Se foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca.
Se curata si se fileteaza pestele, apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele ramas in urma filetarii se pune la fiert cca 5 min pentru a obtine o supa, care se strecoara.
In...
Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici.
Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert...
Lintea se lasa la inmuiat peste noapte, sau macar cateva ore, apoi se fierbe in aceeasi apa 45 minute, cu foaia de dafin, oregano, maghiran si cimbru.
Ceapa se caleste usor, impreuna cu usturoiul maruntit in putin ulei de masline.
Intre timp, taiem cuburi legumele, le puneam in cratita,...
Aripioarele se pun la fiert, se spumeaza.
Intr-o tigaie, punem la inabusit ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile feliute, presaram cimbru, putina sare si piper si lasam pe foc cam 5 minute.
In cratita cu aripioare adaugam...
Am taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa tocata, ardeiul gras si rosiile taiate cubulete.
Cand toate legumele sunt fierte, se pune borsul...
Carnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza.
Cand carnea este aproape fiarta, se pun legumele taiate cubulete si ceapa, care se fierbe intreaga, si se scoate din supa la final. Cantitatile de legume se adapteaza in functie de cata carne avem.
Am adaugat o cana cu suc de rosii, am lasat...
Carnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza.
Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa 5 minute se pun restul legumelor tocate, prazul taiat rondele. Cand legumele sunt aproape fierte, se...
Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea.
Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin.
Am adaugat intai radacinoasele si varza, dupa 5 minute ceapa, prazul, cartofii cubulete si ardeiul, si cand sunt aproape...
Carnea de spala si se portioneaza, se pune la fiert 30 minute, se spumeaza cand este nevoie.
Legumele le tocam marunt, eu folosesc robotul de bucatarie, si punem pe rand in ciorba radacinoasele, dupa 5 minute, adaugam ceapa si ardeiul, dupa 10 minute adaugam rosiile.
Separat, punem...
Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa sau in zeama de carne. Se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat.
Dovleceii taiati cubulete se adauga in ciorba. Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga iaurtul si se mai lasa doar cateva minute la foc mic....
Legumele se taie marunt si se pun la fiert in supa de carne sau apa. Dupa 7-8 minute, se adauga salata verde spalata si taiata fideluta.
Costita se pune intr-o tigaie teflonata, fara a adauga alta grasime, si se lasa la rumenit cateva minute, dupa care se scoate si se pune in ciorba.
In...
Ciorba cu perisoare de peste si usturoi
Se foloseste orice peste de apa dulce, chiar mai multe feluri. De data asta am avut babusca. Se curata si se fileteaza pestele, apoi se toaca la robot sau masina de tocat carne. Pestele ramas in urma filetarii se pune la fiert cca 5 min pentru a obtine o supa, care se strecoara. In...
Borsul pescarului
Pestele mic se curata de solzi si mate si se pune la fiert cca 15 minute. Se scoate pestele, se strecoara zeama prin sita deasa,apoi se pun radacinoasele taiate cubulete mici. Cand sunt aproape fierte, se adauga bucatile de peste, orezul, cimbrul, ceapa, ardeiul si rosiile, si se lasa la fiert...
Supa crema de linte
Lintea se lasa la inmuiat peste noapte, sau macar cateva ore, apoi se fierbe in aceeasi apa 45 minute, cu foaia de dafin, oregano, maghiran si cimbru. Ceapa se caleste usor, impreuna cu usturoiul maruntit in putin ulei de masline. Intre timp, taiem cuburi legumele, le puneam in cratita,...
Supa de pui si ciuperci cu smantana
Aripioarele se pun la fiert, se spumeaza. Intr-o tigaie, punem la inabusit ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile feliute, presaram cimbru, putina sare si piper si lasam pe foc cam 5 minute. In cratita cu aripioare adaugam...
Ciorba alba cu curcan si legume
Am taiat cubulete pieptul de curcan si l-am pus la fiert 10 minute, apoi am adaugat radacinoasele taiete julien fin, fasolea verde si mazarea. Am lasat 5 minute la fiert, apoi am pus ceapa tocata, ardeiul gras si rosiile taiate cubulete. Cand toate legumele sunt fierte, se pune borsul...
Supa rosie, de gaina taraneasca:)
Carnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza. Cand carnea este aproape fiarta, se pun legumele taiate cubulete si ceapa, care se fierbe intreaga, si se scoate din supa la final. Cantitatile de legume se adapteaza in functie de cata carne avem. Am adaugat o cana cu suc de rosii, am lasat...
Ciorba de rata
Carnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza. Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa 5 minute se pun restul legumelor tocate, prazul taiat rondele. Cand legumele sunt aproape fierte, se...
Ciorbita de porc cu praz si varza murata
Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea. Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin. Am adaugat intai radacinoasele si varza, dupa 5 minute ceapa, prazul, cartofii cubulete si ardeiul, si cand sunt aproape...
Ciorbita de cocos
Carnea de spala si se portioneaza, se pune la fiert 30 minute, se spumeaza cand este nevoie. Legumele le tocam marunt, eu folosesc robotul de bucatarie, si punem pe rand in ciorba radacinoasele, dupa 5 minute, adaugam ceapa si ardeiul, dupa 10 minute adaugam rosiile. Separat, punem...
Ciorba de burta dobrogeana
Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;...
Ciorba de dovlecei cu iaurt
Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in apa sau in zeama de carne. Se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dovleceii taiati cubulete se adauga in ciorba. Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga iaurtul si se mai lasa doar cateva minute la foc mic....
Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita
Legumele se taie marunt si se pun la fiert in supa de carne sau apa. Dupa 7-8 minute, se adauga salata verde spalata si taiata fideluta. Costita se pune intr-o tigaie teflonata, fara a adauga alta grasime, si se lasa la rumenit cateva minute, dupa care se scoate si se pune in ciorba. In...