Dulciuri cu Georgiana

4

Bucataras
grozav

CRAIOVA

Bucataras din 20.04.2015

RETETE297
PRIETENI217
Retete

Prajitura rapida cu cirese

In Prajituri la 14 Iun 2015

Ungem un vas cu unt, asezam ciresele fara samburi si peste ele turnam o cescuta de zahar. Frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra si oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si apoi esenta. Asezam compozitia usor cu lingura peste cirese si introducem in cuptorul incins...

Carne de iepure la cuptor cu sos rosu

In Iepure la 5 Iun 2015

Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste. Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de usturoi sfaramati si adaugam peste carnea rumenita.Introducem din nou la cuptor 15-20 minute.

Pulpe la cuptor cu lamaie si usturoi verde

In Pui la 5 Iun 2015

Amestecam  condimentele cu zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Spalam pulpele de pui, le asezam intr-un vas si turnam peste ele amestecul de condimente. Eu nu am adaugat ulei pentru ca pulpele erau destul de grasute. Introducem vasul la cuptor pana se rumenesc. Le-am servit cu...

Cartofi la cuptor cu cirnaciori, ou si branza

In Mancaruri cu carne la 5 Iun 2015

Curatim cartofii de coaja, ii taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei, cartofii cubulete, carnaciorii taiati rondele, sare, piper, boia si introducem in cuptor. Cand s-au rumenit cartofii punem peste ei cele 2 oua batute cu branza data pe razatoare si introducem din nou la cuptor pentru...

Reteta delicioasa si economica de chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2015

Preparare Reteta delicioasa si economica de chiftelute de legume Dovleceii, morcovii si cartofii se dau pe razatoare, se sareaza, se lasa putin apoi se storc de zeama. Peste legumele stoarse se adauga ouale, pesmetul, patrunjelul tocat si condimentele. Se amesteca bine , se modeleaza...

Braduti din biscuiti si ciocolata

In Prajituri la 5 Iun 2015

Mai intai maruntim  biscutii si nucile. Eu i-am dat  prin masina de macinat nuci. Punem pe  foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar...

Tort ceas

In Torturi la 28 Mai 2015

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam treptat peste albusuri amestacand usor.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus...

Tarta cu spanac si carnaciori

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2015

Am tocat ceapa verde si am pus-o pe foc intr-o tigaie impreuna cu  untul.Dupa ce am spalat bine spanacul , l-am oparit , apoi l-am tocat marunt si l-am pus in tigaie peste ceapa.Am lasat pe foc cca 15 minute .  Branza am dat-o pe razatoarea mica si am amestecat-o cu 3 oua...

Rulada cu mere si biscuiti

In Mancare copii la 22 Mai 2015

Ungem un vas cu unt. Peste unt asezam biscuitii maruntiti si merele rase.Peste mere adaugam zaharul si scortisoara si introducem la cuptor. Batem spuma cele 2 albusuri, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste, adaugam galbenusurile si cele 2 linguri de faina amestecand usor....

Tort aniversar

In Torturi la 22 Mai 2015

Pentru blat batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa.2 linguri zahar mixam bine apoi o lingura de apa. Frecam galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri amestecand usor. Amestecam faina, cacaoa si praful de copt si adaugam cate o lingura in compozitia...

Cartofi noi cu boia la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2015

Se spala cartofii. se taie cuburi, se amesteca cu sare si boia dulce si se introduc la cuptor intr-o tava cu putin ulei. Se lasa la cuptor pana se rumenesc usor.

Tort cu piscoturi,visine,iaurt si frisca

In Torturi la 21 Mai 2015

Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si  stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se...

Ficatei in cartofi

In Ficat la 18 Mai 2015

Se curata cartofii, se spala, se taie jumatati si se scobeste fiecare jumatate. Intr-o tava punem putin ulei si putina apa. Spalam bine ficateii, ii taiem pe jumatate. Ii condimentam dupa gust. Jumatatile de cartofi le condimentam cu sare si rozmarin. In fiecare jumatate de cartof asezam o...

Rulada cu mere si budinca de vanilie

In Prajituri la 15 Mai 2015

Mai intai dam merele pe razatoare si le calim cu zaharul si scortisoara pana nu mai sunt zemoase. Facem budinca din praful din plic 400 ml lapte si 2 linguri de zahar conform indicatiilor de pe plic. Batem spuma cele 4 albusuri cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se topeste....

