Taiem feliile de paine in jumatati.
Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.
Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile...
Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa...
Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa.
Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...
Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore.
Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform.
Se prajeste intr-o tigaie in ulei de...
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Am pregatit intai carnatii la cuptor.
Eu ii pun pe gratarul cuptorului si sub gratar pun o tava cu apa si ii pregatesc asa cam 20 minute la 180 grade.
Varza spalata si scursa am tocat-o si...
1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste...
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Ardeii ii curatam si ii taiem fasii mai mari.
Ciupercile le taiem felii mai mari.
Rosia o decojim si o taiem cubulete.
Morcovul il curatam si il dam pe...
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece.
Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare.
Punem acum si esenta de rom.
Tapetam o...
Se portioneaza carnea si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...
Pulpele se curata, se spala si se pun intr-un wok cu ulei. Se presara sare si se macina putin piper peste ele. Se acopera wok-ul cu un capac. Se inabuse pulpele si se adauga apa atunci cand este...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se...
Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga laptele caldut si se toarna peste faina. Se framanta toate impreuna cu untul topit cam 5 minute, puteti sa va ungeti pe maini cu...
Se asaza rasolul intr-un vas de yena.
Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata.
Se...
Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare.
Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina, tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine...
- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta...
Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre.
Preparam marinata.
Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o...
Se curata morcovii de coaja. Se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un castron, apoi se toarna suc proaspat...
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.
Adaugam...
Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se pune la fiert intreg, cu tot cu piele si os. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, apoi se adauga legumele intregi, exceptand usturoiul. Se adauga...
Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui.
Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si...
Se amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.
Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit.
Se bat albusurile cu 10...
Cum se prepara acest Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos
Incepem cu ardeii copti in prealabil si curatati de coaja si seminte. Se pun intr-un vas inalt, se adauga 150ml apa si se fac pasta, cu blenderul de mana....
Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece.
Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o...
Taiati carnea de vita in cuburi.
Amestecati ingredientele pentru marinată, adaugati carnea si amestecati bine.
Dati la rece 1-2 ore, amestecati de cateva ori.
Puneti uleiul la-ncalzit...
Hidratati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final).
Se pun pe foc cu zaharul si...
Cum se prepara acesti Cartofi lionezi - Reteta simpla si gustoasa
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in cuburi potrivite.
I-am pus intr-o tava, am turnat deasupra 50ml ulei, boiaua de ardei, sarea si piperul.
Am...
Cum se prepara Prajitura cu branza de vaci si afine - Reteta gustoasa cu fructe:
Am pus branza de vaci, galbenusurile, smantana, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de lamaie, intr-un vas si le-am amestecat.
Am pus apoi faina...
Pentru astazi am ales
Aperitiv cu leurda si branza fondue de la Delaco
Taiem feliile de paine in jumatati. Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea. Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile...
Ciuperci umplute (reteta video)
Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...
Tort Red Velvet - Tort pentru indragostiti
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa...