Doinavar

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 05.02.2013

RETETE107
PRIETENI78
Retete

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici

In Prajituri la 24 Ian 2015

Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici Puneti biscuitii intr-un castron si faramati-i cu mana in bucati mai micute, nu trebuie sa fie egale. Nucile se pun intr-o tigaie antiaderenta, 2-3 minute la foc mic, apoi se dau prin masina de nuci sau zdrobite cu un facalet, le cumparati gata...

Supa de pui cu galuste la Philips Multicooker

In Supe la 18 Noi 2013

La inceput, preparati compozitia de galuste: amestecati oul cu bicarbonatul, uleiul si grisul. Aplatizati compozitia si lasati-o sa se odihneasca pana cand va fi nevoie de ea. Puneti in vasul de gatit carnea de pui si 2 litri de apa fierbinte. Din MENU selectati BOIL , apasati COOKING TIME...

Ciorba de perisoare la Philips Multicooker

In Ciorbe la 18 Noi 2013

Curatati, spalati si tocati marunt legumele si verdeata (in blender). O bucata din patrunjel si morcov taiati-le feliute subtiri, pentru aspectul ciorbei. Puneti in vasul de gatit, in ulei, legumele maruntite. Din MENU selectati programul FRY , din COOKING TIME alegeti 5 minute . Scoateti...

Friptura de pui la Philips Multicooker

In Pui la 18 Noi 2013

Am taiat usturoiul feliute subtiri si l-am adaugat peste ulei in vasul de gatit. Am pus puiul la prajit. Din MENU am setat programul FRY , din COOKING TIME am selectat 10 minute . Am apasat START si am prajit puiul, cu capacul deschis, cate 5 minute pe fiecare parte. L-am intors din...

Tocanita de manzat la Philips Multicooker

In Vita la 18 Noi 2013

Curatati ceapa si taiati-o pestisori, impreuna cu bucata de praz. Morcovul curatat taiati-l feliute subtiri, ardeiul gras fasiute, iar patrunjelul tocati-l marunt. Am pus carnea in vasul de gatit, din MENU am setat programul FRY , am selectat 10 minute din COOKING TIME si am apasat butonul...

Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2013

Preparati intai o mamaliguta nu prea vartoasa, din malai, 1,5 litri de apa si putina sare. Toata lumea stie cum se face o mamaliga, nu? Taiati costita in feliute foarte subtiri sau cubulete si caliti-o putin intr-o tigaie antiaderenta. Daca nu are destula grasime, puteti pune si o lingura de...

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

In Mancaruri cu carne la 6 Noi 2013

Dovleceii curatati i-am taiat in doua si i-am scobit, am scos cotoarele ardeilor. (Puteti sa umpleti doar dovlecei sau ardei, ce si cum aveti.) Am curatat morcovul, ceapa si prazul si le-am maruntit in blender, impreuna cu verdeata, apoi le-am pus in vasul de gatit, cu ulei, Din MENU am...

Friptura de pui cu sos picant si legume natur la Philips Multicooker (reteta 100)

In Pui la 4 Noi 2013

De la MENU setati aparatul pe FRY , apoi apasati COOKING TIME si setati 8 minute.   Puneti in vas uleiul, apasati START si prajiti carnea cate 4 minute pe fiecare parte fara sa inchideti capacul. Puneti peste carne sare, piper, cimbru, boia dulce si putina iute, cateva feliute de...

Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker

In Porc la 4 Noi 2013

Curatati ceapa/prazul, morcovul, tocati varza, ceapa, feliati morcovul si taiati costita felii. Puneti in vasul de gatit ulei, adaugati ceapa si morcovul, setati aparatul pe FRY , apoi apasati COOKING TIME si programati 5 minute . Apasati START si caliti cu capacul deschis, apoi adaugati...

Budinca de mere si gris cu Philips Multicooker

In Prajituri la 4 Noi 2013

Amestecati ouale, laptele, zaharul, pesmetul (pastrati putin pentru tapetat vasul) si grisul, omogenizati cu uleiul, apoi adaugati praful de copt, zaharul vanilat, merele rase si migdalele si amestecati totul. Ungeti cu ulei baza si peretii vasului interior, tapetati cu pesmet, turnati...

Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

In Mancaruri de legume la 27 Iul 2013

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania: “ Ingrediente: 3 dovlecei 2 bucăţi de mozzarella proaspătă ulei de măsline sare şi piper alb Preparare: Încălziţi cuptorul la 200° C. Curăţaţi dovleceii,...

Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)

In Torturi la 2 Mai 2013

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina. Adaugati in compozitiile de blaturi...

File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)

In Peste la 27 Apr 2013

Condimentati pestele, curatati cartofii si taiati-i cubulete potrivite. Puneti cartofii intr-un vas de sticla termorezistenta, impreuna cu ulei, sare, piper, feliute de usturoi, baza pentru mancaruri si ~500 ml de apa clocotita. Dati cartofii la cuptorul preincalzit (2oo grade Celsius) pentru ~20...

