Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine.
Lasam un minut sa se imbibe compozitia in paine dupa care amestecam cu o furculita si dam la microunde timp de...
Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.
Tapetam o...
Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la...
Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit.
Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si...
Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana...
Taiati rosiile, castravetii, ceapa, ardeii si spanacul si le puneti intr-un bol. Varza o taiati separat cat mai marunt si apoi o amestecati cu restul de legume. Adaugati sare dupa gust si amestecati bine.
Luati o bucata de piept de pui gatita (pe grill sau in dry cooker ), o feliati si o...
Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine.
Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam...
Incepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam nucile faramitate, prajite in prealabil , zaharul,si 2 linguri de esenta de cafea/cafea simpla...
Topim ciocolata rupta in bucatele la bain-marie dupa care adaugam, peste, untul taiat in bucatele si zaharul.Amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza untul si se topeste zaharul umpic,dupa care luam de pe abur si lasam deoparte.
Intr-un castron incapator spargem cele 5 oua si turnam...
Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.
Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz...
Scoatem untul/untura din frigider si il/o lasam sa se moaie.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam capsunii, le rupem coditele si ii taiem in jumatate.Ii punem intr-o craticioara si ii fierbem 4 minute cu zaharul.Acum aveti doua variante: daca lasa mult sirop ( cum mi s-a intamplat mie)...
Tiramisu reţetă originală
Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind...
Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn...
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj,adaugand sare.
Dupa fierbere, se pun in apa rece cateva minute, apoi le lasam in storcatorul de paste.
Intre timp pregatim sosul: intr-o tigaie normala (curata) punem trei linguri de sos si burger-ul taiat marunt, peste care presaram oregano...
Cu o seara inainte de coacerea brioselor se prepara crema ganache: ciocolata se pune la topit la bain-marie impreuna cu 100 ml frisca.Dupa ce s-a topit se amesteca cu restul de frisca,se lasa la racit si se pune la frigider.
PENTRU 12:
Pentru briose, separam ouale si batem albusurile cu...
Amestecam carnea cu oul si pesmetul si framantam pana la incorporare.Punem pasta de ardei, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentele dupa gust si amestecam bine cu mainile cam 5 minute pentru a se patrunde bine.
Luam cate umpic de carne si formam o bila pe care o turtim cu...
Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in...
Incepem cu prepararea blatului . Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O SINGURA DIRECTIE. Adaugam apoi uleiul, la fel, si apa. Incorporam apoi treptat faina si punem si praful de...
Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns.
Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi...
Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasam sa se activeze 20 min.
Dupa ce drojdia a crescut, incepem sa preparam aluatul.
Punem faina intr-un vas peste care adaugam drojdia si apa calduta, treptat. Adaugam sarea si uleiul si framantam bine pana cand se mai...
Se sectioneaza aripioarele in 3, iar varfurile se arunca. Se spala foarte bine iar apoi se pun intr-un bol cu apa rece unde agaugati sare si vegeta dupa gust, si aproximativ 3 lingurite de usturoi granulat sau 3 catei mici zdrobiti.
Puneti bolul la frigider si lasati vreo 4 ore (sau mai mult,...
Etapa 1 :Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la...
In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros.
Lasam aluatul sa...
Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma.
1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb.
Cartofii fierti bine se pun in bolul in care urmeaza sa facem compozitia si se mixeaza cu paletele spiralate pana...
Spargeti ouale si apoi batetile cu un varf de cutit de sare si cu zaharul
Adaugati untul topit si uleiul si mixati.Puneti laptele treptat,mixand in continuare, apoi adaugati bicarbonatul si praful de copt.Se pune faina pana se obtine compozitia potrivita.
Incepem coacerea: Turnam intr-o...
Prajitura rapida cu urda
Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine. Lasam un minut sa se imbibe compozitia in paine dupa care amestecam cu o furculita si dam la microunde timp de...
Cheesecake cu mure si ciocolata
Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana. Tapetam o...
Guguluf cu afine si glazura
Separam ouale si batem albusurile cu putina sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura intr-o singura directie. Procedam la fel si cu uleiul si laptele batut. Cernem cateva linguri de faina , dupa care adaugam bicarbonatul stins cu lamaie si zeama de la...
Sufleu de conopida cu sunca si marar
Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o lasam la racit. Intr-un bol batem ouale cu putina sare,piper, oregano si marar.Adaugam smantana si...
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)
Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana...
Salata de vara cu piept de pui si telemea
Taiati rosiile, castravetii, ceapa, ardeii si spanacul si le puneti intr-un bol. Varza o taiati separat cat mai marunt si apoi o amestecati cu restul de legume. Adaugati sare dupa gust si amestecati bine. Luati o bucata de piept de pui gatita (pe grill sau in dry cooker ), o feliati si o...
Placinta americana cu mere
Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine. Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam...
Trufe de ciocolata
Incepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam nucile faramitate, prajite in prealabil , zaharul,si 2 linguri de esenta de cafea/cafea simpla...
