Catalinaflorea

1

Bucataras
incepator

Roma

Bucataras din 13.03.2015

RETETE63
PRIETENI132
Retete

Tort cu mere

In Dulciuri la 7 Noi 2015

Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf...

Buttermilk pancakes

In Dulciuri la 28 Oct 2015

Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Intr-un bol se amesteca mierea cu untul cald,ouale,sarea laptele,iaurtul si esenta de vanilie.Se pune faina peste lapte si se amesteca putin,cat sa nu mai fie cocoloase de faina.Se pune si lingura de zeama de lamaie.Se lasa tigaia la...

Granola

In Dulciuri la 11 Iul 2015

Se amesteca toate ingredientele, se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 10 minue la 200 grade. Se serveste cu lapte sau iaurt grecesc.

Pui crocant

In Pui la 2 Iul 2015

Puiul se taie felii sau fasii mai groase;ouale se bat cu condimentele, iar porumbul se sfarama cu mana.Se da puiul prin ou si fulgi de porumb si se pune la prajit pe ambele parti.Se scoate pe o farfurie acoperita cu servetele. Secretul e sa le puneti pentru 15 minute la cuptor la 200 de grade,...

Cheesecake cu crema de mascarpone si nutella (in a jar)

In Dulciuri la 11 Iun 2015

Mascarponele se amesteca cu nutella si frisca. Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit si se pun intr-un borcan;apasati bine cu o lingura. Se pune peste jumatate din crema,briosa sau bicuitii cu ciocolata macinati (la biscuiti trebuie sa puneti unt) si cealalta jumatate de crema....

Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella

In Dulciuri la 11 Iun 2015

Se amesteca faina cu cacao,praful de copt si ciocolata maruntita. Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos; se adauga pe rand ouale.In amestecul de unt cu zahar se pune jumatate din faina si jumatate din lapte (in care adaugati zeama de lamaie),...

Caramel sarat

In Dulciuri la 10 Iun 2015

Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu...

Bomboane raw

In Vegan / Raw vegan la 9 Iun 2015

Fructele uscate se lasa la hidratat peste noapte sau macar cu 2 ore inainte de a fi puse in blender. Se formeaza bilute mici care se dau prin cocos si se pastreaza la frigider. Tin cel mult 3-4 zile.

Porridge englezesc cu fructe

In Dulciuri la 8 Iun 2015

Laptele se pune la fiert impreuna cu fulgii si praful de scortisoara. Se lasa pana da in clocot si fulgi absorb tot lichidul.Se taie fructele, se aseaza intr-un castron alternand cu porridge. Se da la frigider pana se raceste definitiv sau se poate consuma cald.Personal il prefer rece,...

Limonada cu menta

In Bauturi la 6 Iun 2015

4 lamai se storc in storcator sau la mana si se adauga peste apa. Lamaia ramasa se curata de coaja si se pune in blender impreuna cu gheata si menta pana se macina. Se adauga tot in apa, se amesteca bine,se adauga mierea si se da la rece. Se serveste cu cuburi de gheata.

Cotlet de porc fraged la cuptor

In Mancaruri cu carne la 5 Iun 2015

Cotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute. Rosiile si ridichile se spala,se taie si se aseaza pe salata; se asezoneaza cu...

Iaurt cu fructe

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Fructele se taie cubulete. Intr-un pahar, farfuriuta se aseaza stratul de piersici, iaurt, pepene galben, iaurt, mango si ultimul strat de iaurt. Deasupra se orneaza cu mango, smochina taiata si un praf de fulgi de cocos.Se da la frigider pentru o ora si se savureaza.

Cheesecake cu mascarpone si capsuni

In Dulciuri la 3 Iun 2015

Biscuitii se pun la robot si se macina bine;peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine cu o lingura. "Aluatul" rezultat se pune intr-o tava cu fundul detasabil si se preseaza cu o cana. Mascarpnele se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga frisca si se amesteca cu...

Unt de migdale

In Dulciuri la 22 Mai 2015

Migdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand e cremos si untos se pun alunele si se mixeaza putin; astfel untul va fi crocant. Se servete pe...

Salata cu spanac si sunca

In Salate la 20 Mai 2015

Se  spala bine legumele si se taie dupa preferinte.Se adauga sunca,crutoanele si se condimenteaza dupa gust.Pofta buna!

Paine din seminte low carb

In Piine la 20 Mai 2015

Semintele (in afara de chia) se pun la robot si se macina bine. Se amesteca cu chia, sare, bicarbonat, apoi se adauga apa si ouale si se omogenizeaza bine. Se pune amestecul intr-o tava mica, se decoreaza cu seminte si se da la cuptor la 180 grade pentru 35 minute. Se taie numai dupa racirea...

