Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute.
Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă.
Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc...
Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm).
Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele.
Călim ceapa şi usturoiul în...
Pregătirea sosului
Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.
Adăugăm usturoiul pisat, o lingură de busuioc, ardeiul iute tocat mărunt, sare,...
Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa.
Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul.
După ce...
Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori este nevoie).
Cand varza e aproape fiarta, lasam sa scada apa, si in final adaugam bulionul sarea si...
Se fierb pastele in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg bine de tot.
Amestecam smantana cu mararul spalt, scurs si tocat marunt.
Punem intr-un vas ulei de masline (50 ml), adaugam in straturi paste, branza feliata, smantana amestecata cu mararul tocat marunt. In...
Fierbem pastele in apa cu sare. Pregatim spanacul, am folosit spanac congelat. Calim faina in putin ulei de masline, adaugam spanacul tocat si laptele. Fierbem spanacul cu laptele aproximativ 5 minute, dupa care adaugam usturoiul pisat, sare si piper. Mai dam inca odata totul in clocot. Stingem...
Sos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3 minute, la foc mic. Adaugam sare, piper si un varf de cutit nucsoara.
Fierbem apa cu sare, punem...
Spalam si portionam pieptul de pui (cuburi). Tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul rosu. Punem ulei de masline intr-o tigaie si calim putin ceapa, usturoiul si ardeiul (2 minute), apoi adaugam bucatelele de piept de pui, sare si piper. Timp de prajire (5 minute) pana cand carnea devine...
Fierbem pastele, le strecuram cat mai bine. Punem ulei intr-o tigaie (cateva linguri), adaugam pemet si zahar tos. Prajim putin compozitia si punem peste ea pastele scurse. Amestecam totul cu grija si o servim cu magiun ( cantitate dupa preferinte).
O mica curiozitate: gustul seamana perfect...
Fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem bine.
Pregatim cartofii prajiti (cartofii taiati cat mai subtiri), in ulei si adaugam sare.
Curatam vanata, o taiem cubulete, o prajim in ulei si adaugam sare.
Intr-un vas, asezam pe straturi: paste, cartofii prajiti si vinete prajite....
Fierbem foile de lasagna in apa cu putin ulei (verificam tot timpul foile sa nu se lipeasca una de alta). Foile nu trebuie sa fie prea moi, ajunge o fierbere de 5 minute.
Sosul de rosii: calim 1 ceapa si usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam cele 5 rosii decojite si tocate,...
Paste cu creveti
Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute. Creveţii îi trecem printr-un jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă. Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc...
Vita in unt cu paste
Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm). Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele. Călim ceapa şi usturoiul în...
Paste Delicio-Basilico
Pregătirea sosului Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Adăugăm usturoiul pisat, o lingură de busuioc, ardeiul iute tocat mărunt, sare,...
Paste cu cârnaţi afumaţi la capac
Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa. Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul. După ce...
Varză călită cu paste
Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori este nevoie). Cand varza e aproape fiarta, lasam sa scada apa, si in final adaugam bulionul sarea si...
Paste cu branza, smantana si marar
Se fierb pastele in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg bine de tot. Amestecam smantana cu mararul spalt, scurs si tocat marunt. Punem intr-un vas ulei de masline (50 ml), adaugam in straturi paste, branza feliata, smantana amestecata cu mararul tocat marunt. In...
Paste cu spanac
Fierbem pastele in apa cu sare. Pregatim spanacul, am folosit spanac congelat. Calim faina in putin ulei de masline, adaugam spanacul tocat si laptele. Fierbem spanacul cu laptele aproximativ 5 minute, dupa care adaugam usturoiul pisat, sare si piper. Mai dam inca odata totul in clocot. Stingem...
Cannelloni cu carne de pui
Sos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3 minute, la foc mic. Adaugam sare, piper si un varf de cutit nucsoara. Fierbem apa cu sare, punem...
Piept de pui cu sos si paste
Spalam si portionam pieptul de pui (cuburi). Tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul rosu. Punem ulei de masline intr-o tigaie si calim putin ceapa, usturoiul si ardeiul (2 minute), apoi adaugam bucatelele de piept de pui, sare si piper. Timp de prajire (5 minute) pana cand carnea devine...
Paste cu pesmet si magiun
Fierbem pastele, le strecuram cat mai bine. Punem ulei intr-o tigaie (cateva linguri), adaugam pemet si zahar tos. Prajim putin compozitia si punem peste ea pastele scurse. Amestecam totul cu grija si o servim cu magiun ( cantitate dupa preferinte). O mica curiozitate: gustul seamana perfect...
Paste trapaneze
Fierbem pastele in apa cu sare si le scurgem bine. Pregatim cartofii prajiti (cartofii taiati cat mai subtiri), in ulei si adaugam sare. Curatam vanata, o taiem cubulete, o prajim in ulei si adaugam sare. Intr-un vas, asezam pe straturi: paste, cartofii prajiti si vinete prajite....
Lasagna
Fierbem foile de lasagna in apa cu putin ulei (verificam tot timpul foile sa nu se lipeasca una de alta). Foile nu trebuie sa fie prea moi, ajunge o fierbere de 5 minute. Sosul de rosii: calim 1 ceapa si usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam cele 5 rosii decojite si tocate,...