publicat la 08.03.2018
publicat la 08.03.2018
publicat la 28.02.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Muschi de porc si cartofi la cuptor cu Greek yoghurt
Asezam slanina intr-o tava rotunda, pe marginile tavei, muschiul il taiem felii si il asezam pe centrul tavei. Condimentam muschiul si slanina cu piper si cimbru. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari. Ii punem intr-un bol mai mare si condimentam cu ulei,...
Ciorba de perisoare din piept de pui si marar
Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa. In timp ce fierbe apa si legumele preparam perisoarele. Pieptul de pui tocat intr-un bol incapator, ou, piper, secretul gustului, ceapa maruntita sau...
Friptura de vitel si salata orientala
Friptura Spalam foarte bine carnea in apa calduta, taiem cubulete si o punem la fiert. Dupa ce a dat friptura in clocot, curatam de spume si adaugam ceapa maruntita, piperul, dafinul, bulionul, secretul gustului, apoi lasam sa fiarba 1 h. Cand carnea este foarte frageda si se taie...
Desert briose cu banane si Nutella
Pentru inceput mixam bananele foarte bine, adaugam Nutella, zaharul vanilat, untul, bicarbonat de sodiu stins cu laptele caldut, apoi din nou mixam timp de 2 minute. Ultimul pas este sa adaugam faina, amestecam foarte bine cat sa obtinem o crema frumoasa si compozitia este gata. Intr-o tava...
Cartofi in sos de iaurt si carnaciori de gratar
Cartofii si carnaciorii Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.) Intr-o oala punem apa, apoi cartofii, uleiul si busuioc. Lasam sa fiarba timp de 20 de minute sau pana cand intra cutitul...
Cartofi acordeon cu cascaval
Pentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda feliile. Intr-un bol punem uleiul, untul topit, piperul, praful de ardel iute, rozmarinul, sarea si...
Pizza de casa
Blat: Pentru inceput punem faina intr-un bol mai mare, punem si sarea, apoi facem o gaura in mijloc si punem zaharul, apa calduta si drojdia peste apa. Lasam 3-4 minute sa se dizolve drojdia uscata, apoi adaugam si uleiul si incepem sa amestecam cu mana usor pana obtinem un aluat sub...
Pasta arrabiata a la Cristina
Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la timpul indicat de pe ambalaj. In timp ce facem sosul mai ajutam din cand in cand pastele cu o lingura...
Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara
Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti. Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii cu caramel, dar cu mare atentie sa nu taiem marginea bananei. Procedam astfel pana terminam toate 5...
Desert rulada cu crema de vanilie si capsuni
Foaia de rulada Pentru inceput batem cu mixerul zaharul si ouale impreuna, le batem cu rabdare si nu grabim mixerul ca sa nu ne scada compozitia. Le batem pana au o textura alba si putin spumoasa, apoi adaugam bicarbonat de sodiu si din nou amesteci pana ce devine pufos aluatul....
Desert placinta mini-afino
Se bat foarte bine ouale cu zahar. Adaugi praful de sare si drojdia crescuta la temperatura camerei (daca ai drojdie uscata o dizolvi cu 2 linguri de apa calduta) Adaugi laptele caldut, apoi omogenizezi amestecul. Apoi adaugi coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de faina. Ultimul...