Stafidele se pun in apa sa se umfle.
Painea si biscuitii se rup in bucati si se pun intr-o tava unsa cu putin din margarina. Batem oul si il amestecam cu laptele, zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se toarna apoi peste paine si se lasa cca 30 de minute ca painea sa se inmoaie bine....
Zaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul de moale dar fara a fi lipicios(se mai adauga faina daca necesar) apoi se lasa la dospit 30-40 de...
Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si uleiul pana devin albicioase si pufoase.
Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se trec prin sita, apoi din ele luam cate 2-3 linguri si punem peste galbenusuri, amestecam, urmand 1/3 din laptele de cocos, apoi zeama si coaja de la lamaie,...
Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin.
Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea.
Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin...
Ungem o tava cu margarina si dam drumul la cuptor, la 200ºC.
Merele se dau prin razatoarea cu ochiuri mari, iar curmalele se taie marunt. Se pun pe foc impreuna cu zaharul, vanilia, scortisoara si 3-4 linguri de apa. Amestecam din cand in cand pana scade toata zeama, apoi se ia de pe foc....
Din aluatul simplu am intins o foaie subtire, iar din cel cu ciocolata am facut bilute mici. Am distribuit bilutele pe foaie si am mai trecut o data cu sucitorul ca ele sa se prinda de celalalt aluat.
Cu o forma rotunda am taiat biscuitii si i-am dat la cuptor pe foaie de copt pana s-au...
Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe...
Am inceput cu foile, mixand bine zaharul si ouale pana devin o crema albicioasa si pufoasa, apoi am adaugat praful de sare, coaja de lamaie si faina si am amestecat usor(de jos in sus) pana s-a omogenizat. In doua tavi am intins 2 foi(pe hartie de copt), una mai mica si una putin mai mare, in asa...
Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul.
Separat se...
Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie.
Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea.
Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa apoi i se adauga galbenusurile unul cate unul si esenta de vanilie.
Dupa ce...
Orezul se pune la fiert in apa(1 parte orez, 3 parti apa). Amidonul se dizolva in frisca lichida si se adauga orezului deja fiert, impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa si vanilia, amestecam bine si adaugam si ananasul taiat cubulete mici. Se mai lasa la fiert pana cand se...
Ingredientele pentru crumble se pun intr-un bol si se amesteca bine cu degetele pana le omogenizam.
Piersicile taiate felii se imbraca bine in zahar, amidon, vanilie, zeama de lamaie si praful de sare.
Asezam piersicile ca sa acopere fundul unei tavi si presuram deasupra preparatul...
Blat : Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua. ...
Albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin o spuma tare. Zaharul tos il punem pe foc cu 100 ml de apa pana se formeaza un sirop(pana face spuma), apoi il turnam putin cate putin peste albusuri, fara a ne opri din mixat.
Frisca se pune si ea pe foc pana da in clocot, apoi ii adaugam...
Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt.
Ciocolata se topeste pe bain marie iar alunele le taiem dar nu prea marunt.
Amestecul de...
Lapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit.
Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar cand capata culoarea chihlimbarului se toarna in forma.
Ouale, zaharul si vanilia se amesteca bine cu...
Am dizolvat zaharul in laptele caldut, apoi am adaugat drojdia. Intr-un vas am pus faina, coaja de lamaie, esenta de rom si oul si am inceput sa le amestec cu mana, adaugand putin cate putin laptele caldut. Am adaugat si uleiul si am inceput sa framant bine aluatul timp de 15 minute(a iesit cam...
Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare.
Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit.
Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand...
Fructele se taie in jumatati si se pun intr-o tigaie-gratar pana se inmoaie si se rumenesc putin(cam 3 minute pe ambele parti).
Celelalte ingrediente se amesteca bine si se distribuie pe fructe sosul format.
Ingredientele(mai putin rahatul) se mixeaza in jur de 5 minute pana capata o consistenta lipicioasa. Trebuie sa fie mai consistent ca in imagine(cred ca ouale care le-am folosit erau prea mari si a iesit putin prea moale).
Cu ajutorul unui posh se distribuie aluatul in tava cu hartie de copt...
Se amesteca laptele condensat cu laptele normal si cu zeama si coaja rasa de la cele 3 lime(doar partea verde a cojii). Gelatina se pune la inmuiat in apa 5 minute apoi se topeste la microunde pentru 12 secunde sau cum va vine la indemana; se lasa putin sa se raceasca si se adauga peste lapte....
Am taiat caisele in feliute si le-am pus cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie intr-o cratita. De cand au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute apoi am pus amidonul dizolvat in putina apa, am amestecat de cateva ori si le-am lasat sa se racoreasca putin.
