Mai intai am pregatit teiteii de casa: am batut cu furculita oul cu putina sare, apoi am adaugat faina framantand un aluat pe care l-am intins foarte subtire pe masa infainata si am taiat fasii subtiri. Pe o planseta am pus taiteii la uscat.
Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si...
Bucatile de curcan le-a spalat in mai multe ape, apoi le-am pus la fiert in cca 3 litri apa cu o lingurita de sare. Am spumat bine, iar cand carnea nu si-a mai lasat spuma am scos bucatile de carne, am strecurat zeama (binenteles am spalat oala) si am pus din nou la fiert adaugand si legumele...
Legumele le-am curatat, spalat si tocat marunt si le-am pus la calit in putin ulei. Am stins cu cca 200 ml apa calda (sau supa) si am lasat la fiert 5 minute, apoi am adaugat cartofii taiati cubulete si am mai lasat pe foc vre-o 20 de minute. Zeama in care fierb legumele trebuie sa depaseasca cu...
Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul.
Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am pus ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. Am lasat sa fiarba cca 20-30 minute,...
In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute.
Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert...
Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat putina apa, apoi cubuletele de dovleac. Am pus apa cat sa acopere dovleacul si am lasat...
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am taiat si cateva rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se...
Loboda am curatat-o si spalat-o bine, in mai multe ape.
Ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei. Apoi am adaugat apa calda (cca 6 litri) si sare, si am lasat sa fiarba legumele. Am pus orezul si am mai lasat cateva minute, apoi am pus loboda...
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.
Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung.
Cand oasele si legumele...
Fierbem carnea de pasare in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fiarta, strecuram zeama, taiem carnea bucati potrivite. In zeama strecurata adaugam toate legumele tocate marunt si bucatile de carne si lasam sa fiarba, acoperit. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam taiteii, iar dupa...
Se fierb oasele de miel in apa cu sare, spumanadu-se bine.
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele.
Cand carnea este fiarta, se scot bucatile din oala, oasele se dau deoparte, carnea se taie, binenteles, in cubulete mici....
Se curata toate legumele. Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in apa rece. Ceapa tocata marunt se caleste, iar cand devine aurie, se adauga morcovul si pastarnacul tocat marunt si rondele. Se stinge cu apa calduta. Se fierb legumele 20 min, apoi se adauga cartofii. Dupa 15 min, se adauga...
Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora (in functie de fasole..). Am adaugat sira de porc taiata bucati si am mai lasat sa fiarba 15 min. Am...
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se bine.
Cand carnea este fiarta, se scoate, oasele se dau deoparte, carnea se taie cubulete mici....
Carnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit legumele ptr 1 min. Am adaugat zeama strecurata, iar la primul clocot am adaugat si bucatile de carne. Cand...
Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator).
După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau...
Preparare Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors
Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine)....
Mai intai am pregatit taiteii, pentru a avea timp sa se usuce.
Fazanul l-am spalat bine (eu l-am primit gata curatat), apoi l-am parlit pe flacara si l-am frecat cu o mana de malai (si aici s-a rupt pielea de pe fazan!).
Am portionat fazanul si l-am pus la fiert cu putina sare, spumand...
Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morocv, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba.
Intre timp m-am...
Intr-o oala se caleste ceapa, dupa care se adauga restul legumelor tocate marunt, lasandu-se sa se caleasca impreuna. Se adauga apa calduta si se lasa la fiert cca 20 min. Carnea tocata se amesteca cu sarea, piperul, orezul si ceapa tocata marunt se amesteca bine si se formeaza bilute mici....
Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam o ora, l-am scos, iar zeama am strecurat-o de 2 ori. Am pus din nou zeama pe foc şi am adăugat legumele tocate. Când ciolanul s-a răcit puţin, l-am tăiat în bucăţele şi l-am...
Salata am spalat-o bine si am taiat-o in bucati marisoare.
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Am adaugat si morcovul si pastarnacul date prin razatoarea mare, si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat putin am adaugat cca 3 litri de apa si o lingura de sare, si am...
Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda.
Cat...
Ceapa tocată mărunt, morcovul tocat şi tăiat rondele, păstârnacul tocat şi tăiat rondele, ţelina tocată mărunt şi ardeiul tocat le-am călit în puţin ulei, pentru câteva minute. Am adăugat şi prazul tăiat rondele şi am mai lăsat 1 minut. Am pus 1 litru apă...
Supa de rosii cu taitei de casa
Mai intai am pregatit teiteii de casa: am batut cu furculita oul cu putina sare, apoi am adaugat faina framantand un aluat pe care l-am intins foarte subtire pe masa infainata si am taiat fasii subtiri. Pe o planseta am pus taiteii la uscat. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de coaja si...
Supa de curcan cu taitei de casa
Bucatile de curcan le-a spalat in mai multe ape, apoi le-am pus la fiert in cca 3 litri apa cu o lingurita de sare. Am spumat bine, iar cand carnea nu si-a mai lasat spuma am scos bucatile de carne, am strecurat zeama (binenteles am spalat oala) si am pus din nou la fiert adaugand si legumele...
Supa crema de porumb
Legumele le-am curatat, spalat si tocat marunt si le-am pus la calit in putin ulei. Am stins cu cca 200 ml apa calda (sau supa) si am lasat la fiert 5 minute, apoi am adaugat cartofii taiati cubulete si am mai lasat pe foc vre-o 20 de minute. Zeama in care fierb legumele trebuie sa depaseasca cu...
