Pregatim aluatul pentru strudel, amestecam faina cu sarea, galbenusurile, uleiul si apa. Framantam un aluat suplu si lasam sa se odihneasca la racoare, minim 2ore.
Intindem o foaie subtire trasparenta.
Curatam merele le taiam in cuburi marunte, le asezam pe foaia de strudel , surpudram cu...
Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas.
Preincalzim cuptorul...
Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile.
Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se...
Se pregateste din ou, zahar, zahar vanilat , unt , faina si praful de copt, baza tartei.
Se varsa intr-un vas uns cu putin unt si se aseaza prunele taiate in patru. Se pudreaza cu scortisoara.
Pregatim crumble-ul din unt, faina, zahar si zeama de lamaie, si amestecam din varful...
In bolul mixerului punem oul, untul moale, zaharul, sarea si vanilia, batem pana la o crema omogena.
Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Incorporam in crema. Umplem formele de muffins 3/4 cu pasta rezultata si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 20 de...
Batem albusurile cu praful de sare mai intai si cu jumatate din cantitatea de albusuri in zahar tos, cand s-a intarit continuam si adaugam cealalata jumatate in zahar pudra, pana se formeaza bezeaua.
Laptele se indulceste dupa gust, se adauga vanilia taiata si scobita pe mijloc,...
Batem ouale spuma cu praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta...
Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C.
Pregatim...
Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei...
Batem ouale cu zaharul, cu zaharul vanilat, cand se face o spuma albicioasa, adaugam treptat uleiul si apoi apa.
Separat intr-un vas amestecam faina cu praful de copt si cacaua.
Incorporam amestecul de faina in spuma de oua. Varsam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Taiam bucati pepenele dupa ce am curatat coaja verde. Cu ajurotul unui mixer plonjor reducem in piure pulpa. Strecuram rezultatul printr-o strecuratoare de paste ca sa ne debarasam de samburi. Depunem intr-un vas ce merge la congelator si lasam 2-3 ore. Razuim cu o furculita din cand in cand ca...
Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta....
Rupem 70g de ciocolata cu lapte si 70g de ciocolata neagra in bucatele marunte si le asezam intr-o craticioara peste care adaugam smantana lichida.
Asezam craticioara la foc mic amestecand mereu pana ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom....
Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu...
Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa.
Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face...
Strudel cu mere
Pregatim aluatul pentru strudel, amestecam faina cu sarea, galbenusurile, uleiul si apa. Framantam un aluat suplu si lasam sa se odihneasca la racoare, minim 2ore. Intindem o foaie subtire trasparenta. Curatam merele le taiam in cuburi marunte, le asezam pe foaia de strudel , surpudram cu...
Prajitura cu ananas
Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas. Preincalzim cuptorul...
Alvita
Pregatim un vas plat in care asezam film alimentar care sa depaseasca marginile. Amestecam zaharul(500g) cu mierea si apa si le punem la incalzit intr-o tigaita pana ajung la temperatura de 143°C. Intre timp batem albusurile cu praful de sare si cele 30g de zahar cand au inceput sa se...
Tarta cu prune
Se pregateste din ou, zahar, zahar vanilat , unt , faina si praful de copt, baza tartei. Se varsa intr-un vas uns cu putin unt si se aseaza prunele taiate in patru. Se pudreaza cu scortisoara. Pregatim crumble-ul din unt, faina, zahar si zeama de lamaie, si amestecam din varful...
Floricele
In bolul mixerului punem oul, untul moale, zaharul, sarea si vanilia, batem pana la o crema omogena. Amestecam faina cu bicarbonatul si praful de copt. Incorporam in crema. Umplem formele de muffins 3/4 cu pasta rezultata si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ 20 de...
Lapte zburat à la rose
Batem albusurile cu praful de sare mai intai si cu jumatate din cantitatea de albusuri in zahar tos, cand s-a intarit continuam si adaugam cealalata jumatate in zahar pudra, pana se formeaza bezeaua. Laptele se indulceste dupa gust, se adauga vanilia taiata si scobita pe mijloc,...
Negresa à ma façon
Batem ouale spuma cu praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta...
Stelute cu rom
Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C. Pregatim...
Macarons cu lamaie
Albusul de la ou il batem cu praful de sare si picaturile de zeama de lamaie si 0 lingura de zahar pudra pana devine teapan Adaugam colorantul si lasam sa se bata in continuare. Nu trebuie sa faca cioc de pasare ci sa fie prins chiar in telul mixerului. Amestecam cu ajutorul unei...
Prajitura cu ciocolata si visine
Batem ouale cu zaharul, cu zaharul vanilat, cand se face o spuma albicioasa, adaugam treptat uleiul si apoi apa. Separat intr-un vas amestecam faina cu praful de copt si cacaua. Incorporam amestecul de faina in spuma de oua. Varsam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Granite de pepene verde
Taiam bucati pepenele dupa ce am curatat coaja verde. Cu ajurotul unui mixer plonjor reducem in piure pulpa. Strecuram rezultatul printr-o strecuratoare de paste ca sa ne debarasam de samburi. Depunem intr-un vas ce merge la congelator si lasam 2-3 ore. Razuim cu o furculita din cand in cand ca...
Cornuri
Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine(puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta....
Inghetata de cioco
Rupem 70g de ciocolata cu lapte si 70g de ciocolata neagra in bucatele marunte si le asezam intr-o craticioara peste care adaugam smantana lichida. Asezam craticioara la foc mic amestecand mereu pana ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom....
Choux à la crème
Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu...
Parfum din insule
Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa. Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face...