime facem mici gauri in care vom introduce cateii de usturoi. In tava punem ulei si facem un pat de ierburi aromate cu un pic de sare si asezam muschiuletii pe...
Rulada din piept de curcan in crusta de mustar
Se separa carnea de os si se fac doua foi din piept cu tot cu piele. Se bate putin cu ciocanul de facut snitele, se sareaza, se unge carnea cu mustar, se presara putin rozmarin si usturoi verde tocat. Se toaca ardeiul, rosia, se amesteca cu ouale batute spuma si se pun in tigaie cu...
Friptura de oaie si tocanita cu gogosari
Se portioneaza carnea si se pune in oala sub presiune, se adauga ierburile aromate, sare, foi de dafin, lapte dulce crud, se omogenizeaza bine si se da oala la rece cel putin 12 ore. Se mai adauga apa cat sa cuprinda carnea si se fierbe cam 10 minute de la momentul cand se aude...
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata
Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :) Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul. Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il...
Placinta cu carne de pui
Mod de preparare pentru aluat: Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune oul, untul si laptele dulce, caldut in care s-a pus drojdia, sarea si s-au omogenizat bine. Se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final, se mai adauga cateva linguri de ulei sa iasa aluatul...