Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI408
Retete / Mancaruri de post

Mancare de ardei copti

In Mancaruri de post la 9 Ian 2020

Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit pana ce devine transparenta, adaugam faina si amestecam pana ce se incorporeaza. Adaugam supa de pui sau apa, amestecam bine, adaugam ardeii taiti fasii, condimente dupa gust. Lasam sa fiarba cca 7 min dupa care adaugam rosiile si pasta...

Chiftele de fasole cu dovlecei

In Mancaruri de post la 5 Apr 2019

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana ce se evapora vinul. Potrivim de condimente dupa gust si cu ajutorul pisatorului de piure le...

Mancarica de dovlecei cu soia

In Mancaruri de post la 4 Apr 2019

Soia o fierbem conform instructiunilor de pe pachet, le scurgem bine de apa si le presam usor pentru a scapa de apa pe care a absorbit-o la fiert. Intr-o cratita calim ceapa cu morcovul, adaugam ardeiul tocat, rosiile cu sucul, adaugam ardeii taiat cubulete mai mari, cuburile de soia, o cana...

Chiftele cu mazare si orez

In Mancaruri de post la 19 Mar 2019

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru paella, il lasam sa se raceasca foarte bine. Adaugam usturoiul pisat si ceapa scursa bine de apa,...

Maioneza de post

In Mancaruri de post la 25 Feb 2018

Intr-un vas adaugam apa, sare, mustarul si zeama de lamaie, turmeric. Incepem sa mixam la viteza mica, adaugand treptat uleiul in fir subtire, mixand continuu, pana ce ajungem la consistenta dorita. Se poate adauga usturoi pisat, granule, chili dupa gust. Se poate folosi la oricare din...

Chiftele cu spanac si naut

In Mancaruri de post la 20 Feb 2018

Scurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si scursa bine de apa, faina si condimente dupa gust. Amestecam bine, cu mainele umede...

Malai cu dovleac alb

In Mancaruri de post la 31 Mar 2017

Bostanul curatat si taiat cuburi mici, il punem la fiert in apa cu un praf de sare. Intr-un vas, amestecam faina de malai cu faina alba, zaharul, sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calda, adaugam bostanul fiert cu tot cu apa, amestecam bine, daca este...

Placinta cu urzici

In Mancaruri de post la 27 Mar 2016

Aluat- se dizolva drojdia in apa calduta intr-un pahar.Intr-un bol adaugam faina,sarea,amestecam si facem o gaura in mijloc adaugam drojdia,uleiul si se framanta adaugand treptat apa. Se acopera si se lasa la dospit 30 min, Intre timp pregatim  umplutura -curatam si spalam urzicile...

Pateu de linte

In Mancaruri de post la 27 Mar 2016

Intr-o cratita adaugam lintea,1 morcov curatat si taiat felii,foaia de dafin,sare si punem la fiert cca 15 min.(din momentul ce fierbe apa) Intre timp curatam morcovul il dam prin razatoarea mica,ceapa o curatam si o tocam marunt, In tigaie adaugam putin ulei de masline,morcovul,lasam sa se...

Fasole pastai la cuptor

In Mancaruri de post la 12 Iun 2014

Pastaile le curatam si le spalam bine,dupa care le taiem in bucati, Intr-un vas termorezistent uns cu ulei adaugam ceapa tocata,pastaile,sare,piper si cimbru dupa gust, Deasupra turnam sucul de rosii si apa cat sa acopere fasolele, Dam la cuptoul incalzit pana scade toata zeama, Se...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 12 Iun 2014

Ciupercile le curatam si le taiem felii, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand sa incalzit adaugam ciupercile si le prajim(pana scade apa lasata).Adaugam ceapa tocata,morcovul dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam ardeiul tocat marunt,orezul si lasam sa se...

Cartofi taranesti

In Mancaruri de post la 28 Feb 2014

Cartofii ii spalam bine cu un burete si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca,dupa care ii curatam de coaja si ii taiem felii, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit...

Tocanita cu soia

In Mancaruri de post la 3 Apr 2013

Soia o fierbem 15 min in apa cu sare(eu am adaugat ,busuioc si cimbru) Dupa ce a fiert o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Intr-o tigaie adaugam ceapa tocata si o calim in putin ulei,adaugam ardeii taiat felii sau tocat marunt,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam pasta de...

Cartofi umpluti cu soia

In Mancaruri de post la 3 Apr 2013

Soia o punem intr-un vas cu apa si lasam 20 min sa se hidrateze,dupa care o stoarcem bine de apa si o vom fierbe cca 5 min, Cartofi ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Cand sunt gata ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece,dupa care...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 23 Oct 2012

Ciupercile le curatam, le spalam, dupa care le taiam felii Calim ceapa in putin ulei incins, cand a devenit aurie adaugam morcovii dati prin razatoare. Dupa ce s-a calit putin impreuna cu ceapa adaugam ardeii tocati, rosiile pasate, ciupercile si vinul. Lasam sa fiarba putin impreuna, dupa...

Urzici cu orez

In Mancaruri de post la 4 Apr 2012

Urzicile le spalam bine si le curatam foarte bine. Intr-o oala punem cca 5 l de apa la fiert cand incepe sa fiarba se adauga jumatate din apa peste urzici, restul il punem din nou pe foc. Oparim (le-am tinut cca 2-3 min in apa) urzicile si le scurgem de apa. Adaugam urzicile in oala, am...

Mancarica de urzici

In Mancaruri de post la 1 Apr 2012

Curatam urzicile si le spalam bine si le oparim cu  apa clocotita Le fierbem cca 5-8 minute, le scoatem si le scurgem dupa care le blenduim. Ceapa tocata marunt o calim putin si adaugam faina, amestecam si adaugam 2 polonice de zeama in care au fiert urzicile. Adaugam urzicile si...

Tarta in straturi

In Mancaruri de post la 16 Mar 2012

Amestecam apa cu margarina, praful de sare, praful de copt si adaugam faina cat sa iasa un aluat nelipicios, acoperim si dam deoparte 15 minute. Cartofii  ii fierbem si ii amestecam cu margarina. Calim ceapa si usturoiul, adaugam morcovul si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam...

Sarmale cu pasat

In Mancaruri de post la 5 Mar 2012

Frunzele de varza le punem in apa cat pregatim compozitia. Spalam orezul si il lasam sa se scurga bine. Pasatul il spalam de cateva ori, il lasam sa se scurga la final il strangem si in mana. Ceapa o curatam,o tocam marunt,ardeiul il tocam marunt,morcovul il dam prin razatoare, Amestecam...

Ardei umpluti cu ciuperci

In Mancaruri de post la 7 Oct 2011

 Se curata ardeii de seminte si cotoare,se spala si se lasa la scurs Eu am spalat ciupercile si le-am fiert 2-3 clocote. Ceapa se caleste in ulei si cand s-a inmuiat putin adaugam morcovul dat prin razatoare,rosia taiata marunt,adaugam orezul,pasta de tomate,o cana de apa si lasam sa...

Orez cu ciuperci

In Mancaruri de post la 6 Mai 2011

 se spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare cca 10 minute. Se schimba apa si se adauga cca 1 l de apa si se pun din nou la fiert cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat, ceapa si se amesteca din cand in cand. Se adauga si  condimente cand apa este deasupra la orez...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]