Negresa cu sos de caramel
Topim ciocolata rupta in bucatele la bain-marie dupa care adaugam, peste, untul taiat in bucatele si zaharul.Amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza untul si se topeste zaharul umpic,dupa care luam de pe abur si lasam deoparte. Intr-un castron incapator spargem cele 5 oua si turnam...
Sos de caramel
Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul. Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz...
Placinta cu capsuni
Scoatem untul/untura din frigider si il/o lasam sa se moaie. Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam capsunii, le rupem coditele si ii taiem in jumatate.Ii punem intr-o craticioara si ii fierbem 4 minute cu zaharul.Acum aveti doua variante: daca lasa mult sirop ( cum mi s-a intamplat mie)...
Tiramisu reteta
Tiramisu reţetă originală Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind...
Prajitura fina cu nuca si smantana
Intr-un castronel punem untul pe care il frecam cu zaharul de la blat, dupa care adaugam oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Amestecam, apoi punem vasul la bain-marie pana se topeste zaharul si untura. Adaugam nuca si apoi faina (pana nu mai e lipicios), amestecand la inceput cu lingura de lemn...
Paste cu sos si carne de vita
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj,adaugand sare. Dupa fierbere, se pun in apa rece cateva minute, apoi le lasam in storcatorul de paste. Intre timp pregatim sosul: intr-o tigaie normala (curata) punem trei linguri de sos si burger-ul taiat marunt, peste care presaram oregano...
Briose cu snickers ( Snickers cupcakes)
Cu o seara inainte de coacerea brioselor se prepara crema ganache: ciocolata se pune la topit la bain-marie impreuna cu 100 ml frisca.Dupa ce s-a topit se amesteca cu restul de frisca,se lasa la racit si se pune la frigider. PENTRU 12: Pentru briose, separam ouale si batem albusurile cu...
Burger de vita
Amestecam carnea cu oul si pesmetul si framantam pana la incorporare.Punem pasta de ardei, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentele dupa gust si amestecam bine cu mainile cam 5 minute pentru a se patrunde bine. Luam cate umpic de carne si formam o bila pe care o turtim cu...
Cosulete cu branza de vaca si gem (mini cheesecakes)
Se freaca untura cu cele 2 linguri de zahar, dupa care se pune smantana. Se sparge 1 ou si se pune intreg, dupa care mai luam unul si il separam, din moment ce folosim doar galbenusul. Amestecam bine dupa care punem si laptele. Punem putina faina si dupa praful de copt stins cu otet. Adaugam in...
Tort Auriu (cu rom si krantz)
Incepem cu prepararea blatului . Separam ouale si batem albusul cu un fir de sare si cu zahar. Dupa ce s-au batut foarte bine, adaugam treptat galbenusurile, amestecand cu o lingura INTR-O SINGURA DIRECTIE. Adaugam apoi uleiul, la fel, si apa. Incorporam apoi treptat faina si punem si praful de...
Malai dulce(prajitura bunicii)
Prepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e de ajuns. Turnati compozitia lichida peste faina si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi...
Placinte
Amestecam drojdia cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasam sa se activeze 20 min. Dupa ce drojdia a crescut, incepem sa preparam aluatul. Punem faina intr-un vas peste care adaugam drojdia si apa calduta, treptat. Adaugam sarea si uleiul si framantam bine pana cand se mai...
Aripioare picante in crusta crocanta
Se sectioneaza aripioarele in 3, iar varfurile se arunca. Se spala foarte bine iar apoi se pun intr-un bol cu apa rece unde agaugati sare si vegeta dupa gust, si aproximativ 3 lingurite de usturoi granulat sau 3 catei mici zdrobiti. Puneti bolul la frigider si lasati vreo 4 ore (sau mai mult,...
Prajitura cu cocos si ciocolata
Etapa 1 :Se separa ouale , iar albusurile se bat bine cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile amestecand intr-o singura directie cu lingura.Se adauga uleiul , apoi doua linguri de faina. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga in compozitie, dupa care se pune restul de faina pana la...
Pizza cu blat pufos
In paharul de apa calduta punem drojdia si zaharul si amestecam, dupa care lasam cateva minute sa se dizolve bine.Dupa, turnam apa intr-un bol incapator unde vom pregati aluatul.Adaugam sarea, uleiul si faina.Formam o bila, o mai ungem putin cu ulei si o punem la loc calduros. Lasam aluatul sa...
Gomboti
Prunele se spala si li se scot samburii. In locul samburilor presaram zahar si scortisoara si lasam sa prinda aroma. 1 kg de cartofi se curata, se taie bucati mici si se fierb. Cartofii fierti bine se pun in bolul in care urmeaza sa facem compozitia si se mixeaza cu paletele spiralate pana...
Pancakes- Clatite americane
Spargeti ouale si apoi batetile cu un varf de cutit de sare si cu zaharul Adaugati untul topit si uleiul si mixati.Puneti laptele treptat,mixand in continuare, apoi adaugati bicarbonatul si praful de copt.Se pune faina pana se obtine compozitia potrivita. Incepem coacerea: Turnam intr-o...