Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot.
Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare.
Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.
Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.
Frunzele se spala si se lasa la...
Se curata hreanul, se rade fin( sau se da prin masina de tocat carnea) si se pune in borcane presat cu lingura.
Se pregateste o zeama din apa, otet si putin zahar, care se rastoarna in borcane peste hrean si se amesteca.
Cine doreste sa nu fie hreanul asa de puternic, in momentul servirii,...
Spalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina.
Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa intr-o oala si o masuram. Jumatate din cantitatea de apa o aruncam si completam cu otet de 9 grade C....
Castravetii se spala foarte bine si se pun intr-o cratita cu apa rece cu sare( 10 g sare la un l de apa) unde se tin 3-4 ore, acoperiti cu o folie.Apoi ii montam in borcane de care dorim( mici de 720 g sau mari de 5 l ca si ale mele) impreuna cu cate 2 ardei iuti/borcan.
Intr-o oala mai...
Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.
Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.
Intr-un alt...
Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori.
Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa...
Preparare ardei iuti murati
Se spala bine fiecare ardei iute si se lasa la scurs, apoi se aseaza in borcane. Turnam otet peste ei, infiletam capacul si ii rasturnam cu capacul in jos 5 minute ,sa se umple toate golurile de aer. Apoi se pot pune direct in camara.
Pofta buna !
Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa.
Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei.
NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata.
A doua zi ii...
Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.
Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi,...
Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.
Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe....
Gogosarii spalati ii curatam de cotor si ii taiem felii pe care le dam prin masina de tocat. Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el ardeiul macinat, invirtind mereu sa nu se prinda de fundul cratitei.
Cind pasta este bine fiarta, adaugam sare putin mai multa decit necesar. Compozitia...
Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care...
Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe...
Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.
Se curata hreanul si se taie fasii.
Usturoiul se curata.
Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.
In borcanele dinainte spalate...
Gogonele asortate
Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge. Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii. Frunzele se spala si se lasa la...
Hrean pentru iarna
Se curata hreanul, se rade fin( sau se da prin masina de tocat carnea) si se pune in borcane presat cu lingura. Se pregateste o zeama din apa, otet si putin zahar, care se rastoarna in borcane peste hrean si se amesteca. Cine doreste sa nu fie hreanul asa de puternic, in momentul servirii,...
Gogosari in otet, cu coriandru
Spalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina. Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa intr-o oala si o masuram. Jumatate din cantitatea de apa o aruncam si completam cu otet de 9 grade C....
Castraveti in saramura
Castravetii se spala foarte bine si se pun intr-o cratita cu apa rece cu sare( 10 g sare la un l de apa) unde se tin 3-4 ore, acoperiti cu o folie.Apoi ii montam in borcane de care dorim( mici de 720 g sau mari de 5 l ca si ale mele) impreuna cu cate 2 ardei iuti/borcan. Intr-o oala mai...
Gogosari murati
Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare. Intr-un alt...
Lecso (Ratatouille)
Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori. Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa...
Ardei iuti murati
Preparare ardei iuti murati Se spala bine fiecare ardei iute si se lasa la scurs, apoi se aseaza in borcane. Turnam otet peste ei, infiletam capacul si ii rasturnam cu capacul in jos 5 minute ,sa se umple toate golurile de aer. Apoi se pot pune direct in camara. Pofta buna !
Castraveti murati in vin
Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei. NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata. A doua zi ii...
Muraturi asortate la butoi
Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs. Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi,...
Marinata de peste cu lamaie si usturoi
Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste. Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe....
Pasta de gogosari( ardei kapia)
Gogosarii spalati ii curatam de cotor si ii taiem felii pe care le dam prin masina de tocat. Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el ardeiul macinat, invirtind mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cind pasta este bine fiarta, adaugam sare putin mai multa decit necesar. Compozitia...
Zacusca
Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care...
Bulion preparat in casa
Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe...
Castraveti covasiti(murati la soare)
Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime. Se curata hreanul si se taie fasii. Usturoiul se curata. Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot. In borcanele dinainte spalate...