Tortilla se unge cu salsa, iar deasupra se așează legumele într-un singur strat. Deasupra se așează mozzarela ruptă în fâșii. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pe raftul superior pentru 10 minute.
Se adaugă chives și se consumă...
Într-o tigaie, se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii chili și se sotează câteva minute. Se adaugă ardeiul verde și cel roșu și morcovul. Se gătesc 10 minute, până când s-au înmuiat, dar nu foarte mult.
Se adaugă roșii din...
Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se așează bucățile de pește în marinată și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se...
Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte.
Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte...
Tăițeii Soba se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală sub jet de apă rece. Se împart în 2 boluri.
Ciupercile Shiitake se hidratează 30 de minute în apă fierbinte. Se scot, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.
Într-o...
Feliile de carambola se taie mărunt și se amestecă cu iaurtul.
Oul se taie în două și se îndepărtează gălbenușul.
Cu o linguriță, se umple oul cu iaurtul amestecat cu fructul stea.
Se servește imediat cu salată verde.
Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore.
Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei...
Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se amestecă cu untul, creme fraiche, chives și sare, fărâmând cartofii până au...
Bagel-ul se taie complet longitudinal. Se ung bucățile rezultate, pe partea din interior, cu cremă de brânză amestecată cu chives.
Pe una dintre bucăți se așează feliile de măr astfel încât gaura din centru să fie acoperită, apoi salamul și salata, iar...
Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează.
Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează...
Ingredientele se mixează cu ajutorului unui blender, până când smoothie are consistența unui piure fluid.
Se servește rece sau la temperatura camerei și se ornează cu bucăți de nuci.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari. Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de...
Cipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie.
Ouăle se bat cu puţină sare şi se așează într-o tigaie în care a fost încălzit puțin ulei de măsline. Se gătesc până când...
Cu ajutorul unui blender, se mixează toate ingredientele până la omogenizare. Se poate adăuga apă în plus, în funcție de cât de fluid doriți să fie dressingul.
Se servește cu orice fel de salată.
Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea.
Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au...
Conserva de ton se scurge de apă şi se amestecă cu ceapa verde, maioneza, caperele şi sucul de lămâie, adăugând sare după gust.
Bagel-ul se taie complet longitudinal. Pe una dintre bucăți se așează felii de roșie, acoperind astfel gaura din centrul bagel-ului. Se...
Ciupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii.
Într-un wok se încăzește puțin ulei, se adaugă ciupercile Shiitake și se sotează câteva minute. Se...
Se bate oul împreună cu puțină sare, oregano și busuioc. Se așează într-o tigaie fierbinte în care am încălzit anterior puțin ulei. Se prăjește omleta pe ambele părți după preferințe. Se scoate și se lasă la răcit.
Se unge una dintre fețele...
Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime.
Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.
Se...
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, se adaugă pe rând celelalte ingrediente până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în forme pentru muffins și se coc la 180 de grade Celsius, în cuptrorul preîncălzit, pentru 20 de minute.
Se...
Croissantele se taie incomplet longitudinal, se ung cu cremă de bânză, apoi se așează, nucile, mixul de salată și roșia tăiată felii.
Se servesc calde sau la temperatura camerei.
Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge...
Feliile de pâine se ung cu unt pe o singură parte.
Pe una dintre felii se aşează în ordinea dorită celelalte ingrediente, iar deasupra se așează cealaltă felie de pâine rămasă.
Se serveşte rece împreună cu ceaiul şi prăjiturele cu unt.
Cu ajutorul unui blender, se mixează bananele, guava, iaurtul și laptele până ajunge la consistența unui piure.
Se împarte muesli în 2 cupe și se toarnă piureul deasupra. Se ornează cu frunze de mentă.
Se servește imediat.
Tiramisu reţetă adaptata
Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit.
Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul.
Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate.
Se înmoaie piscoturile în...
Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale.
Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe...
Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează 2 căței de usturoi timp de 3 minute. Se adaugă ciupercile, se asezonează și se gătesc la foc mare 4 minute. La final se adaugă mărarul și se lasă la răcit.
Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare ,...
Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se îngroașă.
Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare, apoi se spală sub jet de apă...
Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bate cu un ciocănel pentru șnițele. Se usucă cu un prosop de bucătărie.
Se amestecă ouăle bătute ca pentru omletă cu puțină sare, muștarul, făina și fulgii de chilli. În acestă etapă, este posibil să mai fie nevoie de...
Pizza rapidă
Tortilla se unge cu salsa, iar deasupra se așează legumele într-un singur strat. Deasupra se așează mozzarela ruptă în fâșii. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pe raftul superior pentru 10 minute. Se adaugă chives și se consumă...
Chili Vegetarian
Într-o tigaie, se încălzește uleiul. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii chili și se sotează câteva minute. Se adaugă ardeiul verde și cel roșu și morcovul. Se gătesc 10 minute, până când s-au înmuiat, dar nu foarte mult. Se adaugă roșii din...
Cod cu ghimbir şi lămâie
Bucățile de pește se usucă cu un prosop de hârtie. Se acoperă cu uleiul de măsline. Într-un bol se amestecă coaja și sucul de lămâie cu ghimbirul, sare și piper. Se așează bucățile de pește în marinată și se lasă 30 de minute la temperatura camerei. Se...
Cod negru în frunze de banan
Frunzele de banan se clătesc pentru 1 minut cu apă fierbinte, pentru a le face ceva mai maleabile. Se rup în 2 bucăţi destul de mari cât să acopere complet bucăţile de peşte. Centrul fiecărei frunze se unge un ulei de măsline. Se aşează bucăţile de peşte...
Supă cu tăiței Soba
Tăițeii Soba se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală sub jet de apă rece. Se împart în 2 boluri. Ciupercile Shiitake se hidratează 30 de minute în apă fierbinte. Se scot, se îndepărtează piciorușul și se taie felii. Într-o...
Ouă umplute cu fructul stea (carambola)
Feliile de carambola se taie mărunt și se amestecă cu iaurtul. Oul se taie în două și se îndepărtează gălbenușul. Cu o linguriță, se umple oul cu iaurtul amestecat cu fructul stea. Se servește imediat cu salată verde.
Teriyaki Steak
Se amestecă mirinul cu sake, sosul de soia, zahărul, ghimbirul și semințele de susan. Se așează bucățile de carne în marinata obținută anterior și se refrigerează pentru minim 24 de ore. Se scot bucățile din marinată și aduce carnea la temperatura camerei...
Letke reinventat
Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se amestecă cu untul, creme fraiche, chives și sare, fărâmând cartofii până au...
Bagel Lady Pink
Bagel-ul se taie complet longitudinal. Se ung bucățile rezultate, pe partea din interior, cu cremă de brânză amestecată cu chives. Pe una dintre bucăți se așează feliile de măr astfel încât gaura din centru să fie acoperită, apoi salamul și salata, iar...
Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată
Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează...
Smoothie de banane cu lăptişor de matcă
Ingredientele se mixează cu ajutorului unui blender, până când smoothie are consistența unui piure fluid. Se servește rece sau la temperatura camerei și se ornează cu bucăți de nuci.
Prăjitură Ole
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari. Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de...
Omletă japoneză cu alge nori şi ciuperci de fag
Cipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie. Ouăle se bat cu puţină sare şi se așează într-o tigaie în care a fost încălzit puțin ulei de măsline. Se gătesc până când...
Dressing pentru salata cu busuioc, avocado si lime
Cu ajutorul unui blender, se mixează toate ingredientele până la omogenizare. Se poate adăuga apă în plus, în funcție de cât de fluid doriți să fie dressingul. Se servește cu orice fel de salată.
