Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Paine din unt de arahide
Postat de: RuxyRux in PiineSe mixeaza toate ingredientele cat sa se omogenizeze bine, se pune aluatul obtinut in tava tapetata cu foaie pergament si se coace la 165 de grade pentru 30 de minute, sau pana trece testul cu...Citeste continuarea
Pui cu legume la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PuiSe curata puiul de eventualele resturi de pene sau fulgi.Se despica pe spate cu o foarfeca, deoparte si de alta a sirei spinarii. Se intinde puiul cu pieptul deasupra si se preseaza putin cu...Citeste continuarea
Rulada cu crema de lamaie si branza
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriBlatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri,...Citeste continuarea
Buzunar de vitel cu mozzarella si...
Postat de: raluca95 in VitaEu am inceput prin a intinde bine feliile de carne si a le condimenta cu sare si piper, dupa care am taiat mozzarella si cascavalul. Odata terminate, am inceput "asamblarea" fiecarui...Citeste continuarea
Spaghete cu carne tocata de porc si...
Postat de: madab in SpagheteSpaghetele se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Muschiul se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie cubulete mici. Se caleste ceapa, se pune muschiuletul si carnea...Citeste continuarea
Briose cu scortisoara
Postat de: Andra_h in DulciuriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si sarea.Intr-un alt vas batem oul adaugand laptele si uleiul, iar peste acestea adaugam...Citeste continuarea
Placinta cu branza telemea
Postat de: Andra_h in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim maiaua din apa calduta in care adaugam o lingurita de zahar si drojdia,lasam cam 10 minute sa dospeasca sau pana cand vedeti ca drojdia a crescut. Intr-un castron punem...Citeste continuarea
Sote de ciuperci cu piept de pui si...
Postat de: merisor67 in PuiSpalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper. Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu mini caltabos
Postat de: geoline in PorcSe curata cartofii,se spala ,se taie in bucati si se fierb pana incep sa se sfarame.se scurge apa si se piseaza bine,apoi se adauga untul si la urma laptele putin cate putin dupa consistenta pe...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: Oana in DulciuriPregatim mai intai blatul: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul adaugat treptat, apoi turnam in fir subtire apa. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin cremoase si se le...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de prune ( de post)
Postat de: aliliana in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, margarina,mierea, sarea si coaja de lamaie. Se framanta bine. Adaugam apa minerala, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Va rezulta un aluat nelipicios,...Citeste continuarea
Piept de pui gratinat, cu ciuperci...
Postat de: aliliana in PuiPieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart. Pieptul de pui se lasa cateva minute pe...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu ierburi aromatice
Postat de: Oana in PuiPuiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul (din pacate pe plita cu inductie nu se poate face asta :) ) Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele...Citeste continuarea
Prajitura desteapta cu cacao
Postat de: aliliana in DulciuriUntul si laptele se pun la incalzit. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul si o lingura de apa, putina esenta rom , pana se albesc si cresc ca volum. Se...Citeste continuarea
Mousse de iaurt si ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriFacem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei...Citeste continuarea
Tarta cu toping de ansoa
Postat de: simona72 in PizzaPentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem...Citeste continuarea
Paine de casa cu branza de burduf,...
Postat de: AlexTeacher in PiineMOD DE PREPARARE: Taiam ceapa cubulete mici; Cernem 1000g faina intr-un castron mai mare sau un lighean;...Citeste continuarea
Cosulete cu salata de fructe din...
Postat de: Diana11 in PrajituriMai intii de toate preparam salate de fructe.Le taiem cubulete si le amestecam cu zaharul,le lasam la o parte timp cit o sa facem cosuletele. Alaturi de aparatul de facut vafe,asezam patru...Citeste continuarea
Pizza cu sunca si branza
Postat de: ctlina in PizzaAm folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde...Citeste continuarea
Rulada ciocolatoasa
Postat de: geoline in DulciuriSe pregateste crema, se pune smantana pe foc pana fierbe, apoi se adauga ciocolata. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se pune in frigider pana pregatim blatul....Citeste continuarea
Tort cu jeleu de capsuni
Postat de: simona72 in TorturiPregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava. Pentru blat: se maruntesc...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si caramel...
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Cornuri sarate din aluat cu branza
Postat de: simona72 in PiinePentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata...Citeste continuarea
Chec cu sirop de mure si ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriSe topeste untul si se lasa la racit. Murele se pun pe foc impreuna cu 50 gr zahar. Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se blenduiesc si se trec prin sita, sa nu ramana seminte. Se pune din nou...Citeste continuarea
Clatite cu prosciutto si cascaval
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriClatite Se bat ouale cu mixerul,se adauga uleiul si laptele. Faina se adauga in ploaie ,amestecand mereu pt a nu se forma cocoloase. Foile de clatite se coc in tigaia unsa cu putin ulei....Citeste continuarea
Gofre subtiri si crocante
Postat de: Diana11 in PrajituriMargarina sau untul il totpim(pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde).Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam margarina si faina.Se amesteca bine pina obtinem o masa omogena.Se...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu plante aromatice
Postat de: Irina in PuiAm incins cuptorul la 200 grade. Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor. Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele...Citeste continuarea
Banane prajite in aluat de clatite...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe prepara un aluat din ingredientele de mai sus, adaugand apa minerala atat cat este necesar pentru a obtine un aluat de clatite. Bananele se curata si se taie bucati de cca 2 cm. Intr-o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si caramel
Postat de: Teo in PrajituriBlatul: S e bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in 2-3 reprize. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, usor, ca la maioneza. Le amestecam cu albusurile, fara sa mai batem, adaugam pe...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor cu muschi...