Snickers

In Prajituri la 15 Mai 2015

Pentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga nuca macinata, praful de copt si amidonul, amestecand usor. Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam la cuptor pana are o culoare...

Tarta cu legume si sunca

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2015

Aluat: Incalzim putin laptele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas batem oul, adaugam laptele cu dojdia, praful de sare, cascavalul ras si faina. Framantam aluatul cu cele 2 liguri de ulei. Umplutura: Punem intr-o tigaie pe foc legumele cu unt si 3-4...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 9 Mai 2015

Framantam o coca din faina,margarina,zahar pudra,ou, praful de copt si smantana.Impartim coca in doua parti egale. Merele curatate de coaja le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.Peste mere adaugam zaharul, scortisoara  si zaharul vanilat si punem cratita pe foc la calit. Dupa...

Penne la cuptor

In Penne la 7 Mai 2015

Taiem pieptul de pui cubulete si il prajim in unt. Peste pieptul de pui rumenit usor adaugam pasta de rosii subtiata cu putina apa, condimentele si mai lasam pe foc 10 minute. Intre timp fierbem pastele, le clatim cu apa rece si le punem in strecuratoare. In sos adaugam si smantana si mai...

Ciupercute umplute

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2015

Spalam ciupercutele si indepartam coditele. Tocam marunt coditele, ceapa verde  si le punem pe foc intr-o tigaie cu putin ulei.Lasam pe foc pana se inmoaie putin. Amestecam cu jumatate din oul batut , sare . piper si patrunjelul tocat. Umplem fiecare ciupercuta cu aceasta compozitie , le...

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 4 Mai 2015

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul , apoi iaurtul si amestecam incet. Adaugam esenta. Topim untul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt...

Tiramisu reteta pentru copii

In Mancare copii la 2 Mai 2015

Tiramisu reţetă originală Punem pe foc 160 g ciocolata cu 200 ml frisca lichida  pana se topeste ciocolata. Lasam la racit apoi introducem la frigider cel putin o ora. Scoatem vasul de la frigider si mixam. Adaugam mascarponele si restul de 200 ml frisca batuta. Inmuiem fiecare...

Pandispan cu visine

In Prajituri la 2 Mai 2015

Separam albusurile de galbenusuri. Punem pe foc zaharul cu apa, lasam sa fiarba pana se face un sirop. Albusurule se bat spuma. Se aduga treptata siropul  fierbinte. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri. Adaugam faina  amestecand usor. Un sfert din...

Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute

In Prajituri la 1 Mai 2015

Cele 3 cescute de zahar pudra se freaca cu ouale pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, coaja de lamaie  si faina amestecata cu praful de copt. Coca nu trebuie sa fie foarte tare. Se unge forma cu ulei, se fac bilute cat bobul de strugure si se aseaza in fiecare lacas al formei. Se...

Prajitura cu iaurt, visine si frisca

In Prajituri la 30 Apr 2015

Mai intai pregatim jeleul de visine. Visinele se pun pe foc cu 150 ml apa si 150 g zahar. Cele 3 linguri de amidon se amesteca cu  restul de 50 ml apa. Cand apa cu visinele dau in clocot se adauga amidonul si se amesteca pana se leaga. Se lasa sa se raceasca.   Se bate frisca....

Gogosi aromate

In Dulciuri la 30 Apr 2015

 Facem maiaua din drojdie , 2 linguri de zahar, 50 ml lapte si 4 linguri de faina. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste.Cernem faina intr-un bol, adaugam maiaua crescuta, galbenusurile, praful de sare , laptele si coaja de lamaie. Amestecam si apoi...

Prajiturele cu menta si mascarpone

In Dulciuri la 26 Apr 2015

Blatul: Topim untul cu ciocolata. Lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea, adaugam zaharul  si mixam pana se topeste. Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor. Adaugam si faina si...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Apr 2015

Se amesteca faina ,cacaua si sarea intr- un bol. Separat se bate untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Se adauga galbenusul si laptele , apoi ingredientele uscate si  se amesteca pana se obtine aluatul. Aluatul este mai moale. Se introduce la frigider cel putin 15...

Afisate 271 - 297 din 297 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]