susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Mancaruri de post

Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos

In Mancaruri de post la 26 Mar 2016

Legumele se toaca marunt iar sfecla coapta se curata si se da prin razatoarea mare. Calim ceapa si usturoiul apoi capia cu morcovul apoi urmeaza orezul si sfecla cu radacinoasele. Punem vreo 3 l de apa fiarta si putina verdeata. Cand au fiert legumele punem rosiile si mai lasam cateva clocote....

Mancare de urzici cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 23 Mar 2016

Curatam urzicile si le spalam in mai multe  ape in felul urmator: le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund. Se pun in jumatate de cratita cu apa si sare care a dat in clocot, se lasa vreo 10 minute dupa care se...

Tocana de legume cu orez si ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si nervura si se taie cuburi mari dupa care se dau la masina. Morcovul se rade fin o parte si restul se da...

Sarmale manastiresti

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Cartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta. Punem 1 lingurita de boia dulce, condimente si 2 linguri de pasta concentrata de rosii. Potrivim de sare...

Mancarica de ciuperci asortate

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Ciupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se spala bine. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa taiata juliene pentru cateva minute pana-si schimba culoarea dupa...

Sandwich falafel

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

  Nautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi scurgem nautul, il spalam si-l dam prin masina de tocat sau robot impreuna cu putin ulei de masline....

Sarmale cu ciuperci si nuci

In Mancaruri de post la 22 Mar 2016

Ceapa alba tocata marunt se caleste in ulei incalzit dupa care punem si partea alba de la ceapa verde. Calim in continuare morcovul ras fin o parte si restul dat prin razatoarea mare. Urmeaza ciupercile tocate marunt si cozile de ceapa verde, amestecam mereu pana se evapora aproape tot...

Mancare de spanac

In Mancaruri de post la 15 Mar 2016

Spanacul spalat se pune in apa clocotita cu sare, dupa vreo 10 minute se pune la scurs. Calim ceapa tocata impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam morcovul ras si ardeiul tocat. Peste legume punem la calit si spanacul tocat, adaugam condimentele si cateva polonice de apa de la fiertul...

Sarmale cu legume

In Mancaruri de post la 10 Dec 2015

Albitura se rade mare si o parte din morcov ras fin. Calim ceapa tocata marunt, adaugam ardeii cuburi, morcovii si albitura. Folosim aceeasi cantitate din fiecare : patrunjel, pastarnac, telina si morcov. Calim separat orezul, adaugam 1 lgt curry, boia, putina vrdeata si bulion. Punem orezul la...

Mancare de orez cu stevie, (spanac, urzici, leurda sau untisor)

In Mancaruri de post la 6 Apr 2015

Calim ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit adaugam morcovul ras fin si ardeiul cubulete. Dupa ce le-am calit bine adaugam orezul si condimentele. Punem 2-3 linguri de bulion si amestecam sa nu se prinda. Separat punem stevia spalata si taiata fasii in apa clocotita cu sare. Lasam sa dea...

Mancare de linte (de post)

In Mancaruri de post la 17 Iul 2014

Tocam cepele si ardeiul marunt, albitura o dam prin razatoarea mare si morcovul prin cea mica. Calim ceapa, usturoiul apoi adaugam ardeiul si la urma morcovul. Punem niscaiva condimente si apa fiarta sau zeama de legume. Adaugam restul legumelor si cand sunt aproape fierte adaugam lintea care...

Ciorba de sfecla de post

In Mancaruri de post la 25 Ian 2014

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea mare si adaugam apa fiarta. Spre sfarsit cand au fiert legumele adaugam condimentele, verdeata, borsul si pasta de rosii. Servim mai mult rece.

Ratatouille

In Mancaruri de post la 25 Noi 2013

Legumele se taie felii subtiri dupa care dovleceii si vinetele se pun intre doua farfurii si se presara cu sare. La interval de cateva minute se scurg de zeama lasata. Asezam intr-un vas alternativ dovlecel, vanata, rosie, punem usturoi pisat, ulei de masline, condimente, acoperim cu folie sau...

Ciuperci cu usturoi si mamaliguta

In Mancaruri de post la 20 Noi 2013

Ciupercile taiate felii sunt calite in putin ulei de masline dupa care se lasa sa mai scada din zeama dar nu de tot. Pe parcurs se adauga sos sarat de soia. Cand sunt gata se potrivesc de sare daca mai este nevoie si se amesteca imediat ce sunt luate de pe foc cu usturoi pisat si patrunjel verde....

Ciuperci la cuptor

In Mancaruri de post la 26 Iun 2013

Se spala ciupercile fara a li se indeparta pielita. Ceapa si coditele ciupercilor se toaca marunt, calim ceapa si usturoiul dupa care adaugam coditele si condimentam. Asezam palariile cu fata in sus intr-o tava unsa cu putin ulei, le stropim cu putin ulei si se presara piper si sare. Dupa vreo 5...

Sarmalute in foi de stevie

In Mancaruri de post la 19 Iun 2013

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata. Separat calim o parte din ciuperci si le...

