Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung.
Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa curata si l-am fiert pana a devenit moale (se zdrobeste usor intre 2 degete).
In vasul unui robot de...
Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei.
Spalam ceapa, usturoiul si leurda....
Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa...
Pentru inceput, punem nautul in apa sa se umfle pentru 2 ore sau daca stiti dinainte ce vreti sa faceti folositi conserva de naut sau si mai bine puneti nautul de seara pana dimineata in apa. Nautul umflat, se spala in mai multe ape si se pune cu apa la fiert. Pentru humus trebuie sa folositi...
Se rup capetele pastailor, se clateste prin mai multe ape. Se pune o cratita cu apa si sare pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga fasolea pastai. Se lasa sa fiarba 10-15 minute. Separat, intr-o cratita se pune uleiul si untul la incins. Se adauga usturoiul zdrobit, se lasa 1 minut...
In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute.
Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o...
Cartofii spalati bine se pun in apa cu sare la fiert. Dupa ce sunt fierti se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se taie rondele cartofii s-au in sferturi, se adauga maslinele, ceapa taiata julien, porumbul taiat in jumatati si apoi in sferturi, sare si piper dupa gust, ulei de...
Ceapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga ardeii grasi copti, curatati de coaja si taiati mai mare, se lasa sa se caleasca putin si se adauga...
Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare, piper,cimbrul, siropul de agave sau mierea. Amestecam legumele si toate condimentele cu o lingura, iar la final...
Cartofii ii spalam si ii fierbem cu coaja cu tot in apa si sare.. Cind sint gata ii curatam si ii taiem cubulete, dar nu f mici. Punem peste cartofi semintele de susan, ceapa verde taiata feliute, uleiul, sare si piper, amestecam sa se incorporeze toate ingredientele. La urma adaugam conserva de...
Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent.
Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca...
Humus cu avocado
Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung. Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa curata si l-am fiert pana a devenit moale (se zdrobeste usor intre 2 degete). In vasul unui robot de...
Dovlecei de post cu verdeturi si seminte
Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei. Spalam ceapa, usturoiul si leurda....
Pate de linte cu fistic
Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa...
Salata calda cu lipii si humus
Pentru inceput, punem nautul in apa sa se umfle pentru 2 ore sau daca stiti dinainte ce vreti sa faceti folositi conserva de naut sau si mai bine puneti nautul de seara pana dimineata in apa. Nautul umflat, se spala in mai multe ape si se pune cu apa la fiert. Pentru humus trebuie sa folositi...
Fasole pastai cu usturoi si unt
Se rup capetele pastailor, se clateste prin mai multe ape. Se pune o cratita cu apa si sare pe foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga fasolea pastai. Se lasa sa fiarba 10-15 minute. Separat, intr-o cratita se pune uleiul si untul la incins. Se adauga usturoiul zdrobit, se lasa 1 minut...
Tocanita de ardei copti si vinete
In primul rand ardeii kapia spalati si copti pe plita, apoi curatati de coaja si cotoare si taiati cuburi mari. Ceapa o taiem pestisor si o calim in ulei. Adaugam morcovii curatati si taiati rondele. Lasam sa se caleasca la foc incet 5 minute. Vanata o spalam, o curatam de coaja si cotor, o...
Salata orientala
Cartofii spalati bine se pun in apa cu sare la fiert. Dupa ce sunt fierti se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se taie rondele cartofii s-au in sferturi, se adauga maslinele, ceapa taiata julien, porumbul taiat in jumatati si apoi in sferturi, sare si piper dupa gust, ulei de...
Ghiveci de legume
Ceapa curatata, spalata si taiata fidelute se pune la calit in citeva linguri ulei de masline. Se adauga ceapa verde taiata mai mare si usturoiul. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca ceapa, se aduga ardeii grasi copti, curatati de coaja si taiati mai mare, se lasa sa se caleasca putin si se adauga...
Legume caramelizate la cuptor
Legumele se spala, se curata de coaja, se taie cuburi ceva mai mari si se pun intr-un vas termorezistent uns cu o lingura de ulei. Peste legume punem 2 linguri ulei de masline, sare, piper,cimbrul, siropul de agave sau mierea. Amestecam legumele si toate condimentele cu o lingura, iar la final...
Salata de cartofi cu alge
Cartofii ii spalam si ii fierbem cu coaja cu tot in apa si sare.. Cind sint gata ii curatam si ii taiem cubulete, dar nu f mici. Punem peste cartofi semintele de susan, ceapa verde taiata feliute, uleiul, sare si piper, amestecam sa se incorporeze toate ingredientele. La urma adaugam conserva de...
Sarmale cu nuci si seminte
Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa calita si lasam pina orezul devine putin transparent. Rasturnam compozitia intr-un bol, adaugam nuca...