publicat la 16.11.2024
publicat la 30.09.2024
publicat la 11.09.2024
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Tocanita de cartofi
Curatam cartofii, ii taiem cam in 8 bucati pe fiecare, daca sunt mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi feliute. Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile decojite. Intr-o cratita incingem uleiul. Punem ceapa, morcovul,...
Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt
Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita. Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc. Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul....
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor
Ardeiul kapia, cel galben, ii curatam de seminte, cotor si ii taiem bucati mai mari. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar pe cea verde o curatam si o taiem rondele. Morcovul il decojim, il taiem bucatele mai mari, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa,...
Briose cu cartofi, porumb si tofu
Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde, il tocam marunt, indepartand cozile. Intr-un bol amestecam cartofii cu morcovul, apoi punem faina si...
Turnulete cu dovlecel, rosii si tofu
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare bucata. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim la foc potrivit bucatile de dovlecel, pe...
Dovlecei umpluti cu naut si rosii
Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime. Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri. Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o...
Cozonac cu stafide, de post
Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie, drojdia si nuca de cocos. Le amestecam cu o paleta de silicon. Apa minerala o punem pe foc pana devine calduta, incepem sa o turnam treptat peste ingredientele uscate, coaja rasa de portocala si framantam. O sa obtinem un...
Frigarui cu ciuperci si rosii cherry
Intr-un bol amestecam uleiul, cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Adaugm usturoiul curatat, pisat si mararul verde tocat marunt. Frecam bine acest amestec. Spalam ciupercile, le dam drumul in baitul de mai sus, le amestecam bine si le dam la frigider peste noapte, bolul il...
Ghiveci de legume
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile le rupem bucati potrivite. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3...
Placinta cu ghebe
Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape. Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs. Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare, apa o punem pe foc intr-un ibirc pana devine calduta. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia...
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii
Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei, punem jumatate din ceapa tocata, ciupercile si le innabusim 3-4 minute. Adaugam jumatate de cana cu apa, sare, piper,...
Mancare de bureti de vara
Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem julien. Rosiile le decojim si le facem cuburi. Buretii fierti si racoriti, ii taiem bucati potrivite. Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa,...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati...
Chiftele din dovlecei
Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa. Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender. Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt. Peste...
Pasta de naut cu salata de ardei kapia
Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul la ceapa si reglam focul la mic de tot. Lasam ceapa sa se inmoaie putin, dar fara sa se rumeneasca, apoi o tragem de pe foc. Scurgem zeama de naut intr-o cana. Boabele de naut le punem in...
Mancare de pastai la cuptor
Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite. Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor. Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi....
Sarmale de post in foi de vita
Spalam ghebele si le punem la fiert pana iese sarea din ele. Le scurgem, le lasam sa se raceasca, le tocam marunt, iar ciupercile champignon le spalam si le tocam. Ceapa curatata o tocam marunt, morcovul decojit il dam prin razatoarea mica. Intr-o cratita incingem uleiul, inabusim ceapa...
Cartofi noi cu marar trasi la tigaie
Cartofii ii punem sub jetul de apa si ii radem de coaja fie cu dosul unui burete de vase nou ori cu un cutitas. Ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa, un praf de sare la fiert pentru 10-15 minute, nu mai mult si le scurgem apa cand sunt gata. Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit un wok de...
Chiftele de cartofi cu bureti
Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa ce s-au desarat, le scurgem de apa, le lasam la racorit si le trecem prin masina de tocat sau prin robot dar nu le facem pasta. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii trecem prin...
Ciuperci umplute cu ceapa verde si rosii
Spalam ciupercile, le stergem cu un prosop curat si indepartam coditele. Foile de ceapa verde le spalam, le taiem rondele, iar coditele de ciuperci le tocam. Rosiile decojite le facem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul al incins, adaugam ceapa verde si coditele de ciuperci. Le inabusim...
Pancakes cu mere si nuca de post
Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel. Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie. Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le adaugam peste aluat, apoi...
Placinta cu ciuperci
Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul. Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea. Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop...
Negresa cu gem si nuca de post
Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam. Adaugam apa, uleiul, gemul de capsuni si le incorporam bine. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de...
Ciuperci umplute de post
Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile ciupercillor le taiem bucati mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem bucatele cat mai mici, la fel si ardeiul kapia. Intr-o tigaie incingem uleiul,...
Tocanita de hribi cu legume
Curatam hribii si ii spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult. Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite. Ceapa o...
Invartita cu mere
Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o tigaie impreuna cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scade toata zeama, iar la final adaugam pesmetul. Le dam deoparte cand...
Mancare de legume la cuptor cu orez
Legumele congelate le lasam la decongelat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat. Rosiile le dam in blender pana devin pasta. Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa. Adaugam rosiile si lasam sa dea cateva clocote. Pastaile...
Tarta cu prune, visine si crumble
Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama. Aluatul: Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie, sarea si le amestecam cu mana. Adaugam faina si framantam usor, apoi ca sa se inchege aluatul punem...
Salata Boeuf de post cu ciuperci
Spalam cartofii cu tot cu coaja, morcovii si pastarnacul. Ii punem intr-o cratita cu apa si ii fierbem. Cand sunt bine patrunsi ii scurgem de apa, ii trecem pe sub jetul de apa rece, ii decojim si ii taiem cubulete. Ciupercile le spalam si le fierbem cam 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se...
Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala
Iata cum se prepara Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o spalam in 2-3 ape, apoi o lasam la hidratat, in apa fierbinte, 3-4 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole si...