Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1813
PRIETENI332
Retete

Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor

In Porc la 10 Noi 2013

Coastele le-am taiat mai mici,le-am sarat,piperat ,am presarat cimbru si le-am lasat la frigider 24 de ore.Intr-un tuciulet am pus coastele cu putin ulei si le-am inabusit cca 20 min,le-am scos si transferat intr-un vas de yena.In tuciul in care am inabusit coastele am pus ardeiul taiat marunt si...

Snitele din pulpa de porc

In Mancaruri cu carne la 6 Noi 2013

Portionam carne in feliute,fiecare bucata o batem cu batatorul de snitele si pe o parte si pe alta.Pregatim o farfurie intinsa cu pesmet,una cu faina si intr-o farfurie adanca batem cele 3 oua cu sare si piper,dupa gust.Trecem fiecare bucata de carne prin faina,apoi prin ou si la final prin...

Prajitura cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 5 Noi 2013

Nuca cu ciocolata si 60 de g zahar le bagam in robot si le maruntim. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zahar vanilat, cca 15-20 minute, in functie de rabdarea pe care o aveti. Peste ele adaugam mixtul de nuca si ciocolata. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam...

Ciolan afumat cu varza la oala de lut

In Mancaruri cu carne la 4 Noi 2013

Mai intai ne ocupam de oala de lut,o umplem cu apa rece si o lasam cca 30 min.Intre timp taiem ceapa verde si o calim cu cele 2 linguri de ulei.Varza o tocam marunt si o frecam cu sare,peste ea adaugam rosiile taiate felioare,apoi ceapa calita si amestecam bine. Ciolanul il portionam,bucati...

Pastrama de oaie cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 3 Noi 2013

Pastrama se taie bucatele si pune in tuci cu putina apa,se lasa pe foc cca 20 min sa se patrunda bine bucatelele,apoi am scos-o din tuciulet si am pus-o in tigaie sa se rumenesca putin.Am servit-o cu mamaliguta calda.....merge si cu un pahar de must,daca ai,daca nu bea apa, ca tot e...

Bulz de mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2013

Pregatim mamaliga in felul urmator.Punem apa cu sarea la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga malaiul in ploiaie si se amesteca cu telul sa nu se faca  cocoloase.Se lasa la fiert cca 15 min,apoi se rastoarna pe un platou.Se imparte in patru si se formeaza bulzul de mamaliga.Intindem...

Placinta cu ceva fin pufos si ceva fin cremos

In Dulciuri la 2 Noi 2013

Am desfacut foile si le-am numarat erau 13,asa ca am impartit in 3 ,doua din ele au avut 4 foi,iar a treia 5 foi.Fiecare foaie am uns-o cu ulei.Am pregatit umplutura.Ouale cu zaharul si zaharul burbon, le-am frecat cca 10 min,apoi am adaugat toate branzeturile si smantana,am omogenizat si am...

Prajitura cu crema de pere

In Dulciuri la 31 Oct 2013

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem cu telul,apoi galbenusurile,unul cate unul si uleiul ca la maioneza.Adaugam nuca,faina,praful de copt si cacaoa,omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava(25/35) tapetata cu hartie de copt.Dam...

Pui cu sunca si usturoi

In Pui la 30 Oct 2013

Pregatim puiul pentru impanare, adica-l spalam, il crestam si in crestaturi bagam felii de sunca si catei de usturoi. Intr-un castronel pregatim o maioneza de mustar. Mustarul, sarea, piperul si uleiul, amestecam. Cu acest mix ungem puiul, dupa ce l-am asezat intr-un vas de yena. Restul de...

Ochelari cu nuca si gem de prune

In Dulciuri la 28 Oct 2013

Aluat Bella,cu doua foi a cate 400 g fiecare,se lasa la dezghetat. Nuca se macina si se amesteca cu gemul, apoi se imparte in doua si se intinde pe fiecare foaie de aluat. Rulam de la ambele capete spre interior si formam un sul. Taiem in bucati  fiecare sul, mi-au iesit cate 13 bucate...

Tarta rapida

In Mancaruri cu carne la 25 Oct 2013

Radem mamaliga pe razatoarea mare,la fel procedam si cu branza de burduf.O forma de tarta de silicon,o tapetam cu bucatele de unt,punem mamaliga,apoi branza,apasam un pic sa uniformizam.Kaizerul il taiem felioare si il asezam peste mamaliga si branza si mai punem cateva bucatele de unt,dam la...

Castraveti in otet

In Muraturi la 24 Oct 2013

Castravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam castravetii,apoi adaugam 1 lingurita de sare si una de zahar,turnam 100 ml otet si umplem cu apa.Stangem...

Prajitura cu crema de nuca si zmeura

In Prajituri la 24 Oct 2013

Blatul: Galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana ce se topeste zaharul,adaugam uleiul si omogenizam.Apoi faina ,praful de copt si nuca.Albusurile le batem spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari incete.Tapetam o tava (25/35) cu...

Prajitura duo cu crema de vanilie

In Prajituri la 24 Oct 2013

Blatul de ciocolata: Ouale cu zaharul si zaharul; vanilat,le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam untul ( la temperatura camerei),faina si cacaoa si omogenizam.Ciocolata o topim pe baie de abur si apoi o incorporam in compozitia de mai sus.Pregatim o tava (25/32) cu hartie de...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 21 Oct 2013

Mai intai lasam sa se dezghete burta si o mai spalam nitel,sa nu ne trezim cu oare`ce impuritati.Apoi ,asa bucati mari o punem in oala subpresiune impreuna cu oasele de manzat si un pic de sare.Punem oala la foc sa-si faca datoria,cca 1 ora,apoi scoatem capacul si punem morcovul,pastranacul si...

Friptura de porc la cuptor

In Mancaruri cu carne la 19 Oct 2013

Ceafa si coastele le saram si presaram condimente ,apoi stropim cu ulei de masline si lasam cca 4 ore sa se imbine aromele.Intr-o tava cu gratar asezam ceafa si coastele turnam putin vin si apa.Lasam cca 1 si 1/2 la cuptor pana se rumeneste,la foc mediu.

Tort amandina

In Torturi la 19 Oct 2013

Blatul:Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si mai batem cca 10 min,apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul.Dupa ce am omogenizat galbenusurile adaugam apa si uleiul.La final punem faina amestecata cu cacaoa si prafil de copt.Amestecam de jos in sus cu miscari...

Prajitura marmorata

In Dulciuri la 19 Oct 2013

Blat: Biscuitii se macina.Ciocolata maruntita,amestecata cu frisca si untul,pe foc pana se topeste si devine o crema omogena.Se ia de pe foc si se toarna in ea biscuitii macinati,omogenizam si asezam compozitia pe un platou,peste care am pus inelul de la forma de tort. Crema de vanilie:...

Baclava

In Dulciuri la 18 Oct 2013

Nuca am prajit-o putin ,dupa ce s-a racit am macinat-o si amestecat-o cu 2 linguri de scortisoara.Intindem foile de palcinta,eu am gasit in pachet 14 foi le-am imparti in felul urmator,pe fundul tavii am pus 5 foi,pe fiecare in parte le-am uns cu unt topit,apoi am intins nuca macinata,am venit cu...

Sandvis miriapod Fan Delaco

In Sandvisuri la 17 Oct 2013

Si acum sa-i dam drumul la imaginatie.Mi-am dorit un miriapod indragostit de ,de....,pai cum de cine,de dumnealui Delaco.Delaco care este bun,divers si mereu aproape de noi.Asa ca i-am dat drumul la treaba,montand un miriapod,din felioare de paine pe care le-am taiat rotund,le-am uns cu ceva...

Pariziene cu pere

In Dulciuri la 14 Oct 2013

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un castron mai mare cernem faina,facem o adancitura in mijloc acolo punem maiaua crescuta,cele 2 oua,sarea...

Tocanita de cartofi cu carne de vita

In Vita la 14 Oct 2013

Mai intai taiem carnea cubulete si o fierbem, deoarece vita e mai tare. Apoi taiem ceapa marunt si o calim, adaugand un pic de sare, cand s-a inmuiat suficient, adaugam carnea de vita, pulpa de rosii, amestecam si punem si cartofii taiati bucatele potrivite. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba la...

Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post

In Ciorbe la 14 Oct 2013

Cum se prepara Ciorba de dovlecei - Reteta gustoasa si racoritoare de post Mai intai pregatim toate legumele, dupa cum urmeaza: curatam morcovul, pastarnacul si le dam pe razatoarea mare, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete, dovlecelul cubulete mai mari. Incingem uleiul si punem legumele...

Churros

In Dulciuri la 13 Oct 2013

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa se raceasca, dar nu foarte mult. Apoi se incorporeaza fiecare ou, pe rand, omogenizand...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 11 Oct 2013

Spalam ardeii si ii taiem felioare.La fel procedam si cu cotoarele de telina,hreanul si telina le radem si amestecam totul intr-un castron,presaram zaharul si turnam otetul peste,lasam pana a doua zi cand ,acest amestec il punem in borcanele.Mi-au iesit 9 borcanele de 400 g.

Pui cu ciuperci la cuptor

In Pui la 10 Oct 2013

Spalam puiul, il saram, piperam si ungem cu ulei de masline si il asezam intr-un vas de yena. Separat ceapa, ardeiul le taiem, ciupercile le lasam intregi care sunt prea mici sau taiate jumatate cele mai marisoare, amestecam toate legumele cu ulei de masline, sare si piper, apoi le adaugam peste...

Prajitura cu crema de ciocolata si mere

In Prajituri la 10 Oct 2013

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 35/25) se toarna compozitia si se da la cuptorul...

Shaorma la farfurie

In Pui la 10 Oct 2013

Pieptul de pui il spalam,absorbim apa cu un servetel si-l taiem in cubulete.Procedam conform instructiunilor de pe plic.Adica ,mixtul din pliculetul mai mare il amestecam cu ulei de masline si-l turnam peste pieptul de pui,amestecam si lasam 15 min,apoi prajim.Mixtul din pliculetul mai mic il...

Placinta cu mere ''floarea soarelui''

In Dulciuri la 8 Oct 2013

Pregatim aluatul: intr-un castron punem faina ,in mijloc facem o adancitura in care punem zaharul, sarea si drojdia sfaramata, adaugam un pic de lapte caldut si omogenizam. Lasam cca 15 minute sa creasca maiaua, apoi adaugam ouale, smantana si incepem sa framantam, adaugand lapte caldut pana...

Salata de iarna,asortata

In Conserve la 8 Oct 2013

Amalgamul ala de legume,le taiem care cum vrem,rase,taiate julien,mai mari mai mici,cum ne vine la indemana.Le asezam intr-un lighean si pregatim otetul cu zaharul ,boabele de piper si mustar si foile de dafin,adica le dam intr-un clocot si apoi le turnam peste legume.Amestecam sa intre lichidul...

Afisate 1471 - 1500 din 1813 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Găseşti în casă o buturugă micuţă, pe care nu-ţi dai seama cine a pus-o în sufragerie. Încerci să o rostogoleşti pe scări, dar te înţepi într-o aşchie şi manifeşti simptomele unei boli tropicale, pe care doar un vraci jamaican o poate vindeca. Acum e momentul! Pipă sau bong? Mai contează?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]