Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta...
Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile in doua.T oate acestea le punem in cratita in care am prajit carnea si lasam sa se inabuse, cand a...
Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am maruntit usturoiul si ardeiul iute. Intr-un castron am pus vinetele fripte, am adaugat usturoiul si ardeiul,...
Mai intai punem la fiert oasele in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si patrunjelul il dam pe razatoarea mica,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Dupa ce am luat toata spuma si...
Spalam rosia,castravetele il curatam de coaja si-l taiem rondele.Rosia o taiem in bucatele mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura ( nu-i asa ,noi femeile avem gura mica si delicata).Intr-un castronel punem,rosiile,castravetele,cascavalul ,punem sare si piper,adaugam ulei si amestecam cu mana (...
Mai intai gasim locatia,a noastra a fost zona Muscel-''La fantana cu ciresi'',apoi pregatim gratarul -asta fac barbatii.Cat timp este pregatit jarul,se condimenteaza carnea,cu sare piper,se cresteaza daca este nevoie,ciupercile le curatam,dam coditele jos,saram,piperam si adaugam cascaval taiat...
Coastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se odihneasca,astfel se vor amesteca aromele.Apoi le asezam intr-o tava punem peste coaste o cana de...
Se pun pastele la fiert urmarind instructiunile dupa ambalaj.
Separat pregatim carnea taind-o cubulete. Incingem ulei intr-o tigaie si punem carnea la calit, o lasam pana se patrunde bine pana isi schimba culoarea. Cand e gata carnea adaugam rosile, potrivim de sare si piper si lasam sa mai...
Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile.
Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem...
Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va...
Spalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in tigaia cu ulei incins, se adauga putina sare si se pune un capac peste tigaie sa se inabuse. Cand sunt...
Intr-o forma de tarta (diametru 30 cm) se pune o hartie de copt si se aseaza blatul din aluat de foitaj, apoi se inteapa cu o furculita.
Apoi pregatim umplutura: ouale cu zaharul se amesteca bine, se adauga smantana si grisul si se omogenizeaza. La final se pun stafidele si se toarna...
Macroul se prinde (aviz pescarilor amatori) sau se cumpara, se curata de intestine, se spala bine si se taie in rondele. Rondelele de macrou se sareaza, se aseaza intr-o cratita, se adauga boabe de mustar, piper, ulei de masline si o cana cu apa. Se da la cuptor cca 30-40 minute. Cand este...
Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors:
Se taie coastele, se spala si se pun la fiert in 7-8 l apa, se adauga putina sare. Din cand in cand se aduna spuma formata.
Cat timp fierb coastele pregatim legumele, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete...
Se prinde pestele, se curata foarte bine de solzi, se taie pe burta si se scot maruntaiele, apoi cu o foarfeca taiem aripioarele, ii scoatem sira spinarii si-l portionam, au iesit 7 bucatele. Inainte sa-l taiem il invelim intr-un servetel care sa absoarba apa. Pregatim apoi ouale cu sare, piper...
Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame.
Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de vita, adaugam sare si piper dupa gust si le punem intr-o tigaie cu ulei in care le inabusim cca 20...
Zaharul , cacaoa si apa se amesteca pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga...
Tiramisu reţetă originală
Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html
Crema:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana devin o crema spumoasa.Se adauga crema mascarpone...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se...
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final amestecam cu albusurile spuma, de jos in sus, cat mai aerat, pana se incorporeaza toata spuma de...
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,pana devine ca o spuma omogena,adaugam faina si la final albusurile spuma,mestecand de jos in sus pana incorporam tot...
Toate legumele le-am spalat taiat si trecut prin masina de rosii.Pasta obtinuta am diluat-o cu 1/2 l apa si am pus-o la fiert cu o lingura de delikat 10 legume..cand a dat in clocot am pus pennele si le-am lasat 10 min sa fiarba,am adaugat uleiul de masline si leusteanul uscat si am dat de pe foc...
Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si...
Pentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un tuci ca asa am pomenit de la bunici.Deci punem piersicile in tuci adaugam zaharul,amestecam bine si...
Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se aseaza intr-o cratita inalta in care am pus un prosop se pune apa in cratita pana sub nivelul...
Spalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa ridicam spuma formata.Cand este suficient de legata,sa curga picatura de sirop dupa lingurita la...
Spalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Intindem pasta formata peste feliutele de bagheta si servim cu...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile iar galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam branza mascarpone ,omogenizam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor se jos in...
Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase (...
Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc...
