Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite.
Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita.
Se adauga sare, piper, boia, cimbru si dafin. Se amesteca bine si se adauga apa si suc de rosii cat...
Cum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece
Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza.
Ceapa, morcovii si usturoiul se taie marunt si se...
1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.
2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.
3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de...
1.Pregatim intai foile de vita. Punem apa la fiert, cand da in clocot punem foile de vita si le lasam 10 minute in apa fiarta. Le scoatem si le lasam la scurs.
Se toaca carnea, in caz ca nu ati cumparat-o deja tocata:). Luam un castron mai mare si asezam carnea. Curatam si spalam ceapa si...
1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se...
1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline.
2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia.
3.Se încinge grătarul si se...
1. Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă.
2. Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare.
3. Se...
1. Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea...
1. Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei.
2. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt. Se lasă să se călească totul 3-4 minute, după care adăugăm sosul de roşii.
3 . Potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute....
1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat.
Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena.
2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un...
Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza.
Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul...
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.
2. Carnea de curcan deja pregătită la...
Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar:
1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.
2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru...
Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune...
Untul trebuie adus la temperatura camerei.
Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt.
Amestecaţi untul cu usturoiul pisat, o lingură de sare...
Cum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla
1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate.
2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se...
Tocanita de cartofi cu chorizo
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita. Se adauga sare, piper, boia, cimbru si dafin. Se amesteca bine si se adauga apa si suc de rosii cat...
Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece
Cum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza. Ceapa, morcovii si usturoiul se taie marunt si se...
Iepure bbq cu tzatziki
1. Pulpele se spală şi se scurg de apă. 2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră. 3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de...
Sarmalute in foi de vita
1.Pregatim intai foile de vita. Punem apa la fiert, cand da in clocot punem foile de vita si le lasam 10 minute in apa fiarta. Le scoatem si le lasam la scurs. Se toaca carnea, in caz ca nu ati cumparat-o deja tocata:). Luam un castron mai mare si asezam carnea. Curatam si spalam ceapa si...
Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor
1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se...
Friptură şi păstăi de fasole la grătar
1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline. 2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia. 3.Se încinge grătarul si se...
Hamburgeri de casă cu sos alioli
1. Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă. 2. Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare. 3. Se...
Iepure toscan cu rozmarin
1. Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea...
Stufat de curcan
1. Carnea de curcan se rumeneşte în 4-5 linguri de ulei. 2. Se adaugă ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt. Se lasă să se călească totul 3-4 minute, după care adăugăm sosul de roşii. 3 . Potrivim de sare şi piper şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute....
Pui fript “Butterfly”
1.Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat. Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena. 2.Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un...
Ostropel de iepure
Iepurele se spala, se indeparteaza organele si se transeaza. Bucatile de carne se sterg bine de apa, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Intr-o cratita sau o tigaie mai adanca se incalzesc 4 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa tocata si se caleste 2 minute. Se adauga carnatul...
Tartă cu carne de curcan
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute. 2. Carnea de curcan deja pregătită la...
Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar
Cum se prepara Reteta de Muschiulet de porc la cuptor cu garnitura de cartofi, un adevarat rasfat culinar: 1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe. 2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru...
Pate din ficat de viţel
Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune...
Curcan cu crustă de verdeţuri
Untul trebuie adus la temperatura camerei. Curăţaţi pasărea bine la interior şi exterior, apoi se şterge cu un prosop. Curăţaţi usturoiul şi zdrobiţi-l într-un mojar. Curăţaţi verdeaţa şi tocaţi-o mărunt. Amestecaţi untul cu usturoiul pisat, o lingură de sare...
Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla
Cum se prepara Cocos la cuptor cu sos de rosii şi mujdei o reteta clasica si simpla 1. Bucăţile de carne se şterg bine de apă, se aşează într-o tavă de cuptor şi se asezonează cu sare, piper, boia şi verdeţurile uscate. 2. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se...