Amestecăm drojdia cu o lingurită de zahăr, una de făină şi puţin lapte călduţ şi timp de 10 minute îl lăsăm la crescut . Adăugăm maiaua crescută peste făină, cele două gălbenuşuri, puţina sare, untul topit şi laptele călduţ. Frământăm aluatul câteva...
Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină sare și praful de copt.
Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu...
Dezghețăm pachetul foietaj.
Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.
Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.
Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și...
Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.
După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine....
Preparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa
Blat
Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.
Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm...
Curățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici.
Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute până când se evaporă apa amestecând din când în când.
Adăugăm 3...
Blat
Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin...
Blat
Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul.
Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao.
Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer...
Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare.
Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare. Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări...
Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.
Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.
Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește...
Biscuiții îi rupem în bucăți mai mari.
Rahatul și nucile se mărunțesc în cubulețe mici cu latura de 1 cm.
Se pun la foc laptele, când s-a încălzit adăugăm untul.
Când s-a topit untul adăugăm zahărul și cacao, amestecăm până...
Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul.
Batem albușurile cu un praf de sare.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută), adăugăm spuma tare din albuș.
Ungem cu pușin unt o tavă de prăjitură (yena) și o pudrăm...
Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră.
Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș.
Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită...
Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două.
Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic.
Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare.
Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul.
Adăugăm iaurtul la crema de...
Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina.
Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama.
Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos şi o linguriţă de coajă rasă pentru...
Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță.
Pregătirea cremei
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat laptele.
Punem compoziția la fiert, la foc mic. Fierbem crema până când începe...
Blatului : Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant si praful de copt.
In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de...
Pregatirea blatului:
Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa...
Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Adaugam uleiul si apa la galbenusuri. Adaugam la galbenusuri alternand albusul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma de tort...
Pregatire coji:
Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare. Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele doua compozitii cu o paleta, miscari usoare de jos in sus, adaugam si faina in ploaie. Mare grija sa nu...
Ouale intregi se bat cu laptele si putina sare. Compozitia se bate pana cand se formeaza putina spuma deasupra. Adaugam treptat faina. Amestecam energic compozitia pentru a se dilua cocoloasele. Adaugam treptat apa minerala. Consistenta aluatului de clatite trebuie sa fie una moale si usor...
Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie. Jumatate din cantitate vom pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, in cealalta jumatate...
Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua.
Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult feliile in lapte sau oua, doar cat sa se prinda amestecul de ele. Se prajesc in ulei, 3-4 minute pe...
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii...
Topim untul la bain marie apoi o lasam sa se raceasca.
Mixam foarte bine cele doua oua intregi cu zaharul si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si devine deschisa la culoare.
Adaugam untul topit si racit, esenta de rom.
Faina cernuta amestecata cu praful de copt, coaja de...
Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o adaugati acum, iar daca folositi drojdie uscata, o amestecati cu faina.
Adaugam in aceasta...
Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii.
Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se mai topeste. Adaugam bicaronatul, sarea si faina. Batem o spuma foarte tare din cele trei albusuri si...
Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit.
Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in cea mare.
Caramelizam o cana de zahar in oala cea mica (sa nu ardeti zaharul pentru ca siropul va...
Pregatirea pandispanului : frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura...
Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei, zaharul si coaja rasa de la o lamaie. Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica....
Plăcintă crocantă cu prune şi scorţişoara
Amestecăm drojdia cu o lingurită de zahăr, una de făină şi puţin lapte călduţ şi timp de 10 minute îl lăsăm la crescut . Adăugăm maiaua crescută peste făină, cele două gălbenuşuri, puţina sare, untul topit şi laptele călduţ. Frământăm aluatul câteva...
Gogoșele pufoase
Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină sare și praful de copt. Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu...
Tartă cu portocale și ciocolată
Dezghețăm pachetul foietaj. Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm. Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină. Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și...
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300
Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine....
Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa
Preparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa Blat Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul. Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm...
Tartă cu mere după o rețetă veche
Curățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici. Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute până când se evaporă apa amestecând din când în când. Adăugăm 3...
Tort cu alune de pădure şi krantz
Blat Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin...
Prăjitură cu cocos
Blat Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul. Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer...
Tort cu cafea ,,Mocca,,
Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare. Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare. Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări...
Ciocolată de casă
Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute. Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește...
