LadyCrs

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.03.2012

RETETE168
PRIETENI171
Retete / Dulciuri

Tort cu crema de ciocolata alba

In Torturi la 26 Dec 2012

Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi...

Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute. Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen. Am adaugat...

Biscuiti spiralati

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Untul la temperatura camere il mixam cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce devine o crema spumoasa. Se adauga ouale, frisca lichida si mixam in continuare pana ce devine o crema omogena. Se adauga aromele si se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Aluatul l-am impartit...

Fursecuri asortate

In Dulciuri la 14 Dec 2012

Batem ouale cu mixerul si adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta. Margarina o amestecam cu faina si praful de copt. Adaugam faina si praful de copt peste spuma de oua si amestecam pana se incorporeaza si framantam pana obtinem o bila de aluat pe care o putem intindem cu...

Tort in 3 culori

In Torturi la 4 Dec 2012

Am preparat cremele astfel: fiecare aroma in vasul ei ( 250 ml lapte+ praful pentru crema+4 linguri zahar pudra) si am lasat-o la frigider. O ciocolata jumatate impreuna cu 100- 150 ml frisca lichida am pus-o la topit si pe o foaie de copt am facut diverse figurine, cerculete etc. Le-am bagat...

Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi

In Dulciuri la 28 Noi 2012

Cum se prepara Crema de cacao - Reteta usoara ideala pentru prajituri si torturi Am pus intr-un vas amidonul, zaharul, cacaua si am amestecat bine. Apoi am turnat laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se face cocolase. Adaugam si esenta de rom. Punem la foc mic si...

Faguri cu crema de cacao

In Dulciuri la 28 Noi 2012

Punem ouale intr-un vas impreuna cu praful de sare, zaharul, esenta si zaharul vanilat si mixam cu ajutorul mixerului pana se topeste zaharul. Adaugam si laptele. Stingem bicarbonatul si il punem in vas. Mixam in continuare si incepem sa turnam din faina putin cate putin. ( vom obtine o crema de...

Briose cu crema de unt

In Prajituri la 26 Noi 2012

Untul l-am frecat impreuna cu zaharul pudra la temperatura camerei pana ce s-a topit tot si am impartit crema in doua parti ( in una ama daugat o lingura de cacao, iar in cealalta putin colorant alimentar albastru).

Negresa de post

In Prajituri la 26 Noi 2012

Se amesteca toate ingredientele enumarate pana obtinem o compozitie ca o crema si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit complet o taiem si o asezam in platou.

Pariziene cu gem de gutui

In Dulciuri la 14 Noi 2012

Incalzim 75 ml de lapte in care dizolvam mierea ( sa fie caldut, nu fierbinte). Il punem intr-un vas adanc peste care vom turna 100 g faina si drojdia uscata. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri pentru a nu se forma cocoloase. Lasam maiaua sa creasca pentru 30 de minute intr-un loc...

Gogosi ca la bunica

In Dulciuri la 14 Noi 2012

Am pus apa cu zaharul,esenta, zaharul vanilatm praful de sare si scortisoara pe foc pana s-a topit zaharul. Pana s-a racit siropul obtinut am cernut faina intr-un bol incapator in mijlocul caruia am facut o gaurica unde am sfaramat drojdia. Turnam apa peste drojdie si cu ajutorul furculitei...

Bezele cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 10 Noi 2012

Intr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc. Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia. Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul linguritei facem gramajoare una langa alta. ( sau punem...

Placinta si tarta cu dovleac

In Dulciuri la 6 Noi 2012

Curatam dovleacul si il dam prin razatoare. Il punem intr-o cratita adanca impreuna cu cele doua cani de zahar, 5-6 linguri de ulei, zaharul vanilat si le lasam la foc mic pentru a se cali. Pentru foi procedam astfel: punem ouale intr-un vas adanc si le batem; adaugam uleiul, apa, zaharul,...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 27 Oct 2012

Reteta de preparare a papanasilor Am pus branza dulce de vaci intr-un castron incapator. Ouale le-am batut cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie, bicarbonatul, scortisoara, uleiul,  dupa care le-am adaugat peste branza si am amestecat bine bine. Incepem sa turnam din faina...