Intre timp am uns forma cu...
Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit.
Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit.
Mixam margarina cu zaharul...
Am pus cuptorul la incalzit, la 170ºC.
Se amesteca bine faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si sarea. Apoi cu ajutorul mixerului se incorporeaza margarina si apoi oul pana cand se formeaza un aluat mai lipicios.
Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat si se...
Se topeste ciocolata cu margarina pe bain-marie, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga vanilia si ouale, unul cate unul si se mixeaza bine. Se incorporeaza faina si cacaua cernute, praful de copt si sarea si se distribuie in forme. Se dau la cuptorul pre-incalzit la...
Am pus frisca si semintele de vanilie la foc mic iar cand aproape sa dea in clocot, le-am dat deoparte si am adaugat ciocolata bucatele, romul si margarina. Am amestecat bine pana s-a facut o crema omogena, am intins-o pe o farfurie si am dat-o la frigider pentru cca 30 de minute.
Dupa acest...
Am amestecat toate ingredientele pana am obtinut un aluat consistent, nu cred ca o ordine anume ar face diferenta. Pe o farfurie intinsa am pus scortisoara si din aluat am facut bilute cam cat o nuca pe care le-am tavalit prin scortisoara.
Le-am pus in tava de la cuptor cu hartie de copt si am...
Budinca din paine si biscuiti
Stafidele se pun in apa sa se umfle. Painea si biscuitii se rup in bucati si se pun intr-o tava unsa cu putin din margarina. Batem oul si il amestecam cu laptele, zaharul, vanilia si coaja de portocala. Se toarna apoi peste paine si se lasa cca 30 de minute ca painea sa se inmoaie bine....
Cornulete cu rahat (de post)
Zaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul de moale dar fara a fi lipicios(se mai adauga faina daca necesar) apoi se lasa la dospit 30-40 de...
Prajitura pufoasa de cocos
Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul si uleiul pana devin albicioase si pufoase. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se trec prin sita, apoi din ele luam cate 2-3 linguri si punem peste galbenusuri, amestecam, urmand 1/3 din laptele de cocos, apoi zeama si coaja de la lamaie,...
Tarta satinata de ciocolata
Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin. Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea. Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin...
Placinta cu mere si curmale
Ungem o tava cu margarina si dam drumul la cuptor, la 200ºC. Merele se dau prin razatoarea cu ochiuri mari, iar curmalele se taie marunt. Se pun pe foc impreuna cu zaharul, vanilia, scortisoara si 3-4 linguri de apa. Amestecam din cand in cand pana scade toata zeama, apoi se ia de pe foc....
Biscuiti din aluat de tarta
Din aluatul simplu am intins o foaie subtire, iar din cel cu ciocolata am facut bilute mici. Am distribuit bilutele pe foaie si am mai trecut o data cu sucitorul ca ele sa se prinda de celalalt aluat. Cu o forma rotunda am taiat biscuitii si i-am dat la cuptor pe foaie de copt pana s-au...
Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz
Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe...
Prajitura cu piersici
Am inceput cu foile, mixand bine zaharul si ouale pana devin o crema albicioasa si pufoasa, apoi am adaugat praful de sare, coaja de lamaie si faina si am amestecat usor(de jos in sus) pana s-a omogenizat. In doua tavi am intins 2 foi(pe hartie de copt), una mai mica si una putin mai mare, in asa...
Scones cu iaurt
Am pus faina cu margarina(taiata cubulete) si sarea in robotul de bucatarie si le-am `macinat` bine cat sa devina nisipoase(se poate si cu mana dar astfel margarina se mai inmoaie si s-ar putea sa nu obtinem acelasi rezultat, alta varianta ar fi furculita). Adaugam bicarbonatul. Separat se...
Prajitura cu banane si crema de branza
Bananele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu iaurtul, laptele si sucul de lamaie. Albusurile se bat spuma. Faina o amestecam cu bicarbonatul si sarea. Margarina se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa apoi i se adauga galbenusurile unul cate unul si esenta de vanilie. Dupa ce...
Lasagna cu orez si ananas
Orezul se pune la fiert in apa(1 parte orez, 3 parti apa). Amidonul se dizolva in frisca lichida si se adauga orezului deja fiert, impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa si vanilia, amestecam bine si adaugam si ananasul taiat cubulete mici. Se mai lasa la fiert pana cand se...
