Bucataria Irinei este gazda ... Cind a intrat Cata si a vazut prepelitele a exclamat: "Pfaaa, p-astea le maninc ca pe mici, 4 va rog" . Atmosfera este spectaculoasa, in camerele celelalte...
Spalati si feliati carnea de mistret .
Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata .
Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra .
Adugati...
Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt...
Am decongelat pestele, l-am trecut printr-un jet de apa si l-am presat putin cu prosoape de hartie
Am taiat rosiile cherry in jumatate si am taiat usturoiul marunt.
Am pus uleiul intr-o tigaie sa se infierbante, dupa care am pus usturoiul...
Legumele se curata si se spala . Se pune o oala cu 3 l apa sarata ,la fiert impreuna cu osul de pui , morcovii si ceapa cubulete , guliile cuburi . Ouale se bat spuma , se pune sare si se...
Se amesteca zeama de citrice cu mustar , ulei , ghimbir , usturoi si sare . Cu acest amestec se ung feliile de peste .
Puneti pestele la frigider . Dupa o ora dati feliile de peste in...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu oua , sare si gris .
Puneti la fiert o oala cu 3 l apa .
Topiti untul , amestecati cu pesmet cateva minute avand grija sa nu se prinda...
Pentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare.
Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului.
Curatati...
Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat.
Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute.
Scoatem...
Crema: punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte).
Blat: mixam untul la temperatura...
Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua.
Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu...
Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.
Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.
Eu am tinut-o de seara pana...
Cele 300 gr nuca, taiata grosier, le imprastiem in tava tapetata cu hartie de copt.
Eu am folosit o tava de 23/36 cm.
Blat: presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Albitura se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata si se taie patratele.
Rosiile se spala si se toaca cubulete....
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...
Ciresele le spalam si le scoatem samburi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa...
Cum se prepara Ciorba din oase de porc si legume proaspete, o explozie de arome si savoare autentica:
Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am...
Bucata de carne o lasam intreaga si o condimentam cu o zi inainte: o crestam in felii ,o ungem bine cu o parsta de usturoi, sare, condimente pudra pentru coaste de porc, pasta de ardei, piper;...
Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in...
Spalam carnea si o taiem cubulete. O punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce si-a schimbat culoarea o scoatem pe o farfurie.
Taiem costita pe marginea oaselor.
Tocam ceapa marunt, morcovii...
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se...
Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze "gogolosuri" (cum spunea cineva:)). Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu...
Mai intai m-am apucat de blaturi, este un pic de migala sa le coci individual, dar am vrut sa am mai multe texturi de blat.
Blat 1 cu nuca : Forma de tort cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie...
Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un...
Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...
Cum se prepara Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos
1 Curatam pestele de solzi.
2 Il spalam bine.
3 Il stergem cu prosoape de bucatarie.
4 Presaram sare si piper dupa gust.
5 Punem faina de grau intr-o farfurie si o...
Cum se prepara Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa:
1 Curatam Dorada de solzi, intestine si urechi, apoi o spalam bine.
2 Stergem si uscam Dorada cu servetele de bucatarie.
3 Pregatim un sos din ulei, jumatate de lamaie stoarsa,...
Pentru astazi am ales
Live prepelite la cuptor! 195 comentarii :)))
Bucataria Irinei este gazda ... Cind a intrat Cata si a vazut prepelitele a exclamat: "Pfaaa, p-astea le maninc ca pe mici, 4 va rog" . Atmosfera este spectaculoasa, in camerele celelalte...
Friptura de mistret -la tava
Spalati si feliati carnea de mistret . Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata . Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra . Adugati...
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură
Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt...