Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente.
Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine totul.
Formam bilute de marimea unei nuci, le dam prin pesmet apoi le prajim in ulei incins pana...
Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor.
Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de boia si cateva linguri de ulei de masline. Asezam ceapa in tava.
Faina o amestecam cu sare, piper,...
Cartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor.
Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline. Ungem bucatile de peste cu acest amestec si le punem in tava. Distribuim feliile de lamaie si foile de...
Pestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a patrunde mai bine condimentele.
Sarea se amesteca impreuna cu oregano, cimbru, coaja de la jumatatea...
Uscam bucatile de peste cu ajutorul unui prosop de hartie, apoi le asezam in tava. Punem deasupra ceapa si usturoiul taiate in felii subtiri, foile de dafin, sare, piper si paprika dupa gust si pasta de rosii.
Punem si cateva linguri de ulei de masline si ungem bine fiecare bucata de...
Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros.
Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline, apoi o treime din ceapa si 1 catel de usturoiul taiat. Asezam apoi un strat de felii de cartofi,...
Pestele se curata de mate si solzi, apoi se usuca bine. Se fac cate 3 taieturi, dar nu adanci, pe fiecare parte a pestelui.
Uleiul de masline se amesteca cu sare, piper, ceapa taiata in felii subtiri si 4 felii de lamaie. Ungem bine pestele cu uleiul aromat, iar restul il punem pe fundul...
Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin.
Scoatem pestele si in aceiasi tigaie punem ceapa, usturoiul taiate fasii si cele 2 foi de dafin. Se...
Amestecam usturoiul pisat cu boiaua, ghimbirul, sare, piper si uleiul de masline. Cu un cutit taiem usor suprafata pestelui, pentru a putea patrunde mai bine condimentele(nu multe taieturi si doar superficiale).
Ungem pestele cu acest preparat, iar in cavitatea abdominala ii punem foaia de...
Curatam cepele si le taiem in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper si foile de dafin. Le calim la foc mic timp de 25-30 de minute pana se inmoaie bine, dar fara a se rumeni. Can este aproape gata, se adauga otetul.
Pestisorii se curata, se dau cu...
Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi.
Amestecam fructele de mare cu ceapa, usturoiul, ardelul, pasta de rosii, boiaua, sare, piper si 3-4...
Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt).
Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare.
Ceapa se taie feliute...
Ceapa se taie felii subtiri si se pune la calit in ulei de masline cu usturoiul(la fel, taiat feliute), frunza de dafin, sare si piper pana se inmoaie bine dar fara sa prinda culoare(cca 10 minute).
Pestele se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina si se prajeste pe ambele...
Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite. Se adauga pestele, nucsoara,...
Crochete de ton
Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine totul. Formam bilute de marimea unei nuci, le dam prin pesmet apoi le prajim in ulei incins pana...
Sardine la cuptor
Curatam si spalam bine pestii, apoi ii uscam cu ajutorul servetelelor. Taiem ceapa si usturoiul julienne si le amestecam cu sare, piper, foile de dafin, vinul, jumatate din cantitatea de boia si cateva linguri de ulei de masline. Asezam ceapa in tava. Faina o amestecam cu sare, piper,...
Pisica de mare la cuptor
Cartofii cu tot cu coaja si spalati ii ungem cu putin ulei si ii dam la cuptor. Pisam usturoiul si il amestecam cu sare, piper, paprika, coriandru praf si cateva linguri de ulei de masline. Ungem bucatile de peste cu acest amestec si le punem in tava. Distribuim feliile de lamaie si foile de...
Snapper la cuptor
Pestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a patrunde mai bine condimentele. Sarea se amesteca impreuna cu oregano, cimbru, coaja de la jumatatea...
Pisica de mare la cuptor
Uscam bucatile de peste cu ajutorul unui prosop de hartie, apoi le asezam in tava. Punem deasupra ceapa si usturoiul taiate in felii subtiri, foile de dafin, sare, piper si paprika dupa gust si pasta de rosii. Punem si cateva linguri de ulei de masline si ungem bine fiecare bucata de...
Mancare de cartofi cu pisica de mare
Taiem legumele in felii, iar usturoiul in betisoare subtiri. Cartoful nu trebuie sa fie nici prea subtire, dar nici prea gros. Intr-o oala adanca, punem cateva linguri de ulei de masline, apoi o treime din ceapa si 1 catel de usturoiul taiat. Asezam apoi un strat de felii de cartofi,...
Dorada cu bacon la cuptor
Pestele se curata de mate si solzi, apoi se usuca bine. Se fac cate 3 taieturi, dar nu adanci, pe fiecare parte a pestelui. Uleiul de masline se amesteca cu sare, piper, ceapa taiata in felii subtiri si 4 felii de lamaie. Ungem bine pestele cu uleiul aromat, iar restul il punem pe fundul...
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)
Dupa ce se amesteca faina cu sare, piper si nucsoara, trecem bucatile de peste prin acest amestec si le prajim in tigaie cu putin ulei de masline, atat cat sa se rumeneasca putin. Scoatem pestele si in aceiasi tigaie punem ceapa, usturoiul taiate fasii si cele 2 foi de dafin. Se...
Redfish la cuptor
Amestecam usturoiul pisat cu boiaua, ghimbirul, sare, piper si uleiul de masline. Cu un cutit taiem usor suprafata pestelui, pentru a putea patrunde mai bine condimentele(nu multe taieturi si doar superficiale). Ungem pestele cu acest preparat, iar in cavitatea abdominala ii punem foaia de...
Bruschete cu hamsii si ceapa
Curatam cepele si le taiem in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu 3-4 linguri ulei de masline, sare, piper si foile de dafin. Le calim la foc mic timp de 25-30 de minute pana se inmoaie bine, dar fara a se rumeni. Can este aproape gata, se adauga otetul. Pestisorii se curata, se dau cu...
Merluciu cu fructe de mare la cuptor
Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi. Amestecam fructele de mare cu ceapa, usturoiul, ardelul, pasta de rosii, boiaua, sare, piper si 3-4...
Cod cu ceapa, cartofi si ou (Bacalhau à Brás)
Codul se pune la fiert pentru 15 minute apoi se curata de piele si oase si se faramiteaza(dar nu prea marunt). Cartofii curatati de coaja se taie julien si se prajesc in ulei incins pana capata un pic de culoare. Se scot pe un prosop de hartie si se pudreaza cu sare. Ceapa se taie feliute...
Cod cu ceapa la cuptor
Ceapa se taie felii subtiri si se pune la calit in ulei de masline cu usturoiul(la fel, taiat feliute), frunza de dafin, sare si piper pana se inmoaie bine dar fara sa prinda culoare(cca 10 minute). Pestele se condimenteaza cu sare si piper, se da prin faina si se prajeste pe ambele...
Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)
Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite. Se adauga pestele, nucsoara,...