Alina26

1

Bucataras
incepator

Bacau

Bucataras din 05.03.2013

RETETE225
PRIETENI243
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinta cu carne si ghebe

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2014

Intai am fiert ghebele pt 10-15 minute si le-am lasat la scurs. Aluat: Punem faina si sarea intr-un bol. ..facem o adancitura si punem drojdia cu zaharul si apa calduta.Incepem sa framantam pana devine un aluat elastic si nelipicios. Punem uleiul si mai framantam 2-3 minute. Lasam sa...

Placinta cu spanac si crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2014

1.Am taiat crenvusti si i-am prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de maslune. 2.Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata marunt,cu 3 linguri de ulei de masline,apoi am adaugat spanacul si am lasat la foc mic cu capac,pana nu mai avea zeama,lasata de spanac. 3.Am incins cuptorul la...

Omleta Rapida

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2014

Am incins o tigaie cu ulei.Am taiat crenvusti rondele si prosciuto cotto l-am taiat fasii si le-am pus la prajit. Am pus ceapa si ardeiul tocat marunt si am lasat la foc mic cu capac,pentru 10 minute,pana s-a inmuiat. Am batut ouale bine cu putina sare si piper.Si le-am pus in tigaie,peste...

Strudel cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2014

1.Am incins cuptorul 190°.Am fiert spanacul,l-am stors bine si l-am tocat putin. 2.Intr-un bol am pus ricotta,spanacul,parmezan,1 ou,sare,piper,nucsoara si am mestecat bine. 3.Am intins aluatul,am impartit compozitia in doua si l-am intins pe mijlocul foii.Le-am impachetat,le-am taiat...

Salata de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2014

1.Am curatat si am spalat ciupercile. 2.Le-am taiat cubulete mici. 3.Am incins o tigaie adanca cu ulei de masline,am pus ciupercile cu putina sare,si am lasat la foc potrivit pana a scazut toata apa. 4.Am lasat la racit intr-un bol. 5.Dupa aceea am tocat usturoiul marunt si am pus...

Omleta cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2014

Am pus o tigaie la incins. Am batut ouale bine cu putina sare si piper!!! Am uns putin ulei in tigaie si am adaugat  o jumatate din compozitie si am facut ca o clatita. Am lasat pana s-a rumenit putin apoi am intors-o si am pus 2 felii de cascaval,am mai lasat 1 minut apoi  am...

"Tort" de mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2013

1.Am pus apa la fiert cu putina sare.Cand a inceput sa fiarba am pus malaiul in ploaie,mestecand cu un tel ca sa nu faca cocolosi,apoi am lasat la fiert circa 15-20 de minute mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. 2.Am incins cuptorul 200°.Am luat o tava(24cm diametru) si am...

Triunghiuri cu spanac si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2013

1.Am calit spanacul in putin ulei de masline.Am lasat la foc pana a scazut toata zeama,apoi am lasat la racit. 2.Intr-un bol am pus spanacul,oul,ricotta,parmezan,sare,piper,nucusoara si am mestecat bine. 3.Am incins cuptorul la 180°. 4.Am intins aluatul si am taiat  8...

Crochete de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2013

1.Am pus cartofi la fiert cu apa rece si sare.Dupa ce s-a fiert i-am scos si i-sm lasat la racit. 2.Am pus la inmuiat painea,apoi am scurs-o si am faramitat-o.Am curatat cartofi si i-am dat pe razatoarea mare. 3.Am pus cartofi rasi si paine intr-un castron,am adaugat patrunjel tocat...

Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2013

1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar. 2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare. 3.Am incins cuptorul 170°. 4.Am intins aluatul de foietaj,i-am facut o margine de 1cm,,am facut...

Rulada de omleta

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2013

1.Incingem cuptorul la 170°. 2.Batem ouale cu sare si nucsoara,cu ajutorul unui tel.Adaugam parmezan si mai batem putin. 3.Intr-o tava de 36 cm pe 27 cm,punem hartie de copt si punem compozitia obtinuta.Bagam la cuptor pentru 12-15 minute. 4.Cand e gata,o scoatem si o invartim si...

Ciuperci Champignons Sotate sau cu patrunjel (Ciuperci Champignons Trifolate)

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2013

Punem o tigaie la incins cu ulei de maspine si catel de usturoi curatat. Cupatam ciupercile,le spalam si le taiem rondele.Le punem in tigaie la foc mic,cu putina sare,si lasam pana scade toata zeama de la ciuperci. Spalam patrunjelul,il tocam marunt si punem peste ciuperci.Mai lasam 5...

Cornulete cu Vinete

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2013

Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca. Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam...

