Se bat albusurile bine apoi se adauga pe rand toate celelalte ingredinte.Zaharul,praful de copt,sucul si coaja de portocale,untul moale lasat la temp. camerei,galbenusurile,faina..
SE pune in cuptor la 180 gr timp de 20/30 min.Se face testul cu scobitoarea.Eu am pus peste la servire putin gem...
Se macina biscuiti si se framanta cu untul si 25 gr din nuci sau migdale.Se preseaza intr.o forma rotunda.
Intre timp se bate cu mixerul nutella si branza impreuna cu zaharul.Se pune crema peste baza si se decoreaza cu restul de migdale sau nuci si bomboane.se lasa 2/3 ore la frigider apoi se...
Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se cerne printr-o sita.
Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie pentru copt si se unge cu putin unt.Se...
Se bat ouale cu mixerul. Apoi se pune laptele amestecand cu un batator la mana, uleiul, zaharul, faina, sarea, zaharul vanillat si praful de copt. Se face ca o pasta de clatite mai groasa putin. Se pun in cuptor formele umplute, la 180 grade, timp de 10-15 minute pana se rumenesc. Eu am forme din...
Pentru o foaie se bat 4 albusuri spuma bine, apoi se adauga zaharul, 1 lg maizena si o lg de otet. Se pune pe o tava tapetata. Cuptorul sa fie incins la 150 grade inainte de a se pune foaia inauntru. Se tine 45 minute in cuptor, se stinge cuptorul si foaia se lasa inauntru. Intre cuptor si usa am...
Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece.
Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza.
Se pune in frigider...
Se bat cele 3 oua cu tot cu galbenu, bine la urma zaharul,apoi intr-un lighenas aparte se amesteca cu o lingura faina,vanilia,drojdia praf,scortisoara,cardemuma,ghimbirul si sarea.
Odata ce ouale si zaharul sunt batute bine se pune cate o lingura din toata compozitia din lighenas si...
PENTRU FOI :
Se framanta ouale,zaharul,untul,mierea,laptele,praful de copt cu faina pana ce aluatul e potrivit nici tare si nici prea moale..
Se imparte in 4 si se cocfoi pe dosul tavii..(am am pus dedesubt hartie ptr copt)
Foile se fac in mai putin de 8min la 220°.
PENTRU...
Se face aluatul framantand untul lasat la temperatura camerei impreuna cu zaharul,faina si lingurita de praf de copt.Se unge tava rotunda(a mea este de 26cm) cu putin unt apoi se preseaza aluatul inauntru.(aluatul o sa fie foarte sfaramicios)
Pentru umplutura din mijloc se bat ouale...
Tort in forma floare din suc de portocale
Se bat albusurile bine apoi se adauga pe rand toate celelalte ingredinte.Zaharul,praful de copt,sucul si coaja de portocale,untul moale lasat la temp. camerei,galbenusurile,faina.. SE pune in cuptor la 180 gr timp de 20/30 min.Se face testul cu scobitoarea.Eu am pus peste la servire putin gem...
Nutella Cheesecake
Se macina biscuiti si se framanta cu untul si 25 gr din nuci sau migdale.Se preseaza intr.o forma rotunda. Intre timp se bate cu mixerul nutella si branza impreuna cu zaharul.Se pune crema peste baza si se decoreaza cu restul de migdale sau nuci si bomboane.se lasa 2/3 ore la frigider apoi se...
Tortul Prinsens
Se bat albusurile bine cu mixerul apoi se adauga zaharul,praful de copt si esenta de vanilie.Cu o lingura, de jos in sus, se amesteca compozitia impreuna cu cele 5 galbenusuri si faina care se cerne printr-o sita. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie pentru copt si se unge cu putin unt.Se...
Muffins
Se bat ouale cu mixerul. Apoi se pune laptele amestecand cu un batator la mana, uleiul, zaharul, faina, sarea, zaharul vanillat si praful de copt. Se face ca o pasta de clatite mai groasa putin. Se pun in cuptor formele umplute, la 180 grade, timp de 10-15 minute pana se rumenesc. Eu am forme din...
Marang Dessert
Pentru o foaie se bat 4 albusuri spuma bine, apoi se adauga zaharul, 1 lg maizena si o lg de otet. Se pune pe o tava tapetata. Cuptorul sa fie incins la 150 grade inainte de a se pune foaia inauntru. Se tine 45 minute in cuptor, se stinge cuptorul si foaia se lasa inauntru. Intre cuptor si usa am...
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache
Se face intai crema "Ganache",caci trebuie pusa cateva ore la rece. Se pune frisca intr-o oala la foc apoi se lasa pana ce fierbe ,se da la o parte si se pune ciocolata de menaj dupa cateva min.Asteptati aprox. 4 min. pana ce puneti ciocolata.Se omogenizeaza. Se pune in frigider...
Tort cu morcovi
Se bat cele 3 oua cu tot cu galbenu, bine la urma zaharul,apoi intr-un lighenas aparte se amesteca cu o lingura faina,vanilia,drojdia praf,scortisoara,cardemuma,ghimbirul si sarea. Odata ce ouale si zaharul sunt batute bine se pune cate o lingura din toata compozitia din lighenas si...
Alba ca zapada
PENTRU FOI : Se framanta ouale,zaharul,untul,mierea,laptele,praful de copt cu faina pana ce aluatul e potrivit nici tare si nici prea moale.. Se imparte in 4 si se cocfoi pe dosul tavii..(am am pus dedesubt hartie ptr copt) Foile se fac in mai putin de 8min la 220°. PENTRU...
Tarta cu Rubarba
Se face aluatul framantand untul lasat la temperatura camerei impreuna cu zaharul,faina si lingurita de praf de copt.Se unge tava rotunda(a mea este de 26cm) cu putin unt apoi se preseaza aluatul inauntru.(aluatul o sa fie foarte sfaramicios) Pentru umplutura din mijloc se bat ouale...