Crumble de piersici
Ingredientele pentru crumble se pun intr-un bol si se amesteca bine cu degetele pana le omogenizam. Piersicile taiate felii se imbraca bine in zahar, amidon, vanilie, zeama de lamaie si praful de sare. Asezam piersicile ca sa acopere fundul unei tavi si presuram deasupra preparatul...
Tort de ciocolata cu crema Ricotta
Blat : Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua. ...
Budinca de ciocolata la cuptor
Albusurile si sarea se bat cu mixerul pana devin o spuma tare. Zaharul tos il punem pe foc cu 100 ml de apa pana se formeaza un sirop(pana face spuma), apoi il turnam putin cate putin peste albusuri, fara a ne opri din mixat. Frisca se pune si ea pe foc pana da in clocot, apoi ii adaugam...
Chec cu iaurt si alune
Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt. Ciocolata se topeste pe bain marie iar alunele le taiem dar nu prea marunt. Amestecul de...
Crema de zahar ars
Lapte si coaja de portocala se pun la fiert, iar cand da in clocot se ia de pe foc si se inlatura coaja de portocala. Se lasa la racit. Cele 200 gr de zahar si apa se pun la caramelizat iar cand capata culoarea chihlimbarului se toarna in forma. Ouale, zaharul si vanilia se amesteca bine cu...
Gogosi cu dulceata de cirese negre
Am dizolvat zaharul in laptele caldut, apoi am adaugat drojdia. Intr-un vas am pus faina, coaja de lamaie, esenta de rom si oul si am inceput sa le amestec cu mana, adaugand putin cate putin laptele caldut. Am adaugat si uleiul si am inceput sa framant bine aluatul timp de 15 minute(a iesit cam...
Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)
Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit. Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand...
Fructe la gratar cu sos de iaurt
Fructele se taie in jumatati si se pun intr-o tigaie-gratar pana se inmoaie si se rumenesc putin(cam 3 minute pe ambele parti). Celelalte ingrediente se amesteca bine si se distribuie pe fructe sosul format.
Biscuiti cu migdale si rahat
Ingredientele(mai putin rahatul) se mixeaza in jur de 5 minute pana capata o consistenta lipicioasa. Trebuie sa fie mai consistent ca in imagine(cred ca ouale care le-am folosit erau prea mari si a iesit putin prea moale). Cu ajutorul unui posh se distribuie aluatul in tava cu hartie de copt...
Mousse de lime
Se amesteca laptele condensat cu laptele normal si cu zeama si coaja rasa de la cele 3 lime(doar partea verde a cojii). Gelatina se pune la inmuiat in apa 5 minute apoi se topeste la microunde pentru 12 secunde sau cum va vine la indemana; se lasa putin sa se raceasca si se adauga peste lapte....
Tarta cu caise
Am taiat caisele in feliute si le-am pus cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie intr-o cratita. De cand au inceput sa fiarba le-am mai lasat 5 minute apoi am pus amidonul dizolvat in putina apa, am amestecat de cateva ori si le-am lasat sa se racoreasca putin. Intre timp am uns forma cu...
Prajitura englezeasca
Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine un sirop. Lasam la racit. Curmalele fara samburi se pun la fiert pentru cateva minute(apa trebuie sa fie cat sa le acopere) dupa care le facem piure. Lasam la racit. Mixam margarina cu zaharul...
Biscuiti Oreo
Am pus cuptorul la incalzit, la 170ºC. Se amesteca bine faina, cacaua, bicarbonatul, praful de copt, zaharul si sarea. Apoi cu ajutorul mixerului se incorporeaza margarina si apoi oul pana cand se formeaza un aluat mai lipicios. Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat si se...
Cupcakes de ciocolata
Se topeste ciocolata cu margarina pe bain-marie, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga vanilia si ouale, unul cate unul si se mixeaza bine. Se incorporeaza faina si cacaua cernute, praful de copt si sarea si se distribuie in forme. Se dau la cuptorul pre-incalzit la...
Trufe de ciocolata
Am pus frisca si semintele de vanilie la foc mic iar cand aproape sa dea in clocot, le-am dat deoparte si am adaugat ciocolata bucatele, romul si margarina. Am amestecat bine pana s-a facut o crema omogena, am intins-o pe o farfurie si am dat-o la frigider pentru cca 30 de minute. Dupa acest...
Fursecuri de scortisoara
Am amestecat toate ingredientele pana am obtinut un aluat consistent, nu cred ca o ordine anume ar face diferenta. Pe o farfurie intinsa am pus scortisoara si din aluat am facut bilute cam cat o nuca pe care le-am tavalit prin scortisoara. Le-am pus in tava de la cuptor cu hartie de copt si am...