publicat la 05.01.2025
publicat la 24.12.2024
publicat la 26.11.2024
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu aluat razuit
Aluat: Intr-un castron, am mixat margarina moale cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile, am omogenizat, apoi am adaugat oul intreg, la final, am adaugat 300 g faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat nelipicios, daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Aluatul l-am...
Desert tort cu caramel si mascarpone
Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat, pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat...
Desert prajitura cu ciocolata alba
Topim ciocolata cu untul si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul valinilat. Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul, apoi adaugam ciocolata si untul topite, mixam din nou, adaugam faina si laptele caldut, iar la...
Desert prajitura cu foi si gem de prune cu migdale ( Dora-Minodora)
Foi: Intr-o cratita, punem oul, zaharul, mierea, untul, bicarbonatul stins cu otet, cacaua si laptele, omogenizam si asezam cratita pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba si sa se umfle. Apoi tragem de pe foc, adaugam faina cernuta, prima data 500 g, daca mai este nevoie, mai...
Desert prajitura martisor
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si omogenizam. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana obtinem o...
Papanasi cu gem de caise
Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand...
Tort C
Pentru ca este un tort facut dintr-un chec, treaba a mers tare repede. Am sectionat checul in 4 bucati. Untul ( cam tare din frigider) l-am taiat foarte marunt, am adaugat sosul de ciocolata si dulceata de fragi, am mixat, nu-i problema ca se taie crema ca o dregem repede, repede. Separat pe baie...
Chec cu nuca si cacao
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam 6 linguri de zahar si o lingurita zeama lamaie. Galbenusurile le mixam bine cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam nuca si faina, omogenizam si adaugam albusurile. Amestecam usor cu miscari lente de jos in...
Tort Napoleon
Mai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un castron si am adaugat untul rece taiat cubulete si am inceput sa framant cu degetele pana am obtinut un...
Prajitura Pacatoasa Zmeura
Dezghetam albusurile, le scoatem de seara, din congelator. Albusurile impreuna cu praful de sare le mixam bine de tot pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Adaugam amidonul cernut si incorporam cu miscari lente de jos in sus, apoi...
Cozonacul pofticios
E stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului. Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita si am pus drojdia sfaramata + 1 lingura de zahar brun + 3 linguri lapte caldut + 1/2 lingurita sare,...
Prajitura cu ciocolata
Mai intai, asezam o cratita cu apa pe foc sa fiarba. Intr-un castron de inox, punem cacao cu 150 g zahar, adaugam frisca lichida, amestecam, asezam castronul peste cratita cu apa fierbinte, amestecam si adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine pana se topeste zaharul si ciocolata....
Prajitura sah la Cleme
Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat. Blat alb: Am...
Placinta cu mere si blat cu unt
Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata zeama, la final, am adaugat scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca, cat timp am facut aluatul. Aluat...
Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000
Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand de jos in sus, cu miscari lente. Din aceasta cantitate, am obtinut 6 foi. In tava de la aragaz, am...
Clatite cu 999 gauri sau retata nr. 999
Intr-un castron se pun ingredientele uscate, se adauga uleiul si laptele caldut si se amesteca cu mixerul, apoi se subtiaza cu apa calduta. Se pune la incins tigaia de clatite, se ia cu polonicul aluat si se toarna in mijlocul tigaii, se lasa sa se imprastie singur aluatul, nu se atinge cu...
Deliciu cu nuca si visine
Am folosit o tava cu dimensiunile de 39/29 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, pe fundul tavii, presaram cele 300 g nuca taiata grosier. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat, amestecam faina cu praful de...
Mini prajituri cu ciocolata si visine alcoolice
Scoatem de seara albusurile si galbenusurile sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, pana obtinem o spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam margarina topita si lasata sa se raceasca un pic. Omogenizam si apoi adaugam ciocolata topita. Amestecam...
Tort 23
Blat: Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm. Am pregatit blatul cu o zi inainte, se taie mult mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam cacao si faina, omogenizam si adaugam jumatate din...
Prajitura Anul Nou
Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm. Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Galbenusurile cu vanilia si 2 linguri de zahar le mixam, apoi adaugam cacao si...
Cozonac cu aluat oparit
Pregatim ingredientele de seara sa le avem pe toate la aceiasi temperatura. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de lapte caldut, lasam la crescut 20 min.In alt castron punem 4-5 linguri de faina ( nu foarte pline) din cantitatea de 1 kg de faina, turnam...
Cozonac Rozenkrantz
Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei....
Briose Caciula lui Mos Craciun
Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am adaugat zaharul, ouale, am omogenizat, apoi am adaugat, uleiul, apa si laptele batut. La final, am...
Turta dulce stelute - Pupicei de Oameni de Zapada
Mai intai, ne pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Apoi, punem 200 g zahar sa se caramelizeze, avem grija sa nu-l ardem sa se amarasca, peste zaharul caramelizat, turnam apa calduta (grija la aburi), apoi lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop consistent, dar...
Prajitura cu nuci, mere si rahat
Mai intai, curatam si dam prin razatoarea mare merele, le stoarcem bine de zeama si le punem sa se caleasca cu 3 linguri de zahar si-o lingurita de scortisoara. Cand sunt calite, le lasam sa se raceasca. Topim margarina, frecam cele 6 galbenusuri cu 150 g zahar, apoi adaugam margarina topita...
Gogosi impletite, despletite, furioase, vesele, innodate, deznodate.....
Intr-un castron, cernem faina. Separat, punem laptele cu zaharul sa se incalzeasca putin, sa fie cald, nu fierbinte, adaugam esenta de rom. Amestecam 2 linguri de faina cu drojdia si adaugam laptele caldut, lasam sa creasca maiaua 10 min. Topim untul. In castronul cu faina facem o...
Prajitura Alunita de padure
Mai intai am facut foile, cu o zi inainte. Foaie blat cu alune : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat, alunele, faina, cacaoa,...
Rulada C
Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final...
Fursecuri cu ciocolata
Mai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul, am adaugat sarea , esenta si ouale, unul cate unul, amestecand bine...
Placinta cu branza dulce si ciocolata alba
Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele si esenta de rom si amestecam bine, Punem untul sa se topeasca. Pregatim o tava tapetata cu hartie...