Prajitura cu gem si nuca
Margarina o frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste. Separat albusurile se bat spuma tare. Peste margarina se adauga galbenusurile si se omogenizeaza, apoi faina si albusurile batute spuma. Cand amestecam albusurile in compozitie bagam lingura de jos in sus cu miscari incete. Peste aceasta...
Tocanita cu ceapa,ardei rosu,ciuperci si aripioare
Mai intai pregatim aripioarele, le curatam, spalam si le punem la prajit in ulei. Cand sunt gata le scoatem din cratita. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, ardeiul julien, iar ciupercile in doua.T oate acestea le punem in cratita in care am prajit carnea si lasam sa se inabuse, cand a...
Salata de vinete cu ardei iute si usturoi
Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am maruntit usturoiul si ardeiul iute. Intr-un castron am pus vinetele fripte, am adaugat usturoiul si ardeiul,...
Ciorba de cartofi
Mai intai punem la fiert oasele in 3-4 l apa.cand apa incepe sa fiarba luam spuma formata,pana cand zeama ramane curata.Pregatim legumele.ceapa o taiem marunt,morcovul,pastarnacul si patrunjelul il dam pe razatoarea mica,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Dupa ce am luat toata spuma si...
Salata mixta
Spalam rosia,castravetele il curatam de coaja si-l taiem rondele.Rosia o taiem in bucatele mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura ( nu-i asa ,noi femeile avem gura mica si delicata).Intr-un castronel punem,rosiile,castravetele,cascavalul ,punem sare si piper,adaugam ulei si amestecam cu mana (...
Gratar mixt
Mai intai gasim locatia,a noastra a fost zona Muscel-''La fantana cu ciresi'',apoi pregatim gratarul -asta fac barbatii.Cat timp este pregatit jarul,se condimenteaza carnea,cu sare piper,se cresteaza daca este nevoie,ciupercile le curatam,dam coditele jos,saram,piperam si adaugam cascaval taiat...
Coaste de porc la cuptor cu rosii si usturoi
Coastele le portionam,le spalam si apoi le condimentam cu sare,piper,cimbru si usturoi tocat mare ,peste ele adaugam cca 1/2 canita ulei de masline ,amestecam si lasam cca 4-5 ore sa se odihneasca,astfel se vor amesteca aromele.Apoi le asezam intr-o tava punem peste coaste o cana de...
Spaghete cu carne
Se pun pastele la fiert urmarind instructiunile dupa ambalaj. Separat pregatim carnea taind-o cubulete. Incingem ulei intr-o tigaie si punem carnea la calit, o lasam pana se patrunde bine pana isi schimba culoarea. Cand e gata carnea adaugam rosile, potrivim de sare si piper si lasam sa mai...
Supa cu galuste
Mai intai punem pulpele la fiert cu legumele si putina sare. Cand sunt fierte le scoatem si lasam zeama goala, urmand sa pregatim galustile. Galustile le pregatim in felul urmator: 3 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare, separat peste galbenusuri adaugam sare si piper, apoi le punem...
Fursecuri cu zmeura
Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va...
Orez basmati cu ardei colorati
Spalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in tigaia cu ulei incins, se adauga putina sare si se pune un capac peste tigaie sa se inabuse. Cand sunt...
Tarta cu smantana si stafide
Intr-o forma de tarta (diametru 30 cm) se pune o hartie de copt si se aseaza blatul din aluat de foitaj, apoi se inteapa cu o furculita. Apoi pregatim umplutura: ouale cu zaharul se amesteca bine, se adauga smantana si grisul si se omogenizeaza. La final se pun stafidele si se toarna...
Macrou la cuptor cu lamaie
Macroul se prinde (aviz pescarilor amatori) sau se cumpara, se curata de intestine, se spala bine si se taie in rondele. Rondelele de macrou se sareaza, se aseaza intr-o cratita, se adauga boabe de mustar, piper, ulei de masline si o cana cu apa. Se da la cuptor cca 30-40 minute. Cand este...
Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors
Cum se prepara Reteta gustoasa de Ciorba din coaste de porc proaspete acrita cu bors: Se taie coastele, se spala si se pun la fiert in 7-8 l apa, se adauga putina sare. Din cand in cand se aduna spuma formata. Cat timp fierb coastele pregatim legumele, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete...
Peste din Marea Nordului facut pane
Se prinde pestele, se curata foarte bine de solzi, se taie pe burta si se scot maruntaiele, apoi cu o foarfeca taiem aripioarele, ii scoatem sira spinarii si-l portionam, au iesit 7 bucatele. Inainte sa-l taiem il invelim intr-un servetel care sa absoarba apa. Pregatim apoi ouale cu sare, piper...
