publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Melci
Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura la mijloc, se adauga drojdia, sare, untul topit, 3 linguri de zahar, 3 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute dupa care se adauga restul de ingrediente si se framanta coca si se lasa o ora la dospit CREMA -laptele se...
Cornuri
Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, sarea, oul, esenta, 3 linguri de zahar, 2 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 minute. Se adauga si restul de zahar si se framanta coca, se acopera si se lasa o ora la dospit. CREMA -laptele...
Ciuperci in sos tomat
Se spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare Se caleste ceapa si se adauga pasta de tomate desfacuta cu apa. Se adauga usturoiul si la final ciupercile taiate. Se lasa sa fiarba cca 5-10 minute, se potriveste de sare Puteti sa le fierbeti mai putin cu sosul
Salata de ciuperci
se scurg ciupercile,se trec pe sub un jet de apa rece,se taie marunt se face maioneza din galbenus,mustar si ulei se taie ceapa si ridichile,se piseaza usturoiul si se adauga peste ciuperci,se adaga maioneza si se amesteca. Se potriveste de sare
Ficatei in sos de rosii
se spala si se curata ficateii si se pun la fiert in laptele cu sare si foaia de dafin se curata ceapa si se toaca marunt se curata usturoiul si se piseaza se caleste ceapa putin se adauga cutia de rosii si usturoiul si se lasa 2 minute sa fiarba, dupa care se adauga ficateii...
Negresa cu nuci si stafide
untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine. se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un...
Varza noua
se rade varza sau se taie la cutit si se amesteca cu sare se curata ceapa si se caleste putin, dupa care se adauga varza si 3 cani de apa. Se adauga morcovul dat prin razatoare, ardeii taiati marunt, rosia se decojeste de pielita si se taie dupa care se adauga in oala. Se adauga si foaia de...
Spirale cu ciocolata
Intr-un bol se pune faina amestecata cu un praf de sare si drojdia, iar in mijloc se face o adancitura. Oul se amesteca cu zaharul, laptele si margarina topita si se omogenizeaza, apoi se pune in adancitura si se framanta 10-15 minute. UMPLUTURA -laptele se incalzeste, albusul se bate...
Piept de pui pe pat de cartofi la cuptor
se curata cartofii si se spala dupa care se taie si se aseaza in tava. Se condimenteaza se curata pieptul de piele si se spala, dupa care se taie bucati se condimenteaza si se aseaza peste cartofi se curata usturoiul si se taie marunt dupa care se adauga in tava, se adauga si restul...
Salata cu loboda si smantana
se spala legumele si lasa sa se scurga de apa, se taie si se amesteca se adauga sare, otet, ulei dupa gust si se amesteca, dupa care se adauga smantana si se amesteca din nou. Daca mai doriti puteti sa puneti mai multa
Pateuri cu salam
Se pune faina intr-un castron mai mare. Se face maiaua din drojdie,sare,1 lingura zahar,putina apa si 2 linguri de faina . Se amesteca si se lasa 15 min. Se rastorana maiaua peste faina ,se adauga zaharul si se framanta iar la final se framanta coca cu ulei. Se lasa o ora la dospit....
Placinte cu dulceata de cirese
Se cerne faina intr-un lighean, se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,un pic de lapte si se amesteca. Se lasa la dospit 15 min Dupa 15 min se adauga 50 ml ulei,zaharul si esenta si se framanta coca.La final se framanta cu restul de ulei Se lasa 1 ora acoperita si intr-un...
Pulpe de pui cu ciuperci in bere
Se spala carnea si se curata de piele(optional) si se cresteaza. Se adauga cate o fasie de usturoi si se condimenteaza, se aseaza in tava. Ciupercile se spala si se taie,se aseaza in tava se adauga berea,uleiul,usturoiul tocat sau pisat, un pic de sare peste ciuperci si se da la...
cuib de viespi cu dulceata de cirese
se cerne faina intr-un lighean se face gaura la mijloc se adauga sarea,drojdia,margarina,3 linguri de zahar restul se imprastie peste faina,un pic de lapte caldut si se amesteca cu un pic de faina se acopera si se lasa 15 min sa faca besici dupa care se framanta coca si se lasa 1 ora la...
pateuri cu ciuperci
Se cerne faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga drojdia sarea,zaharul,un pic de apa calduta se amesteca cu un pic de faina si se acopera si se lasa 15 min la dospit se framanta coca si se lasa 1 ora intr-un loc calduros ciupercile se spala si se pun...
fursecuri cu budinca de vanilie
Amestecam toate ingredientele pana obtinem o coca nelipicioasa,o lasam 30 min sa se odihneasca din coca obtinuta intindem facem cordoane care apoi le taiem la dimensiunea dorita sau facem cu mana bile si le turtim un pic in palme dupa care le asezam in tava dam la cuptorul incalzit 10-15...