Hamburger de pui

In Sandvisuri la 2 Mai 2015

Carnea de pui se toaca la robot nu foarte marunt se amesteca cu patrunjelul, pesmetul, oul, busuiocul si condimentele. Se formeaza hamburgerii si se pun in tigaia gril fara ulei. Se frig pe ambele parti si se pun in chifla unsa cu maioneza plus legume. Cine vrea poate manca fara paine,...

Peste la cuptor cu legume

In Peste la 2 Mai 2015

Pestele se curata si i se taie capul. Legumele se curata si se taie cuburi. Peste legume punem conserva, condimentele si ulei de maslina. Condimentam pestele si ii punem in burta verdeata si o lingura de ulei de masline; se pot pune si felii de lamaie. Se da la cuptor la 180 grade pentru 20...

Omleta crocanta cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2015

Se separa albusurile de galenusuri;batem bine cele 9 albusuri cu un galbenus,adaugam condimentel,jumatate de mozzarella,salamul taiat si cele 4 felii de paine sfarmate bucatele.Se toarna in tigaia incinsa cu ulei si se lasa la prajit;cand e gata se intoarce pe cealalta parte.Se scoate pe farfurie...

Anghinare cu cous cous

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2015

Se curata anghinarele se stropesc cu zeama de lamaie, se aseaza in tava si se toarna deasupra vinul, 5 linguri de ulei de masline sare si piper. Se introduc la cuptor la 170 grade pentru minim o ora. Se pune la fiert 200 ml apa in care se adauga un praf de sare si o lingura de ulei; cand...

Cartofi cu broccoli si ciuperci la cuptor

In Mancaruri de legume la 21 Apr 2015

Ciupercile se curata de pielita.Coditele se taie cubulete si se amesteca cu sare,piper,ulei de masline si patrunjel;compozitia se pune in ciuperci si se dau la cuptor pentru 10 minute la170 grade.Broccoli-ul se curata si se rupe buchetele mici apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare.Cartofii se...

Prajitura cu iaurt,ananas si capsuni(fara zahar)

In Dulciuri la 21 Apr 2015

Ouale le-am batut cu furculita,am adaugat mierea,apoi uleiul,iaurtul si am amestecat bine. Am adaugat apoi laptele de soia si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Fructele  le-am taiat apoi le-am amestecat cu gris.Am fust fructele in tava si deasupra aluatul. Am pus tot la...

Desert cu mar si biscuiti

In Mancare copii la 20 Apr 2015

Marul se curata de coaja si se da pe razatoare,biscuitii se macina la robot sau se dau tot pe razatoarea mica. Se amesteca ambele bine bine apoi se aseaza intr-un pahar in straturi completand cu unul de capsuni si unul de inghetata. Pofta mare!

Pigna di pasqua

In Dulciuri la 18 Apr 2015

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in...

Omleta alba cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2015

Se curata dovleceii de coaja si se taie solzisori. Se pun la calit in ulei si putina sare. Albusurile se zbat bine cu galbenusul,se adauga sare si piper. Cand dovlceii devin rumeni si moi se pun ouale deasupra si se lasa circa 8 minute. Apoi se incerca cu o spatula daca e prajita si se...

Dulceata de capsuni reteta (putin zahar)

In Conserve la 15 Apr 2015

Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curata de funze si se spala bine in mai multe ape. Daca sunt de marimi diferite, pe cele foarte mari le taiem in 2. Le asezam intr-o oala mare si adanca si le punem deasupra zaharul si zeama de lamaie. Punem pe focul mare pentru 25 minute si...

Tort de mere insiropat

In Dulciuri la 15 Apr 2015

Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune apoi uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga cate...

Paine cu cartof si ou

In Piine la 15 Apr 2015

Cartofii se taie si se pun la fiert cu sare.Cand au fiert se piseaza bine ca pentru piure.Drojdia se pune la crescut cu 2 linguri de faina,o lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Cand creste se adauga peste restul de faina,se framanta putin apoi se adauga cartofii facuti...

Ciambella alla ricotta

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari. Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie. Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de...

Cannelloni cu carne

In Cannelloni la 13 Apr 2015

Se amesteca cele 4 oua cu laptele, uleiul si faina apoi se coc clatite subtiri. Se amesteca carnea cu celelalte igrediente si se tine foare putin pe foc, circa 5 minute. Intr-o oala se pune sucul de rosii su apa, usturoiul intreg si busuioc si se lasa la fiert circa 40 minute. Se ruleaza...

Afisate 1 - 30 din 63 retete    

Postari recente

publicat la 07.11.2015

Tort cu mere

publicat la 28.10.2015

Buttermilk pancakes

publicat la 11.07.2015

Granola

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]