Musaca cu carne de vita si cartofi fierti
Se pun la fiert cartofii in coaja, cca 20 minute, nu trebuie sa fie fierti de tot, ca sa putem sa-i taiem fara sa se sfarame. Cat fierb cartofii taiem ceapa marunt si o amestecam cu carnea de vita, adaugam sare si piper dupa gust si le punem intr-o tigaie cu ulei in care le inabusim cca 20...
Prajitura ciocolatoasa cu zmeura si frisca
Zaharul , cacaoa si apa se amesteca pana se omogenizeaza si se pune pe baie de abur pana devine ca o ciulama. Se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand bine. Se imparte compozitia in doua, intr-o parte se pun cele 3 linguri de faina si apoi se adauga...
Tiramisu reţetă cu blat de nuca
Tiramisu reţetă originală Blatul de tort,gasiti retetea aici -..http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-nuca-49614.html Crema: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana devin o crema spumoasa.Se adauga crema mascarpone...
Tort cu blat de nuca si crema de zmeura
Blat: Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se...
Desert blat de tort cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana devine o spuma, apoi adaugam nuca si faina si omogenizam. La final amestecam cu albusurile spuma, de jos in sus, cat mai aerat, pana se incorporeaza toata spuma de...
Rulada cu gem de piersici
Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,pana devine ca o spuma omogena,adaugam faina si la final albusurile spuma,mestecand de jos in sus pana incorporam tot...
Supa de rosii cu penne vegetables
Toate legumele le-am spalat taiat si trecut prin masina de rosii.Pasta obtinuta am diluat-o cu 1/2 l apa si am pus-o la fiert cu o lingura de delikat 10 legume..cand a dat in clocot am pus pennele si le-am lasat 10 min sa fiarba,am adaugat uleiul de masline si leusteanul uscat si am dat de pe foc...
Dulceata cu rubarba si ghimbir
Culegem rubarba sau o cumparam,eu am cules-o Tijele le curatam ,se trag ca niste fasiute,veti vedea in imagini,se taie cubulete,eu le-am taiat mai mici,se pun in cratita si se amesteca cu zaharul.Se lasa cca o ora pana-si lasa zeama apoi se pune la fiert,la foc domol pana se inmoaie rubarba si...
Gem de piersici
Pentru gem alegem piersicile foarte coapte,le curatam de coaja si indepartam samburii,apoi le taiem in bucati mai mici sau le pasam cu mana,sa ramana si bucatele mai mari.Eu fierb gemul intr-un tuci ca asa am pomenit de la bunici.Deci punem piersicile in tuci adaugam zaharul,amestecam bine si...
Compot de piersici
Se aleg piersicile coapte dar mai tari,se spala puful de pe ele se taie in felii potrivite si se aseaza in borcane de 800 g.Se adauga cca 50 g zahar la borcan,se umplu cu apa,se pune capacul se aseaza intr-o cratita inalta in care am pus un prosop se pune apa in cratita pana sub nivelul...
Dulceata de afine
Spalam afinele de impuritati( frunzulite,betisoare),le punem intr-o cratita cu fundul mai gros si turnam zaharul peste ele.Le lasam pana a doua zi cand le punem la fiert,la foc domol,avand gija sa ridicam spuma formata.Cand este suficient de legata,sa curga picatura de sirop dupa lingurita la...
Gustare cu urda si ardei capia
Spalam ardeiul si mararul,le taiem marunt si le amestecam cu urda.Branza de oaie o dam pe razatoare si o amestecam cu urda.Bagheta o taiem in feliute groase de 2 degete pe care le bagam la cuptor sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Intindem pasta formata peste feliutele de bagheta si servim cu...
Prajitura cu afine si mascarpone
Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile iar galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le mixam pana se topeste zaharul. Apoi adaugam branza mascarpone ,omogenizam si adaugam faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor se jos in...
Briose cu stafide si ciocolata
Intr-un vas spargem cele 2 oua,adaugam zaharul si zaharul vanilat apoi mixam bine,pana se topeste zaharul.Adaugam uleiul ca la maioneza si omeogenizam bine,apoi turnam laptele.Separat amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in compozitia de ou,amestecand usor sa nu facem cocoloase (...
Compot de zarzare( corcoduse)
Se culeg frumos din pom, sa nu fie batute, se spala si se aseaza in borcane, se adauga 3 linguri de zahar la fiecare borcan si se umple cu apa. Se pune capacul si apoi se aseaza intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop, se umple cratita cu apa pana la nivelul capacului se se lasa la foc...