Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete

Ciocolata pana la moarte

In Torturi la 10 Ian 2010

Blatul Genoise Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm extensibila (are un arc cu ajutorul caruia se poate mari- micsora), pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe...

Dal Shorva- supa de linte indiana

In Supe/Ciorbe la 9 Ian 2010

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin. Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina. Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc....

Porc chinezesc

In Porc la 6 Ian 2010

Pune un wok (sau o tigaie mare) la incalzit si adauga uleiul. Pune alunele la prajit in uleiul fierbinte pana ce devin aurii. Scoate-le. Amesteca cubuletele de carne cu amidonul si pune-le in uleiul incins. Prajeste la foc mediu pana ce carnea este aurie si bine facuta. Scoate carnea pe o...

Biscuiti fragezi

In Prajituri la 3 Ian 2010

Amesteca faina cu zaharul si cu untul. Se pot amesteca intr-un robot electric. Amesteca galbenusurile in acelasi mod. Pune smantana cate putin, pana se formeaza o coca moale, care poate fi intinsa. Pune la frigider ½ ora. Intinde o foaie si taie forme dupa cum iti plac. Coace...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de visine

In Prajituri la 3 Ian 2010

Reteta de preparare a papanasilor Pune toate ingredientele (fara ulei) intr-un castron si amesteca bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cam 2 minute). Compozitia trebuie sa aibe consistenta si sa-si pastreze forma, dar sa nu fie foarte tare. Daca e prea moale, poti sa mai pui putina...

Friptura de curcan

In Curcan la 2 Ian 2010

Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora. Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge carnea bine cu ½ din amestec. Baga la...

Orez simplu cum sa prepari un orez perfect

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2010

Cum se prepara Orez simplu cum sa prepari un orez perfect Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul. Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si se prajeste putin (ai grija sa nu se prinda de...

Curry din ramasite de friptura

In Porc la 1 Ian 2010

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste ceapa, ghimbirul, usturoiul pentru 3 minute. Adauga chimenul, coriandrul, amesteca si mai lasa 2 minute. Adauga curcuma, chilli, sarea si apa. Gateste la foc mic, acoperit, pana cand se inmoaie ceapa. Daca sosul scade prea mult adauga putin lichid....

Sachertorte

In Torturi la 1 Ian 2010

Incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda. Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand ciocolata, galbenusurile, vanilia, amestecand bine dupa fiecare. Bate bine albusurile cu sarea. Adauga 70...

Tort diplomat cu fructe

In Torturi la 31 Dec 2009

Intr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece (sau sucul de fructe) si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa. Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare , adauga 150 g zahar si romul si bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles...

Furnici in copac

In Porc la 30 Dec 2009

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama. Pune taieteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i mai mic. Amesteca carnea cu marinata si lasa la...

Creveti cu susan

In Fructe de mare la 30 Dec 2009

Sosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).  Crevetii: Intr-un castron bate bine oul. Amesteca faina cu susanul, sarea, piperul, 5 arome si...

Supa a la grec

In Supe/Ciorbe la 20 Dec 2009

Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate spuma cand e necesar. Scoate puiul pe o farfurie. Strecoara supa si pune-o la fiert intr-o oala...

Creveti cu usturoi

In Fructe de mare la 19 Dec 2009

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii). Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si...

Tort cu crema mascarpone

In Torturi la 19 Dec 2009

Blatul: Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici   hartia si nici forma. Incalzeste ouale (in coaja) in apa calda. Bate ouale cu zaharul cu mixerul pentru 15 minute (da,...

Afisate 331 - 345 din 345 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Cereale cu lapte sau lapte cu cereale? Vei fi zguduit de această dilemă pe toată durata zilei. Azi chiar poţi fi acuzat pe bună dreptate că o cam zgudui…

 
 
 
Retete preferate
Prajitura cu mure

Voturi:22

Shaorma

Voturi:21

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]