A propos de acreală... Pe mine mă tot întreba cineva cu ce am acrit ciorba, de parcă asta ar fi obligatoriu... Când acresc ciorba cu ceva, atunci asta apare în titlu, sau nu se mai numește ”ciorbă”, ci ”borș”, dacă am acrit-o cu borș... La câte supe/ciorbe/borșuri am făcut la viața mea, chiar nu mai am secrete în domeniu și am primit pentru ele atâtea laude, cât nu pot povesti (și asta fără falsă modestie...! )
Eu inteleg prin supa , ca nu este acrita . Deja ciorba este acrita cu bors , lamaie , otet , zeama de varza , bulion de rosii , de corcoduse , etc !!!
Cred ca este buna !!!! Sunt sigura !!! Altfel nu avea asa succdes
La mine supa e dulce , ciorba e acra, exceptie face ciorba de fasole, aia imi place dulce. Nu cunosc istoria lor, nu m-am obosit sa caut ce si cum si nici nu incerc sa conving pe nimeni ca una-i acra, alta-i dulce sau vice-versa....
Miha, vezi, asta-i dilema mea cu zemurile Acasă în copilărie, doar kaposzta leves, adică supa de varză murată, aia de la pomana porcului, era oarecum acră ))
Cristina cei din zona Salaj-Bihor , ii spun la zeama de varza acera facuta la pomana porcului- Toros[torosh ] . Fratele meu si o cumnata m-au inebunit ca ce buna este . O sa trebuiasca sa o incerc si eu .