Ciorba de miel reteta cu leurda si lapte batut
Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am pus ceapa, morcovul si telina, toate tocate marunt. Am lasat sa fiarba cca 20-30 minute,...
Ciorba de vacuta dreasa cu smantana
In 3 litri de apa am pus la fiert oasele de vitel taiate bucati, impreuna cu 1 lingura sare, spumand de cate ori este cazul. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma deloc, am pus legumele tocate marunt si am lasat sa fiarba vre-o 30 minute. Am adaugat orezul si otetul si am mai lasat la fiert...
Ciorba de dovlecel cu lapte batut
Dovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au inmuiat am adaugat putina apa, apoi cubuletele de dovleac. Am pus apa cat sa acopere dovleacul si am lasat...
Ciorba de dovlecei
Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am taiat si cateva rondele. Am adaugat si radacinoasele peste ceapa inmuiata putin, iar la urma am pus si ardeiul tocat. Am lasat sa se...
Ciorba de loboda
Loboda am curatat-o si spalat-o bine, in mai multe ape. Ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras le-am tocat marunt si le-am calit in putin ulei. Apoi am adaugat apa calda (cca 6 litri) si sare, si am lasat sa fiarba legumele. Am pus orezul si am mai lasat cateva minute, apoi am pus loboda...
Ciorba de burta
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore. Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele nu isi mai lasa spuma, am adaugat legumele curatate si taiate pe lung. Cand oasele si legumele...
Supa de pui
Fierbem carnea de pasare in apa cu sare, spumand mereu. Cand carnea este fiarta, strecuram zeama, taiem carnea bucati potrivite. In zeama strecurata adaugam toate legumele tocate marunt si bucatile de carne si lasam sa fiarba, acoperit. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam taiteii, iar dupa...
Bors de miel
Se fierb oasele de miel in apa cu sare, spumanadu-se bine. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Cand carnea este fiarta, se scot bucatile din oala, oasele se dau deoparte, carnea se taie, binenteles, in cubulete mici....
Ciorba de cartofi
Se curata toate legumele. Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in apa rece. Ceapa tocata marunt se caleste, iar cand devine aurie, se adauga morcovul si pastarnacul tocat marunt si rondele. Se stinge cu apa calduta. Se fierb legumele 20 min, apoi se adauga cartofii. Dupa 15 min, se adauga...
Ciorba de fasole cu afumatura
Fasolea am lasat`o in apa rece cca 24 ore, schimband apa de cateva ori. Am pus fasolea la fiert schimband 3 ape. In ultima apa am adaugat si cartoful si am lasat sa fiarba acoperit aproape o ora (in functie de fasole..). Am adaugat sira de porc taiata bucati si am mai lasat sa fiarba 15 min. Am...
Ciorba de ciolan de porc
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rade si se taie rondele. Oasele se spala bine-bine. Se fierbe carnea si oasele de porc in apa cu sare, spumanadu-se bine. Cand carnea este fiarta, se scoate, oasele se dau deoparte, carnea se taie cubulete mici....
Ciorba de vacuta cu ou batut
Carnea am taiat-o cubulete si am pus-o la fiert cu putina sare. Am spumat bineee – bineee. Cand carnea nu si-a mai lasat spuma, am scos carnea si am strecurat zeama. Am pus la calit legumele ptr 1 min. Am adaugat zeama strecurata, iar la primul clocot am adaugat si bucatile de carne. Cand...
Ciorba radauteana
Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator). După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau...
Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors
Preparare Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine)....
Supa de fazan cu taitei
Mai intai am pregatit taiteii, pentru a avea timp sa se usuce. Fazanul l-am spalat bine (eu l-am primit gata curatat), apoi l-am parlit pe flacara si l-am frecat cu o mana de malai (si aici s-a rupt pielea de pe fazan!). Am portionat fazanul si l-am pus la fiert cu putina sare, spumand...
Ciorba cu perisoare de manzat
Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morocv, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba. Intre timp m-am...
Ciorba de perisoare
Intr-o oala se caleste ceapa, dupa care se adauga restul legumelor tocate marunt, lasandu-se sa se caleasca impreuna. Se adauga apa calduta si se lasa la fiert cca 20 min. Carnea tocata se amesteca cu sarea, piperul, orezul si ceapa tocata marunt se amesteca bine si se formeaza bilute mici....
Ciorba de ciolan de porc
Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare. Când a fost fiert, adică cam o ora, l-am scos, iar zeama am strecurat-o de 2 ori. Am pus din nou zeama pe foc şi am adăugat legumele tocate. Când ciolanul s-a răcit puţin, l-am tăiat în bucăţele şi l-am...
Ciorba de salata dreasa cu ou
Salata am spalat-o bine si am taiat-o in bucati marisoare. Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Am adaugat si morcovul si pastarnacul date prin razatoarea mare, si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat putin am adaugat cca 3 litri de apa si o lingura de sare, si am...
Ciorba de perisoare de peste
Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda. Cat...
Ciorba de legume
Ceapa tocată mărunt, morcovul tocat şi tăiat rondele, păstârnacul tocat şi tăiat rondele, ţelina tocată mărunt şi ardeiul tocat le-am călit în puţin ulei, pentru câteva minute. Am adăugat şi prazul tăiat rondele şi am mai lăsat 1 minut. Am pus 1 litru apă...