Udon picanți cu carne de crab, mentă și lămâie
Cleștii de crab se fierb timp de 20 de minute, apoi se scot și se lasă la răcit. Se spag cu un clește special sau prin lovituri ferme de cuțit și se îndepărtează carnea. Se fierb tăițeii în apă cu sare pentru 10 minute. Se scurg, păstrând apa în care au...
Bagel cu salată de ton
Conserva de ton se scurge de apă şi se amestecă cu ceapa verde, maioneza, caperele şi sucul de lămâie, adăugând sare după gust. Bagel-ul se taie complet longitudinal. Pe una dintre bucăți se așează felii de roșie, acoperind astfel gaura din centrul bagel-ului. Se...
Supă cu tăiței Udon
Ciupercile Shiitake se lasă la hidratat în apă fierbinte, timp de 20 de minute, apoi se scot, se îndepărtează piciorușele și se taie felii. Într-un wok se încăzește puțin ulei, se adaugă ciupercile Shiitake și se sotează câteva minute. Se...
Pacheţel din lipie cu omletă, cremă de brânză și pastramă
Se bate oul împreună cu puțină sare, oregano și busuioc. Se așează într-o tigaie fierbinte în care am încălzit anterior puțin ulei. Se prăjește omleta pe ambele părți după preferințe. Se scoate și se lasă la răcit. Se unge una dintre fețele...
Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată
Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte. Se...
Muffins- rețetă de bază
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, se adaugă pe rând celelalte ingrediente până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forme pentru muffins și se coc la 180 de grade Celsius, în cuptrorul preîncălzit, pentru 20 de minute. Se...
Croissant umplut
Croissantele se taie incomplet longitudinal, se ung cu cremă de bânză, apoi se așează, nucile, mixul de salată și roșia tăiată felii. Se servesc calde sau la temperatura camerei.
Spread de ton
Tonul se fiebe în supă între 8 și 11 minute în funcție de grosimea bucății de ton. Se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se desface în bucăți, se acoperă cu ulei de măsline, se asezonează și se lasă la rece câteva ore. Apoi, se scurge...
Tea Sandwich
Feliile de pâine se ung cu unt pe o singură parte. Pe una dintre felii se aşează în ordinea dorită celelalte ingrediente, iar deasupra se așează cealaltă felie de pâine rămasă. Se serveşte rece împreună cu ceaiul şi prăjiturele cu unt.
Le bel aujourd'hui
Cu ajutorul unui blender, se mixează bananele, guava, iaurtul și laptele până ajunge la consistența unui piure. Se împarte muesli în 2 cupe și se toarnă piureul deasupra. Se ornează cu frunze de mentă. Se servește imediat.
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit. Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul. Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate. Se înmoaie piscoturile în...
Ton în crustă de susan negru şi mix de salată cu vinegrette de măr şi cidru
Tonul se asezonează cu sare și piper pe toate părțile. Se acoperă complet cu susan amestecat cu migdale. Într-o tigaie se încălzește uleiul de susan împreună cu cel de măsline la foc mediu spre mare. Se așează tonul în tigaie și se prăjește 2 minute pe...
Salată descompusă cu Roquefort şi Chutney de caise şi portocale
Se aşează ingredientele pe un platou în ordinea dorită şi se consumă la temperatura camerei, în combinaţiile preferate.
Salată de fasole verde şi ciuperci cu dressing de muştar
Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează 2 căței de usturoi timp de 3 minute. Se adaugă ciupercile, se asezonează și se gătesc la foc mare 4 minute. La final se adaugă mărarul și se lasă la răcit. Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare ,...
Fasole verde în sos de usturoi şi roşii
Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se îngroașă. Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare, apoi se spală sub jet de apă...
Snițel în crustă de muștar și baby-carrote la cuptor
Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bate cu un ciocănel pentru șnițele. Se usucă cu un prosop de bucătărie. Se amestecă ouăle bătute ca pentru omletă cu puțină sare, muștarul, făina și fulgii de chilli. În acestă etapă, este posibil să mai fie nevoie de...