Ciorba de loboda
se spala toate legumele se curata ceapa si usturoiul si se toaca,se pun la calit se adauga legumele taiate(fara patrunjel,leustean,marar)morcovul dat prin razatoare si se calesc in jur de 5 min. dupa care se pun in oala cu apa fierbine cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat si...
Tort Tom si Jerry
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de albusuri se adauga galbenusurile, faina si se amesteca usor. Compozitia se pune in tava dreptungiulara unsa si...
Prajitura Mickey
Albusurile la batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam esenta, faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o incoporam usor in compozitie. La final adaugam si...
Orez cu ciuperci
se spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare cca 10 minute. Se schimba apa si se adauga cca 1 l de apa si se pun din nou la fiert cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat, ceapa si se amesteca din cand in cand. Se adauga si condimente cand apa este deasupra la orez...
Cozonac cu crema de cacao si nuca
toate ingredientele sa fie la temperatura camerei se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se imprastie deasupra la faina), 4 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se acopera si se lasa 15 minute sa...
Piure cu smantana si branza
se curata cartofii, se spala, se taie si se pun la fiert cand au fiert se scurg de apa si se adauga margarina, smantana, branza taiata si se amesteca. Se adauga condimente si se amesteca
Turte
se cerne faina intr-un castron mai mare,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, margarina, sarea si zaharul. Se amesteca cu putina apa calduta si se lasa pana face basici, cca 15 minute. Se framanta coca si se lasa pana isi dubleaza volumul se imparte coca in bucati, dupa...
Mancarica de ciuperci
se spala ciupercile si se pun la fiert in apa cu sare se curata ceapa si se caleste si se adauga ciupercile taiate, se adauga si usturoiul pisat si se lasa putin sa se calesca, separat se amesteca smantana cu ouale si se adauga peste ciuperci. Se potriveste de sare si se amesteca din cand...
Paine dulce
se cerne faina intr-un lighean, se face o gura in mijloc se adauga margarina, drojdia, oul, sare, 3 linguri se zahar, 3 linguri de apa calduta si se amesteca cu un pic de faina. Se acopera si se lasa 15 minute, dupa care adaugam si restul de zahar si framantam coca. La final o framantam cu 50 g...
Jeleuri de fructe
punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa 5 minute, dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic intre timp punem sucul, zaharul, zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi adaugam gelatina in fir subtire. lasam sa se raceasca apoi cu ajutorul unei lingurite...
Banane in sos caramel
Se topeste zaharul intr-o cratita si cand a capatat culoarea dorita se adauga apa. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam bananele curatate de coaja si se intorc pe o parte si alta. Sau se poate taia felii si se trec prin sirop(focul este oprit) Punem apa rece( foarte rece) int-un...
Tort de 1 mai
Se tapeteaza tava cu hartie de copt Se da drumul la cuptor la 220 grade Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt. Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana...
Chiftele din paine
Se inmoaie painea in apa (nu se lasa in apa, doar se inmoaie). Se curata usturoiul si se piseaza, se face mujdei. Se pune carnea intr-un lighean, se adauga painea,usturoiul,morcovul dat prin razatoare. Se adauga si restul de ingrediente, se amesteca bine(nu se pune faina) Se unge o...
Pulpa de porc in sos de rosii
Se taie carnea fasii si se condimenteaza. Se adauga 200 ml de vin si o lingurita de busuioc,usturoiul pisat si se lasa 1 ora cel putin. Se aseaza fasiile intr-o tava unsa cu unt si se adauga cutia de rosii taiate. Se adauga 100 ml de vin,sare,piper, oaia de dafin si 2 catei...