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPieptul de pui il curatam de pielita si il spalam. Il taiem felii potrivite pe care le saram si piperam si le punem intr-o forma termorezistenta. Taiem felii muschiul, ceapa, ardeiul kapia si...Citeste continuarea
Spaghete cu sos Ragu si parmezan ras
Postat de: geoline in SpaghetePunem apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugam pastele si le lasam la fiert maxim 15 minute, pentru a fi al dente. Pentru sos Taiem ceapa marut, iar cateii de usturoi felii. Le...Citeste continuarea
Prajitura cu praf de budinca
Postat de: Valyvalentyna in PrajituriAm separat albusurile de galbenus si am batut albusurile spuma cu zaharul si praful de sare iar in galbenusuri am pus zaharul vanilat, esenta, praful de copt, uleiul, laptele caldut si coaja de...Citeste continuarea
Ciorba de legume de post
Postat de: Veronica22 in CiorbeLegumele se curata si se taie in cuburi.Punem uleiul la incins ,adaugam ceapa,morcovul,telina si pastarnacul taiat cubulete. Lasam cateva min sa se inmoaie dupa care adaugam ardeii si apoi...Citeste continuarea
Supa de spanac de post
Postat de: Veronica22 in SupeSpanacul se curata si se spala bine in cateva randuri de apa daca este mai marunt,sau frunza cu frunza sub jet de apa pentru a inlatura orice urma de nisip sau pamant. Punem intr-un vas apa la...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: rhapsody in Ciorbe1. Tai legumele spalate in cubulete. 2. Incingi 2 linguti de ulei intr-o cratita si calesti legumele. Adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand se inmoaie legumele, dai focul la minim si pui...Citeste continuarea
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza...Citeste continuarea
Tort aperitiv
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriScoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie.Bagheta o taiem felii pe care le ungem cu unt amestecat cu patrunjel.Intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt asezam un rand de bagheta...Citeste continuarea
Malai dulce(prajitura bunicii)
Postat de: VanessaAli in PrajituriPrepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e...Citeste continuarea
Tagliatelle cu pui
Postat de: Irina in PuiAm pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi. Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri. Am curatat...Citeste continuarea
Ștrudel cu urda și stafide
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriUrda o amestecam bine cu un ou, zaharul, stafide, coaja de lamaie. Aluatul, dezghețat, il impartim in 4 bucati. Luam o bucata de aluat, o intindem foarte bine, presaram putin gris, punem urda...Citeste continuarea
Inimioare de cartofi glazurate
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii de coajă, se spală, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb bine aproximativ 20 minute. Se scurg de apă, se pasează, se adaugă untul și laptele...Citeste continuarea
Paste cu brocolli si Camembert
Postat de: mihaelar63 in PasteSe pun la fiert pastele in apa cu sare respectand timpul de fierbere de pe pachet . Eu mereu le tin mai putin daca in final vor fi gatite cu sos . Brocolli se opareste in acelasi vas...Citeste continuarea
Pizza cu branza Margherita
Postat de: ctlina in PizzaAm folosit masina de paine : program aluat. Se pune faina, drojdia diluata cu apa calda, uleiul si sarea. După 1 oră si 50 minute aluatul este gata. Se presara masa cu faina, se intinde...Citeste continuarea
Cartofi si sfecla rosie gratinati
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute....Citeste continuarea
Tort diplomat cu dulceata de porumbe
Postat de: violeta30 in TorturiSe sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu ciuperci la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in PuiPulpele de pui le spalam si le crestam putin.Le saram si piperam. Intr-un vas de yena asezam ciupercile,peste punem pulpele de pui,adaugam ceapa,ardeiul si rosiile...Citeste continuarea
Aluat de briosa umplut
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSe dizolva in laptele caldut, drojdia cu zaharul. Se pune intr-un vas faina cernuta. Se face o gropita in mijloc si se adauga laptele treptat. Se adauga oul, uleiul si sarea. Se framanta totul...Citeste continuarea
Salata cu conopida si valeriana
Postat de: geoline in SalateConopida se desface in buchetele, se spala bine si se pune la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot se mai lasa 10 minute pe foc, conopida trebuie sa ramana crocanta. Se scurge...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: margo in Aperitive / GarnituriCartofii fierti se paseaza,se adauga untul si smantana.Se mixeaza in continuare pana rezulta un piure fin.Se adauga galbenusurile,sarea,piperul si nucsoara.Se umple posul la care s-a...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si se mai mixeaza pana cand se intaresc. Jumatate din compozitie se pune...Citeste continuarea