publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Branza halloumi prajita
Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule. Se scot pe hartie...
Placinta cu spanac si telemea de oaie
Spalam frunzele de spanac si le oparim cateva minute ,apoi il scurgem si il tocam marunt. Taiem ceapa verde si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sare si sumac. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare si piperul....
"Spanakopita"
Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt. Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand sarea. Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul....
Saratele spirale din aluat de foietaj
Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale. Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara cu mac sau boia iute de ardei. Se fiecare bucata de aluat pentru a se obtine o spirala si se aseaza in tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor la 200 grade Celsius 20 de minute sau pana...
Bruschete cu rosii, ardei si "za'atar"
Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu 1/3lingurita de sare si se adauga praful de usturoi si za’atarul. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti pe feliile de franzela. Se pune painea intr-o tava in care s-a pus hartie de copt sau folie de...
Labaneh cu ierburi aromate
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas...
“Labaneh” cu chili-“Labaneh harra”
Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura...
Crenvurşti in aluat de foietaj
Aluatul se scoate de la congelator si se lasa sa se dezghete. Se taie fasii de alaut de 1.5 cm latime. Crenvurştii se taie in 3 bucatele, care se infasoara in fasiile de aluat; se inchid bine capetele. Se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt si se ung cu ou batut cu apa; se...
"Labaneh" cu coriandru verde si ardei iute
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera...
"Labaneh" cu sumac
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera...
"Labaneh" cu za'atar
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera...
"Labaneh" de Jerash aromat
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera...
"Labaneh" cu nuca si menta
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera...
“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”
Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera...
"Egeh zahrah"-Conopida pane-specifica tarilor arabe
Conopida se desface in buchetele . Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca. Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale. Se pun intr-un bol...
Mancare de dovlecei cu ou-specific arabeasca
Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline la incins sic and ia o culoare aurie se adauga miezul de dovlecel. Se sareaza si se pipereaza dupa gust; cand dovleceii au inceput sa fiarba se reduce focul, se acopera tigaia si se lasa 20 de minute sa se caleasca. Se adauga 2 oua battue si se mai...
"Sambusek" cu carne-specific arabesti
Se pune la incins intr-o tigaie anti aderenta uleiul de masline si se caleste ceapa 2-3 minute, apoiu se adauga carnea toccata, sarea si condimentele si se lasa sa se prajeasca inca 5-6 minute. Se scoate intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1...
Platou cu branzeturi
Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri. Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii, usturoiul zdrobit si boiaua de ardei si se amesteca bine. In al doilea bol se adauga ceapa rasa pe razatoarea mica, frunzele de arpagic taiate marunt, frunzele de oregano taiate...
Broccoli gratinat
Sambusek cu telemea de oaie si za’atar
Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia cate o foaie de aluat si se umple cu 1 lingurita din amestecul de branza. Sau: Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã...
"Vol-au-vent" cu salata ruseasca si oua umplute
Pateurile “ Vol –au-vent” se scot din congelator si se lasa sa se dezghete. Se aseaza intr-o tava de cuptor la cca 1 cm distanta unele de altele si se ung cu ou batut cu putina apa. Se pun la cuptorul incalzit in prealabil la 205 grade cca 18 minute, sau pana au luat o culoare...
Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"
Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete. Umplutura de branza Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine. Umplutura de carne Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si...
"Shankalish" - Aperitiv picant cu telemea de oaie
Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita. Se taie marunt ardeiul verde,ardeii iuti, rosia si ceapa verde. Se adauga in bol impreuna cu condimentele si se amesteca bine. Se orneaza dupa gust. Pofta buna! Shankalish este un aperitiv nelipsit de la mesele si bufeturile...
Paine cu usturoi la cuptor
Se amesteca intr-un bol untul moale scos din timp din frigider cu usturoiul granulat si oregano uscat, amestecat cu seminte de susan, prajite putin in tigaia fara ulei. Se unge un strat foarte subtire de unt pe ambele parti ale feliilor de franzela. Se pune painea intr-o tava in...
“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta 20 de minute. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasasa se dospeasca la cald cca 1 ora. In acest timp se pregateste carnea. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute ;...
Aperitiv rece cu labaneh
Se amesteca bine intr-un bol iaurtul , labaneh si supa de ceapa. Morcovii si castravetii se curata de coaja si se taie in jumatati sau sferturi; ardeiul se feliaza pe lung. Se serveste sosul ( dip) astfel obtinut cu morcovii, castravetii, ardeiul sau chipsuri de cartofi. Este foarte usor de...