Cornulete cu spanac si ricotta

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2013

1.Intr-un bol puneti ingredientele:spanac,ricotta,smantana,1 ou,sare,piper,nucusoara si mestecati. 2.Intindeti discul de aluat si taiati 8 triunghiuri.Impartiti umplutura,puneti si feliuta de cascaval afumat,se fac cornuletele,le ungeti cu un galbenus de ou si le dati la cuptor la 180°...

Barcute De Telina Alba umplute cu Gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2013

Spalam telina si o taiem in 3-4 bucatele mai mici.Punem la scurs pe servetele. Pregatim crema de branza:intr-un bol punem gorgonzola dulce(ce cu mascarpone),philadelphia si putina sare si mestecam bine. Cu o lingurita luam cate putina branza si umplem barcutele.Nu trebuie sa fie la nivel cu...

Tarta cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2013

1.Punem o olicica cu apa si sare la fiert.Spalam sparanghelul si il curatam in felul urmator:taiem partea alba (cea mai dura) si cu peeler legume curatam aproape o jumatate din sparanghel.Cand fierbe apa punem sparanghelul la fiert timp de 5 min.Cand s-a racit punem la scurs si la racit,apoi ii...

Fasole batuta cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2013

Fierbem fasolea timp de aproape doua ore...sau cat este nevoie.Punem la scurs si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit fasolea o dam prin robot.Curatam si ceapa si o tocam marunt (puteti sa o dati prin robot). Punem intr-un bol ceapa tocata,fasolea,sare,piper,maioneza si mestecam....

Vinete umplute

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2013

Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti  si le lasati sa se scurga apa. Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul...

Tarta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2013

1. Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Taiem ceapa marunt si o punem la calit. 2. Spalam dovleceii,ii taiem cubulete (lasam o jumatate de dovleaca,care il punem pe deasupra taiat rondele) si ii punem la calit.Cand s-au prajit putin stingem focul si ii transferim intr-un bol sa se...

Omleta cu Dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2013

Punem la incins o tigaie cu ulei de masline. Curatam ceapa si o tocam marunt.O punem la calit in tigaie. Spalam dovleceii,ii taiem si le punem in tigaie dupa ce s-a calit ceapa.Lasam sa se rumeneasca putin. Batem cele 3 oua cu putina sare,piper si cele doua linguri de branza de vaci si o...

Crochete de carne

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2013

Cartofii ii curatam, ii dam pe robot si ii stoarcem.Paine o punem la inmuiat,o stoarcem si o dam si pe ea pe robot. Intr-un bol punem carnea,cartofii,painea,patrunjelul si mararul tocat,sare,piper, 4 oua si mestecam. Punem o tigaie la incins cu ulei.Facem crochetele,le dam prin susan si le...

Omleta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2013

Punem tigaia la incins cu untul, curatam ceapa si o tocam marunt si o punem in tigaie. Lasam sa se inmoaie putin. Intre timp spalam spanacul il mai maruntim si il punem cu sare in tigaie acoperit cu un capac. Lasam sa scada. Intr-un bol batem cele 4 oua cu parmezan, sare si piper. Dupa ce a...

Rulouri de vinete

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2013

1.Incingem o tigaie grill.Spalam vinetele,taiem extremitatile si le facem felii circa 3-4mm.Le punem pe grill si presaram putina sare.Continuam pana le terminam pe toate.Lasam sa raceasca. 2.Intr-un bol punem sosul de rosii,sare,piper,origano,busuioc,doua linguri de ulei de masline si o...

Hamburger cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Punem doua tigai la incins. Spalam dovlecelul si il taiem fasii de 2-3 mm. Punem hamburgerul in tigaie cu foarte putin ulei de masline (sa nu fie carnea prea uscata) la foc mic. In cealalta tigaie punem fasiile de dovlecei fara ulei, cu putina sare.Tigaia trebuie sa fie incinsa bine-bine....

Aperitiv cu crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2013

Taiem crenvustii rondele circa 1 cm. Taiem si aluatul fasii cu latimea de 1 cm si lungime de circa 10-12 cm. Incingem cuptorul 180°. Luam o bucata de crenvusti si il invelim cu fasia de foietaj, il punem in tava cu hartie de copt, asa continuam pana le terminam pe toate. Le ungem cu...

Tarta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2013

Punem uleiul la incalzit si adaugam ceapa tocata marunt cu putina sare si lasam sa se inmoaie. Spalam spanacul si il punem peste ceapa si lasam la foc mic acoperit cu un capac. Amestecam din cand in cand. Cand s-a micsorat volumul spanacului luam capacul si lasam sa scada toata zeama. Lasam la...

Afisate 1 - 26 din 26 retete    

Postari recente

publicat la 23.12.2014

Fursecuri fara zahar

publicat la 19.12.2014

Placinta cu iaurt

publicat la 19.12.2014

Șnițele din ghebe

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.

 
 
 
Retete preferate
Timballo bianco

Voturi:33

Aperitive

Voturi:116

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]