DIANA B

1

Bucataras
incepator

ONESTI - BACAU

Bucataras din 06.09.2010

RETETE73
PRIETENI225
Retete / Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuscute

In Pui la 14 Mar 2013

Se spala legumele , se curata si se taie marunt , la fel si pieptul de pui . Intr-o tigaie/cratita se incinge uleiul si se prajeste pieptul pe toate partile , se adauga si ceapa si ardeii si se calesc impreuna . Se adauga rosiile , , condimentele , putina apa calduta si se lasa la foc molcom pana...

Copanele cu mazare si cartofi

In Pui la 31 Ian 2012

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume . Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si  gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei ,...

Varza cu orez si copanele, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2012

 Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte  bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul...

Tocana mexicana

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2011

Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 6 Noi 2011

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza...

Chiftele de porc

In Porc la 6 Aug 2011

Carnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe  gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca frunzele aromatelor si se alatura amestecului ; se adauga galbenusurile , usturoiul trecut prin presa...

"MUSTATILE" sotului

In Porc la 29 Iul 2011

Se curata , se spala si se taie legumele dupa preferinta (eu am tocat ceapa julienne , ardeiul si usturoiul cubulete si felii , frunzele de telina marunt) si se dau la calit cu putin ulei , condimentandu-se dupa gust ; cand acestea s-au inmuiat , am adaugat si ciupercile spalate , dar...

Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

In Pui la 29 Iul 2011

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala  li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 29 Iul 2011

Eu nu calesc nimic , NICIODATA ! Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca  . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs ....

Gulas cu costite de vitel

In Vita la 20 Iul 2011

Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul)...

Sarmalute cu frunze noi

In Mancaruri cu carne la 11 Iul 2011

Sa ne inarmam cu calm si rabdare ... Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati...

Chiftelute de primavara

In Pui la 23 Mar 2011

Am curatat pieptanul de pielite si l-am trecut prin masina de tocat impreuna cu ceapa , usturoiul , verdeturile ( a iesit compozitia cam verzulie ) si painea inmuiata in lapte si stoarsa bine ; intr-un bol am amestecat ,,tocaturile" cu grisul , galbenusurile  , concentratul de...

Racitura moldoveneasca de porc

In Porc la 31 Ian 2011

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata . Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie . Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare Cand...

Varza calita , cu "porcarii" la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Se curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita , si se caleste si ea...

"Bunaciune" la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i...

Sufleu de ficat

In Ficat la 24 Noi 2010

Oparesti bine ficatul , il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .Restul de unt se topeste , se amesteca cu faina si laptele si se fierbe 10-15 minute la foc mic , amestecandu-se mereu . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 24.05.2013

GRATIN cu PIEPT de CURCAN

publicat la 14.03.2013

Papricas de pui cu galuscute

publicat la 01.03.2013

Placinte ardelenesti

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]