Smoothie cu cartofi dulci si banane

In Bauturi la 25 Apr 2013

Spalati bine cartofii dulci si puneti-i la fiert in 2 litri de apa clocotita. Lasati-i sa fiarba la foc mic aproximativ 40 de minute. Clatiti cartofii cu apa rece, ca sa se curete usor, apoi taiati-i cubulete. Curatati si feliati bananele si mixati totul, impreuna cu zaharul vanilat, intr-un...

Gulas de post

In Mancaruri de post la 22 Mar 2013

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute. Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in...

Zama de praz cu carne, ciuperci si branza topita

In Supe la 13 Mar 2013

Spalati bine prazul si tocati-l marunt. Daca nu e carnea tocata, puteti sa o tocati intr-un blender, impreuna cu morcovul feliat. Puneti la calit, in ulei, prazul, apoi adaugati carnea si morcovul. Dupa vreo 10 minute adaugati ciupercile stoarse si taiate marunt. Daca sunt proaspete, le spalati...

Tort cu piscoturi, fructe si visinata

In Prajituri la 8 Mar 2013

Curatati fructele de coaja si taiati-le feliute subtiri. Puneti la topit ciocolata cu untul in bain marie. Intre timp, treceti prin visinata 8 piscoturi si asezati-le unul langa altul pe o tava. Preparati crema de vanilie: puneti praful de crema intr-un castron si mixati-l cu laptele 4-5 minute...

Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2013

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul. Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii...

Mancarica de legume (de post)

In Mancaruri de post la 7 Mar 2013

Curatati dovlecelul si taiati-l cubulete sau bastonase, apoi puneti-l la calit in ulei intr-o craticioara. Intre timp curatati si taiati cubulete ardeiul si rosiile (ceapa). Dupa cateva minute adaugati totul peste dovlecei. Condimentati si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugati frunzele...

Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

In Pui la 7 Mar 2013

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata. Se intinde o folie de aluminiu intr-un...

Coniac (brandy) de casa

In Bauturi la 7 Mar 2013

Dupa ce se culeg strugurii, se pun intr-un butoi si se zdrobesc boabele, se pune capacul si se lasa la soare, cel putin 2-3 saptamani. Sa nu umpleti complet butoaiele, sa lasati loc pentru fermentat. Nu adaugati drojdie. Daca strugurii nu sunt foarte dulci, puteti adauga 1-2 kg de zahar, nu mai...

Paine de casa cu malai

In Piine la 6 Mar 2013

Cerneti faina intr-un lighean. Pastrati cam un sfert, iar in restul faceti o adancitura. Intr-o ceasca cu lapte caldut dizolvati drojdia, adaugati zaharul si o lingura rasa de faina, omogenizati si lasati la cald ca sa creasca maiaua. Adaugati maiaua in adancitura din faina, sarea, 4 linguri...

Carnaciori in halat de branza si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2013

Puneti cartofii spalati la fiert in coaja, intr-un litru de apa rece, 20-25 minute. Dupa ce au fiert, lasati-i putin sa se racoreasca, curatati coaja si puneti-i intr-un castron si ii zdrobiti cu o furculita. Adaugati branza, oul crud, praful de copt stins cu otet si o lingura de ulei. Amestecati...

Perisoare in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 5 Mar 2013

Puneti carnea intr-un bol, adaugati verdeata tocata, ketchup, pesmet, 3 linguri de faina, oul, sare, piper, condimente dupa gust si omogenizati compozitia. Eu am pus si putin usturoi. Curatati si tocati ceapa pestisori, apoi puneti-o la calit in ulei intr-o craticioara. Dupa 5-6 minute...

Pui cu bere, mere si ardei

In Pui la 5 Mar 2013

Puneti la prajit in ulei, la foc mic, intr-o cratita care poate fi data si la cuptor (sa nu fie cu manere de plastic) bucatelele de piept de pui. Dupa cateva minute, cand se albesc pe toate partile, adaugati ardeiul rosu, taiat fasiute subtiri, caliti 4-5 minute, apoi adaugati marul, curatat de...

Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane

In Prajituri la 1 Mar 2013

Puneti intr-un castron 15o g zahar, untul taiat cubulete si galbenusurile, apoi amestecati pana aproape de omogenizare si adaugati esenta de rom si 20 g nuci macinate. Amestecati cu o spatula. Puneti nucile ramase intr-o tigaie antiaderenta si tineti-le cateva minute la foc mic, sa se...

Gem si nectar de corcoduse galbene

In Dulceata / Gem la 1 Mar 2013

Se pun corcodusele in apa rece, se spala bine si se scot din apa bine scurse, direct intr-o oala mare. Adaugati 500 g zahar si puneti oala la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand, cam o ora. Dati corcodusele cu tot cu zeama printr-o sita cu gauri mai mari si puneti la fiert totul, la...

Friptura de curcan in sos de vin cu gutui/mere

In Curcan la 28 Feb 2013

Se spala carnea si se pune intr-un lighenas, apoi se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, ienibaharul, cateii de usturoi necuratati si taiati in doua, un peperoni taiat bucati, stafidele, untdelemnul, foile de dafin, baza pentru mancaruri, ketchup, sare, piper, cimbru, oregano si...

Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini-drob)

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2013

Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca. Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni tocat, ketchup, sare si piper si...

Supa de pui cu flechite

In Supe la 27 Feb 2013

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata. Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25...

Afisate 1 - 30 din 107 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]