Alexandra Burz

1

Bucataras
incepator

Sebes, judet alba

Bucataras din 12.07.2013

RETETE192
PRIETENI330
Retete

Sandwich cald cu cascaval a la Nigella

In Aperitive / Garnituri la 24 Ian 2014

Ungem feliile de paine cu margarina. Adaugam casvalul (2 felii) pe paine, pe ambele felii cate o felie cascaval. Punem salamul victoria, la fel cate o felie pe fiecare paine. Pe una din feliile de paine punem ridichea feliata si frunzele de salata verde. Punem si...

Tort "Sah" aromat

In Torturi la 24 Ian 2014

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga galbenusurile peste spuma de albuse si se amesteca de sus in jos. Se adauga faina,...

Gustari rapide

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2014

Punem ouale la fiert Salata o spalam bine, o stergem cu un servet curat si o asezam frumos pe farfurie. Taiem restul ingredientelor dupa bunul plac. Curatam ouale, le taiem in jumatate si le aranjam pe platou. Aranjati in functie de imaginatie ;) .

Ceai medicinal

In Bauturi la 23 Ian 2014

Se pune apa la fiert intr-un fierbator. Lamaia se spala bine si se taie felii jumatate, iar cealalta jumatate se stoarce bine intr-o carafa. Punem pliculetele de ceai si chimenul intr-o cana mai mare, adaugam apa clocotita, acoperim si lasam la infuzat pentru 10 minute. Descoperim si...

Cappucino aromat

In Cafea la 23 Ian 2014

Apa se pune la incalzit pana e fierbinte. In cana se pun plicurile de cappucino (2 de persoana) si se freaca bine cu zaharul si laptele pana devine o crema spumoasa. Adaugam restul ingredientelor amestecand continuu. La sfarsit adaugam apa.

Fresh mixt

In Bauturi la 23 Ian 2014

Fructele se curata, se spala bine. Se taie in bucati potrivite si se pun in blender. Se mixeaza aproximativ 5 minute. Se toarna in pahare si se serveste proaspat.

Sarmalute cu varza murata si afumatura

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2014

Pregatim compozitia  Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul. Amestecam bine pana la omogenizare. Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici. De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor...

Tocanita aromata

In Pui la 20 Ian 2014

Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele se pun la calit in putin ulei de masline. Cand acestea isi schimba culoarea, se adauga boiaua si nucsoara, se mai lasa la calit 3-4 minute, dupa care se adauga...

Salata de varza murata

In Salate la 20 Ian 2014

Taiati solzisori varza. Asezonati cu piper si ulei de masline. Adaugati cimbrul si semintele de chimen.

Cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 19 Ian 2014

Intr-un bol se pun toate ingredientele Se amesteca Se adauga faina pana se formeaza un aluat care poate fi "manuit" bine Formati cornulete de aproximativ 5-10 cm sub forma de semiluna Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si dati-le la cuptor pt 15-20 minute la 180...

Briose cu ciocolata

In Prajituri la 19 Ian 2014

Intr-un bol se pun toate ingredientele Rupem ciocolata bucatele Ingredientele se mixeaza Se aranjeaza formele pentru briose intr-o tava  Se pune cate o lingura din compozitie in forma Le dam la cuptor pentru 15 minute

Scoici aromate

In Mancare copii la 17 Ian 2014

Scoicile se pun la fiert in apa cu sare pentru 8 minute de la primul clocot Se strecoara, se adauga laptele rece, zaharul si esenta de vanilie bourbon Se pune iar pe foc pana se incalzeste laptele si se topeste zaharul Serviti cu zahar vanilat bourbon deasupra

Figurine cu chimen si cascaval

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, unsoarea, margarina, smantana, 1 ou Intr-o cana se dizolva drojdia in laptele caldut Se adauga peste compozitie 200 gr cascaval se rade pe razatoarea mica si se adauga si el in bol Se framanta bine pana la omogenizare Aluatul obtinut se...

Spanac cu ochiuri

In Mancaruri de legume la 17 Ian 2014

Spanacul spalat bine si oparit, il tocam marunt Intr-o cratita punem 150 ml ulei Lasam la incins uleiul Adaugam faina, mestecand continuu Adaugam spanacul, amestecam pana se incorporeaza tot cu faina Adaugam treptat laptele, sarea si piperul Lasam sa fiarba molcom aproximativ...

Prajitura "Petre Roman"

In Prajituri la 15 Ian 2014

BLAT: Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt Amestecam cele doua compozitii obtinute Adaugam faina treptat, apoi nucile macinate, amestecand de sus in jos Turnam compozitia...

Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos

In Dulciuri la 15 Ian 2014

Cum se prepara Chec cu nuca - Reteta gustoasa pentru un desert pufos Se separa albusele de galbenusuri Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul vanilat Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt Se adauga galbenusurile in spuma tare si se...

Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara

In Mancaruri cu carne la 15 Ian 2014

Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare Curatam usturoiul, il pisam, il frecam bine cu putina sare si ulei pana ajunge la o consistenta precum...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 11 Ian 2014

Reteta de preparare a papanasilor Se separa albusurile de galbenusuri Intr-un bol se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul vanilat, jumatate din zaharul tos si praful de copt Se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar Se adauga faina...

Pui la cuptor cu usturoi

In Pui la 10 Ian 2014

Puiul se curata de impuritati si se spala bine Frecam untul sa devina spumos Amestecam untul cu condimentele Frecam puiul cu amestecul obtinut Bagam untura de porc in punga de hartie, adaugam puiul, prindem bine la capat si dam la cuptor pt 60 minute

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Cartofii se curata de coaja se spala bine si se taie rondele subtiri Branza se da pe razatoarea mare Se unge o tava cu unt Se pune un strat de cartofi, un strat branza, sare, piper, nucsoara, putin lapte si putina smantana lichida Continuam pana terminam ingredientele, in asa fel...

Cartofi natur cu ardei gras rosu si patrunjel verde

In Mancaruri de legume la 8 Ian 2014

Se fierb cartofii in coaja Se probeaza cu furculita, cand aceasta intra in cartof inseamna ca sunt fierti Se taie cubulete potrivite Ardeiul se taie felii subtiri Se adauga peste cartofi Se asezoneaza cu sare si piper Se adauga patrunjelul tocat POFTA BUNA!!!

Sandwich cu carnati de casa, cascaval afumat si masline

In Sandvisuri la 8 Ian 2014

Se taie carnatul rondele, cascavalul felii potrivite si maslinele Se aranjeaza frumos pe feliile de paine Se pune la microunde pentru 1 minut la aproximativ 450 grade

Spaghetti cu lapte

In Mancare copii la 8 Ian 2014

Se fierbe laptele Pastele se fierb separat pentru 8 minute de la primul clocot, dupa care se scot si se clatesc cu putina apa rece Se adauga in lapte zaharul si vanilia Se amesteca pana cand zaharul este topit Se adauga pastele Se poate servi imediat 

Piftie cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2014

Se spala bine ciolanele de porc si soricii Se pun intr-o oala, se adauga apa cat sa acopere carnea si inca 1-2 l peste Se pune putina sare, morcovii curatati si spalati bine, usturoiul pisat si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 3-4 ore, pana se ia carnea jos de pe os Se pregatesc...

Carnita de porc fripta si caramelizata

In Porc la 6 Ian 2014

Carnea se spala bine, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la marinat pentru 1-2 ore Intr-o tigaie ceramica se pune uleiul presat la rece la incins Se adauga carnea, usturoiul si mierea Se prajeste uniform pe ambele parti in functie de cat o doriti de facuta Se serveste cu orice...

Tort aniversar

In Torturi la 6 Ian 2014

Se pregateste crema de zahar ars Ouale intregi se mixeaza cu zaharul, cand primesc o consistenta spumoasa se adauga laptele Intr-o cratita separat se caramelizeaza zaharul si imbracam frumos cratita in caramel Se adauga compozitia obtinuta mai sus si se da la cuptor pt 30-40 minute...

Vin fiert

In Bauturi la 30 Dec 2013

se pune vinul la fiert se adauga zaharul, scortisoara portocala se curata de coaja, se taie felii si se adauga in vin se fierbe totul 5 minute

Platou ardelenesc

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

ingredientele enumerate mai sus se feliaza si se decoreaza dupa placul fiecaruia   POFTA BUNA !!!

Salata Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

Legumele( fara cartofi) impreuna cu pieptul de pui, sare si piper se fierb pentru aproximativ 45-60 minute. Cartofii si ouale intregi se fierb separat. Cand sunt fierte se taie cubulete. Se adauga castravetii murati si mazarea verde. Se face maioneza din cele doua galbenusuri,...

Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)

In Prajituri la 21 Dec 2013

Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până la omogenizare. Restul de zahăr se pune într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie Se ia vasul de pe foc Peste caramel se pun untul, nucile, romul şi,...

Afisate 121 - 150 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 12.07.2019

Desert Fantezie cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]