Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de cartofi cu rosii si tarhon
Se curata cartofii si se taie cubulete mici.Morcovul se rade pe razatoarea mica. Se toaca ceapa la fel si ardeii si se pun putin la calit impreuna cu morcovul in 4 linguri ulei de masline pana cand incep sa lase miros.Se adauga cartofii, rosiile din conserva, lingurita de tarhon si cea de...
Supa de mazare cu orez nedecortificat
Se toaca ceapa marunt si se pune in oala de supa in cele 4 linguri de ulei de masline.Ceapa se dustuieste scurt pana cand incepe sa-si lase miros.Se adauga apa si orezul si se lasa cca 10 minute la fiert la foc mic sub capac.Se adauga pasta de rosii, mazarea si mocovii din borcan, verdeata...
Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana
Legumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit. Cartofii se curata si se taie cubulete. Cand legumele impreuna cu slaninuta incep sa-si lase bine miros se adauga cartofii, apa, 2 lingurite de tarhon, 1...
Supica de fasole verde
Fasolea se curata si se rupe, se spala jub jet de apa. Legumele , morcovul, ardeii, ceapa se curata, se spala, morcovul se rade, ceapa se toaca la fel si ardeii capia, cartofii se taie cubulete. Ceapa cu morcovul si ardeii se pun in oala in cateva linguri de ulei de masline la dustuit pana...
Ciorba de pui dreasa cu ou si smantana
Legumele , zarzavaturile se toaca si se pun in oala de supa scurt la dustuit in cateva linguri ulei masline pana isi lasa miros, seadauga carnea de pui apa si se lasa la fiert. Daca se foloseste mazare congelata sau praspata se aduga si mazarea daca e din borcan se aduga aproape de sf. Cand...
Ciorbita de vita cu zarzavat si dovlecei
Legumele se toaca ,dovleceii se taie cubulete,se aseaza in oala de supa impreuna cu carnea cubulete si se dau in cateva linguri de ulei masline la dutuit pana cand incep sa-si lase miros, se amesteca in oala. Se adauga apa, pasta de rosii si se lasa la fiert la foc mic sub capac cca 35 minute,...
Supa de fasole cu linte rosie
Lintea(o cana mare) se aseaza la umflat in apa calda cca 30 minute. Intr-o oala de supa se aseaza ceapa tocata , usturoiul tocat cu cutitul, ardeiul capia tocat marunt si morcovul tocat bucatele marunte , ulei de masline 4 lingiri si se aseaza pe foc pana cand legumele incep sa-si lase miros...
Supa de linte rosie
Ceapa se toaca marunt, catelul de usturoi se zdrobeste, se aseaza in oala si se dustuiesc scurt in putin ulei de masline pana isi lasa putin miros. Se adauga lintearosie care inainte a fost lasata minim 30 minute in apa calda ...eu o las cam 1 ora, se adauga apa si se lasa la fiert cca 30...
Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita
Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros. Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute. Intre...
Supa de pui cu galuste de gris
Pulpele de pui se spala , se curata de pielite(fiindca pulpele mele aveau lasata multa grasime si fiindca le-am folosit la supa am lasat din 2 pulpe si ceva grasime pe ele nu am curatat-o odata cu pielitele jos) si se pun la fiert in oala cu apa impreuna cu morcovii, ceapa taiata in jumatate,...