publicat la 21.11.2014
publicat la 21.11.2014
publicat la 21.11.2014
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura de post cu caise
Am taiat caisele in bucati, tava am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina. Faina am amestecat-o cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat si praful de copt. In alt vas am amestecat compotul cu uleiul, cu caisele si cele 4 linguri de gem de caise, dupa ce am omogenizat turnam usor peste...
Mâncare de cartofi cu mazăre(de post)
În oala în care ne-am decis să pregătim, punem puțin de ulei iar când acesta s-a încălzit punem ceapa tocată, pe care nu o lăsăm decât foarte puțin. Punem peste morcovul, iar mai apoi adăugăm o lingură bună de bulion. După ce s-au...
Prajitura simpla cu mar
Am curatat merele si le-am taiat in cuburi nu foarte mari. Pentru a nu se oxida le-am tinuat, pana cand blatul a fost gata, in apa in care am pus suc de lamaie si felii de lamaie. Albusul cu praful de sare le-am batut spuma, apoi galbenusurile cu uleiul si zaharul si zaharul vanilat. Am...
Peste la grill cu orez
Cu cele doua linguri de ulei, piperul si sarea facem un amestec cu care ungem feliile de peste. Intr-o tigaie sau oala mai mica punem un pic de ulei iar cand s-a incalzit punem ardeiul gras tocat, nu il lasam mult si punem apa fierbinte, adaugam sare si apoi punem si orezul. Cand este aproape...
Salata de morcov
Curatam legumele, dam morcovul prin razatoarea mare, la fel si telina, taiem ceapa si ardeiul gras. Peste acestea punem dupa gust sare, ulei si otet.
Prajitura cu crema de vanilie si nuci
Imi place ca atunci cand incep sa pregatesc ceva sa am toate alimentele gata de utilizare. deci initial am spart nucile, le-am curatat si le-am sfarmat. Am topit cateva linguri de zahar iar cand s-a caramelizat am pus nucile, dupa ce s-a racit, le-am pisat dar nu prea marunt. Pentru blat...
Pizza salami de casa
Inainte de pregatirea blatului taiem salamul(cubulete sau felii), ciupercile si cascavalul care poate fi razuit sau taiat in cubulete, depinde cum vreti. Intr-un ibric punem sucul de rosii, piperul, sarea, lingurita de zahar si 2 foi de dafin plus oregano si dam la foc pana se ingroasa. In...
Paste cu ton
Pastele se pun la fiert conform instructiunilor scrise pe pachet. Ceapa se toaca marunt (eu una o toc cat mai marunt posibil), se toaca patrunjelul. In tigaia cu ulei incins se pune ceapa pana se face aurie apoi se adauga tonul. Se condimenteaza dupa gust si dupa cateva minute se...
Tagliatele Carbonara
Se pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere. Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa prefer), adaugam sare si piper dupa gust. Am ales sa pun si un pic de oregano uscat, asa am avut la...