Mancare de stevie reteta traditionala romaneasca

In Mancaruri de post la 19 Iun 2013

Cum se prepara Mancare de stevie reteta traditionala romaneasca Spalam bine stevia si o taiem potrivit ca sa o simtim in mancare. Calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul  si apoi morcovul ras fin. Adaugam cozile verzi de la ceapa si usturoi si adaugam supa. Dupa cateva minute...

Mancare de urzici

In Mancaruri de post la 22 Mai 2013

Curatam si spalam bine urzicile. Clocotim niste apa si le punem la fiert pentru 20 de minute dupa care le scurgem si le tocam. Calim ceapa tocata cu usturoiul zdrobit dupa care adaugam orezul, condimentele si pasta de rosii. Punem si urzicile si adaugam treptat zeama de urzici fierbinte pana...

Piure de urzici cu usturoi

In Mancaruri de post la 4 Apr 2013

Curatam urzicile si le spalam foarte bine in multe ape reci. Le scurgem de fiecare data luandu-le cu mainile din apa si schimband apa din lighean pentru a se lasa nisipul la fund. Punem vreo 2 l de apa cu sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate. Le lasam vreo 20 de minute...

Ardei umpluti cu legume

In Mancaruri de post la 24 Sep 2012

Tocam ceapa si apoi o calim, adaugam morcovul ras fin si apoi orezul. Ciupercile tocate marunt se calesc separate in unt pana scade bine zeama. Se adauga   la orezul calit condimentele, ciupercile calite si albitura rasa mic. Se tin pe foc ceva vreme apoi se adauga 1 lingura pasta de tomate...

Orez cu legume, ciuperci si brocoli

In Mancaruri de post la 22 Iun 2012

Se toaca legumele dupa preferinta, se calesc pe rand ceapa, morcovul, ardeiul si apoi orezul dupa care se adauga cartoful, condimentele si mazarea congelata. Brocoli se tine in apa cu sare si otet dupa care se spala si se desface buchetele. Separat se calesc ciupercile taiate felii impreuna cu...

Pilaf de urzici

In Mancaruri de post la 22 Iun 2012

Urzicile se curata de codite dupa care se spala in multe ape pana cand apa ramene curata lundu-le cu mana din apa si nu strecurandu-le pentru a ramane nisipul la fund. Se pun intr-o oala cu apa sa dea in cateva clocote si daca doriti se trec apoi prin apa cu gheata pentru ca urzicile sa ramana...

Mancare de ciuperci

In Mancaruri de post la 21 Iun 2012

Se toaca ciupercile, ceapa rosie se taie julien si cea verde oblic. Se calesc in ulei, se adauga 1/2 din cantitatea de usturoi pisat, putin patrunjel si condimente. Se pun ciupercile in vreo 3-4 transe si se calesc acoperite cu capac. La sfarsit se adauga restul de usturoi si patrunjel.

Urzici cu hrean

In Mancaruri de post la 30 Mai 2012

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de zeama si se toaca marunt dupa care se amesteca cu faina. Se calesc 2 catei de usturoi zdrobiti cu...

Tocanita de ciuperci champignon

In Mancaruri de post la 8 Apr 2011

Ciupercile nu se curata niciodata, doar se spala bine de pamant si apoi se lasa la scurs. Se taie ceapa marunt, palariile si cozile ciupercilor le tocam putin mai mare iar usturoiul il taiem felii. Calim ceapa si usturoiul in uleiul incalzit, adaugam treptat din ciuperci, calim bine si adaugam...

Ciuperci sotate

In Mancaruri de post la 5 Ian 2011

Se spala legumele, se taie morcovul rondele subtiri, ardeiul se taie bucati mai mari iar ciupercile felii. Se caleste morcovul in untul topit dupa care se adauga ardeiul si la sfarsit ciupercile. Se adauga sos de soia si alte condimente. Se mai calesc impreuna pana se leaga bine. Este o garniture...

Turn de orez

In Mancaruri de post la 1 Ian 2011

Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica iar cartoful se taie in cubulete potrivite. Se caleste ceapa, se adauga apoi morcovul si se mai caleste putin, apoi orezul si la urma ardeiul. Dupa ce le-am calit bine...

Salata de fasole galbena cu usturoi

In Mancaruri de post la 17 Dec 2010

Fasolea proaspata se curata, se spala si se fierbe. Ceapa se toaca marunt de mana si usturoiul se paseaza. Se caleste ceapa intr-o cantitate generoasa de ulei pana isi schimba culoarea, sa fie aurie. Se adauga apoi usturoiul si se caleste si el. La final punem fasolea scursa bine si le calim...

Orez asortat cu legume

In Mancaruri de post la 16 Dec 2010

Ceapa, albitura si ardeiul se toaca marunt. Ghimbirul curatat se taie felii subtiri. Morcovul se da prin razatoarea mica si dovlecelul se taie cubulete. Se spala o cana de orez (amestec in parti egale de orez alb, rosu si negru). Se caleste ceapa in ulei incins, ghimbirul, ardeiul si morcovul....

Mancare de orez cu rosii

In Mancaruri de post la 3 Dec 2010

Morcovul se da prin razatoare iar celelalte legume se toaca marunt. Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se mixeaza. Se caleste ceapa in putin ulei incins dupa care se adauga orezul, morcovul, se mai caleste cateva minute apoi ardeiul. Se adauga sosul de rosii peste orez, condimente si piper....

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]