Se curata carnea de pielite si de oasele mici,se spala,se taie cuburi mici,se pun la fiert cu 1 litru de apa rece.
Se fierbe la foc mic,pentru ca toxinele sa poata iesi din carne,pana cand da in clocot.Se arunca apa,se spala vasul,se umple oala cu 4 masuri de apa si se lasa sa fiarba cu vasul...
Preparare Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei
Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare ,dupa ce a dat in clocot aruncam apa si inlocuim cu alta apa, de preferat sa fie calda, lasam sa fiarba 40 minute.
Intre timp curatam, spalam...
Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si ceapa.Se adauga si putina sare,piper,cimbru.In timp ce fierbe ciorba se pregatesc taiteii.Cand gaina si...
Puiul dupa ce a fost curatat,se trece prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate.
Mod de preparare...
Carnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate se adauga ceapa taiata marunt, radacinoasele date pe razatoare sau taiate cubulete.Cand toate produsele sunt aproape...
Ceapa, rosiile si ardeii se toaca marunt. Morcovul si patrunjelul le radem sau le taiem cubulete si le punem la fiert in apa clocotita. Carnea data prin masina se framanta bine si se amesteca cu painea, orezul, oul, sare si piper. Se fac perisoarele mici care se rotunjesc in palma cu mana umeda...
Aripioarele se curata bine,se parlesc si se freaca cu malai,se sareaza putin si se lasa sa stea astfel 10-15 minute.
In acest timp se pune oala cu apa la foc si cand incepe a clocoti, se pune ceapa taiata marunt.
Radacinoasele ,curatate si spalate,se dau prin razatoare sau se...
Seara
Punem fasolea la hidratat (8-10 ore).
Dimineata
Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert.
Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E...
Morcovul,telina si loboda,sfecla rosie si ceapa tocate marunt se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare.
Dupa ce au fiert legumele se adauga cartofii care intre timp au fost curatati si taiati cuburi mici
Rosiile se toaca marunt dupa ce au fost decojite (sau bulion)...
Ciorba din carne de vacuta a la grec
Se curata carnea de pielite si de oasele mici,se spala,se taie cuburi mici,se pun la fiert cu 1 litru de apa rece. Se fierbe la foc mic,pentru ca toxinele sa poata iesi din carne,pana cand da in clocot.Se arunca apa,se spala vasul,se umple oala cu 4 masuri de apa si se lasa sa fiarba cu vasul...
Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei
Preparare Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare ,dupa ce a dat in clocot aruncam apa si inlocuim cu alta apa, de preferat sa fie calda, lasam sa fiarba 40 minute. Intre timp curatam, spalam...
Ciorba (zeama de gaina )
Se curata gaina si se spala,se pune la fiert cu apa rece.Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul,taiate cubulete sau date pe razatoarea mare si ceapa.Se adauga si putina sare,piper,cimbru.In timp ce fierbe ciorba se pregatesc taiteii.Cand gaina si...
Supa de pasare cu galuste de gris
Puiul dupa ce a fost curatat,se trece prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei pasari batrane legumele se vor adauga la fiert,cand aceasta a fiert pe jumatate. Mod de preparare...
Ciorba de vitel
Carnea de vitel se spala, se curata si se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza de 2 -3 ori si cand a fiert pe jumatate se adauga ceapa taiata marunt, radacinoasele date pe razatoare sau taiate cubulete.Cand toate produsele sunt aproape...
Bors de perisoare
Ceapa, rosiile si ardeii se toaca marunt. Morcovul si patrunjelul le radem sau le taiem cubulete si le punem la fiert in apa clocotita. Carnea data prin masina se framanta bine si se amesteca cu painea, orezul, oul, sare si piper. Se fac perisoarele mici care se rotunjesc in palma cu mana umeda...
Bors de aripioare pui
Aripioarele se curata bine,se parlesc si se freaca cu malai,se sareaza putin si se lasa sa stea astfel 10-15 minute. In acest timp se pune oala cu apa la foc si cand incepe a clocoti, se pune ceapa taiata marunt. Radacinoasele ,curatate si spalate,se dau prin razatoare sau se...
Ciorba de fasole boabe uscate
Seara Punem fasolea la hidratat (8-10 ore). Dimineata Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert. Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E...
Bors de cartofi cu sfecla rosie
Morcovul,telina si loboda,sfecla rosie si ceapa tocate marunt se pun la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu sare. Dupa ce au fiert legumele se adauga cartofii care intre timp au fost curatati si taiati cuburi mici Rosiile se toaca marunt dupa ce au fost decojite (sau bulion)...