Salam de biscuiți
Biscuiții îi rupem în bucăți mai mari. Rahatul și nucile se mărunțesc în cubulețe mici cu latura de 1 cm. Se pun la foc laptele, când s-a încălzit adăugăm untul. Când s-a topit untul adăugăm zahărul și cacao, amestecăm până...
Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)
Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul. Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută), adăugăm spuma tare din albuș. Ungem cu pușin unt o tavă de prăjitură (yena) și o pudrăm...
Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)
Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră. Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș. Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită...
Tort de căpșuni
Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca bătută tare. Topim ciocolata albă și o amestecăm cu iaurtul. Adăugăm iaurtul la crema de...
Tartă de lămâie
Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama. Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos şi o linguriţă de coajă rasă pentru...
TORT DIPLOMAT
Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță. Pregătirea cremei Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat laptele. Punem compoziția la fiert, la foc mic. Fierbem crema până când începe...
Desert prajitura de caramel
Blatului : Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina, cafeaua instant si praful de copt. In final adaugam albusurile spuma (in care am adaugat un praf de...
Tort cu afine si lamaie
Pregatirea blatului: Amestecam cu mixerul 6 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine deschisa la culoare (ca o maioneza groasa). Batem spuma (nu foarte tare) 6 albusuri cu un praf de sare. Omogenizam galbenusurile cu spuma de oua si faina amestecata cu praful de copt in asa...
Tort cu mascarpone si lamaie
Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Adaugam uleiul si apa la galbenusuri. Adaugam la galbenusuri alternand albusul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma de tort...
Indiene
Pregatire coji: Omogenizam galbenusurile cu zaharul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare. Batem spuma foarte tare din albusuri, adaugam putina sare. Apoi unim cele doua compozitii cu o paleta, miscari usoare de jos in sus, adaugam si faina in ploaie. Mare grija sa nu...
Clatite cu mere
Ouale intregi se bat cu laptele si putina sare. Compozitia se bate pana cand se formeaza putina spuma deasupra. Adaugam treptat faina. Amestecam energic compozitia pentru a se dilua cocoloasele. Adaugam treptat apa minerala. Consistenta aluatului de clatite trebuie sa fie una moale si usor...
Prajitura Valurile Dunarii
Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie. Jumatate din cantitate vom pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, in cealalta jumatate...
Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter
Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua. Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult feliile in lapte sau oua, doar cat sa se prinda amestecul de ele. Se prajesc in ulei, 3-4 minute pe...
Desert galuste cu prune si gris
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii...
Tarta alpina de mere
Topim untul la bain marie apoi o lasam sa se raceasca. Mixam foarte bine cele doua oua intregi cu zaharul si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si devine deschisa la culoare. Adaugam untul topit si racit, esenta de rom. Faina cernuta amestecata cu praful de copt, coaja de...
Briose finlandeze
Pregatim aluatul: mixam foarte bine oul cu laptele caldut. Adaugam zaharul si esenta de vanilie, omogenizam totul pentru a se dizolva zaharul. Daca folositi o drojdie proaspata, e bine sa o adaugati acum, iar daca folositi drojdie uscata, o amestecati cu faina. Adaugam in aceasta...
Placinta cu prune si smantana
Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii. Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se mai topeste. Adaugam bicaronatul, sarea si faina. Batem o spuma foarte tare din cele trei albusuri si...
Crema de zahar ars
Fierbem laptele cu o cana de zahar si cele doua esente de vanilie. Cand zaharul s-a topit lasam laptele la racit. Pregatim doua vase (oale) una mai mica si una mai mare. Cea mica sa incapa in cea mare. Caramelizam o cana de zahar in oala cea mica (sa nu ardeti zaharul pentru ca siropul va...
Prajitura "Gemenii"
Pregatirea pandispanului : frecam galbenusurile cu zaharul pana devin putin albicioase, adaugam ciocolata topita, albusurile batute spuma, faina, cacao si nucile macinate. Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam aluatul in el. Punem tava in cuptor pentru 20 minute la o temperatura...
Pască
Pregatim maiaua din drojdie, o lingura de zahar si putin lapte caldut. Lasam la dospit 20 minute. Punem faina intr-un vas, adaugam maiaua si adaugam pe rand ouale, putina sare apoi lapte, ulei, zaharul si coaja rasa de la o lamaie. Framantam aluatul pana cand obtinem o compozitie elastica....