Musuroi de cartita dr Oetker

In Prajituri la 22 Oct 2012

Pachetul contine 3 plicuri..unul cu praful pentru blat, cel pentru crema si unul cu fulgi de ciocolata. Punem intr-un vas praful pentru blat peste care adaugam amrgarina si cele 3 linguri de lapte si mixam timp de 5 minute. Punem la copt intr-o forma mai inalta de cca 24 cm diametru. Coacem...

Gogosi

In Dulciuri la 22 Oct 2012

Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin lapte caldut si cu ajutorul furculitel faramitam bine bine incepand din centru si ajungand spre margini....

Pandispan

In Dulciuri la 15 Oct 2012

Laptele il punem pe foc cu o cana de zahar si il lasam pana se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam o cana cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, mirodeniile si praful de copt stins in putin otet. Turnam peste...

Budinca la cuptor

In Dulciuri la 3 Oct 2012

Fierbem pastele in apa clocotita cu ulei si sare. Dam branza prin razatoare, coaja de lamaie, spargem ouale unul cate unul si amestecam. Adaugam esenta, zaharul vanilat, smantana si zaharul. Ungem tava cu unt. Pastele le spalam in apa rece si le lasam la scurs. Punem pastele in tava si peste...

Prajitura cu gem si bezea

In Dulciuri la 30 Sep 2012

Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de copt si faina..Tapetam o tava ( am folosit vasul de yena) cu foaie de copt si intindem compozitia. Se...

Chec din albusuri

In Prajituri la 27 Sep 2012

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care turnam din zahar putin cate putin mixand in continuare. Punem faina, amestecam, coaja de lamaie si celelalte ingrediente. Ungem vasul cu unt si il tapetam cu faina si lasam la foc mic pana se rumeneste frumos. ( 20 de minute a durat la mine)

Tarta cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 26 Sep 2012

Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul pudra, untul la temperatura camerei, oul, apa si esenta de vanilie si am amestecat bine pana am obtinut un aluat de tarta pe care l-am pus la frigider pentru 40 de minute. Dupa ce s-a intarit l.am intins in forma de tarta unsa cu unt cu ajutorul...

Regina de ciocolata

In Prajituri la 22 Sep 2012

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam la viteza mare. S adauga nucile pisate ( le-am pus intr-un prosop si le-am pisat cu ciocanelul de snitele) si cacaua si amestecam usor cu o spatula de lemn. Turnam compozitita intr-o tava (20x30 cm zicea reteta) tapetata...

Rulada cu gem

In Dulciuri la 22 Sep 2012

Cantitatile sunt pentru tava de la aragaz...In cazul in care folositi una mai mica folosim doar jumatate. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...dupa care adaugam zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula de lemn. Adaugam galbenusurile, unul cate unul...

Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar

In Prajituri la 29 Aug 2012

Cum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt, mirodeniile, uleiul. Turnam peste bezea si amestecam usor de jos in...

"Degetele" cu ciocolata

In Prajituri la 20 Aug 2012

Se freaca untul ( care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, ciocolata data prin razatoare, nuca amcinata, esentele, cacaoua si faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine bine pana formam o bila pe care o punem in folie alimentara si o...

Scovergi

In Dulciuri la 18 Aug 2012

Punem faina , apoi adaugam bicarbonatul si ouale amestecand mereu cu mana....uleiul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare pe care il framantam bine de tot. Ungem cu ulei suprafata de lucru si intindem cate o foaie subtire cu facaletul. Taiem patrate in mijlocul carora facem o gaurica din...

Faguri cu finetti

In Prajituri la 17 Aug 2012

Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste.  Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase. Incingem...

Tavalita in nuca de cocos

In Prajituri la 16 Aug 2012

Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam...

Chec zebra cu crema de vanilie

In Prajituri la 25 Iul 2012

Am taiat in doua blatul, am pus crema si cel de-al doilea blat, am glazurat si am lasat la frigider 2 ore inainte de a fi servita.

Chec de post

In Prajituri la 25 Iul 2012

Amestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si cacao, cealalta cu nuca de cocos. Punem foaie de copt in tava si turnam din compozitie ( eu am pus 2...

Afisate 31 - 60 din 101 retete    

Postari recente

publicat la 06.11.2013

Rawscovele

publicat la 09.10.2013

Spaghete cu pui

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]