Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Bomboane cu nuci si portocale
Postat de: Camy_gby in DulciuriReteta e foarte simpla. Se macina nuca si biscuitii la robot. Se amesteca cu restul ingredientelor. Eu am folosit portocala pentru ca o sa serveasca si copiii, dar puteti folosi ce arome...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: eumimi in DulciuriAm separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le-am amestecat cu o lingura de lemn si am adaugat treptat uleiul, apoi le-am pus usor peste...Citeste continuarea
Pandispan cu ciocolata
Postat de: eumimi in DulciuriAm facut budinca din 2 plicuri : 1 de ciocolata si 1 de caramel. Am pus 800 g de lapte la fiert. Am adaugat peste laptele fiert praful de budinca amestecat cu 50 g lapte si 6 linguri de zahar....Citeste continuarea
Desert Prajitura Ecler
Postat de: eumimi in PrajituriPreparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste...Citeste continuarea
Placinta cu dovleac cu foi de casa
Postat de: eumimi in PrajituriSe da dovleacul pe razatoare si se caleste cu o cana de zahar si 2 lingurite de scortisoara pana cand se evapora zeama lasata de el. Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi...Citeste continuarea
Sos tzatziki grecesc
Postat de: eumimi in SosuriAm curatat si am pisat usturoiul ca pentru mujdei. Castravetele l-am dat prin razatoarea mica. Am amestecat iaurtul cu usturoiul pisat si cu castravetele. Am adaugat si condiment pentru...Citeste continuarea
Fresh de citrice, cu mere si anason
Postat de: rocsi_1612 in BauturiSpalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat. Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul. Atasam instrumentul de stors...Citeste continuarea
Tortellini de casa cu spanac si sos...
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postFaina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol untul, adus la temperatura camerei si il frecam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat biscuitii ii rupem bucati potrivite ca marime si ii punem intr-un...Citeste continuarea
Penne rigate cu spanac si smantana
Postat de: susu in PennePunem 2 l de apa la fiert cu niste busuioc uscat, o foaie de dafin, coriandru si un catel de usturoi ca sa dea gust. Cand a dat apa in clocot adaugam sarea si pastele. Amestecam mereu in oala sa...Citeste continuarea
Ficatei de pui sote cu cartofi...
Postat de: susu in Mancaruri cu carnePunem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi. Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez si ciuperci
Postat de: susu in Mancaruri de postCiupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si...Citeste continuarea
Rulada cu spanac
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de postCeapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi...Citeste continuarea
Sarmale manastiresti
Postat de: susu in Mancaruri de postCartofii si morcovul curatate se dau prim razatoarea mare iar ceapa se toaca marunt. Calim toate legumele impreuna timp de cateva minute dupa care adaugam orezul si-l calim si pe acesta. Punem...Citeste continuarea
Mancare de curcan cu slanina afumata
Postat de: susu in CurcanCalim usturoiul zdrobit si slanina in putin ulei, adaugam apoi ceapa si la sfarsit morcovul. Punem carnea taiata cubulete, condimentele, o parte din verdeata si o cana de apa fierbinte sau supa....Citeste continuarea
Crap de dunare copt
Postat de: susu in Crap / CarasPestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe...Citeste continuarea
Portocalopita sau prajitura greceasca
Postat de: susu in DulciuriPentru sirop fierbem toate ingredientele, eu am folosit 2 portocale acre, 1/2 lamaie si coaja taiata. Se fierbe pana scade la jumatate si se strecoara de samburi si coaja. Ingredientele se masoara...Citeste continuarea
Saramura de crap
Postat de: susu in Crap / CarasPestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe...Citeste continuarea
Mancarica de ciuperci asortate
Postat de: susu in Mancaruri de postCiupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se spala bine. Calim...Citeste continuarea
Sandwich falafel
Postat de: susu in Mancaruri de postNautul se pune de seara in apa calduta cu bicarbonat. Puteti folosi naut la conserva care este gata fiert. Daca vi se pare ca nautul nu este unflat il puteti fierbe 1/2 ora. A doua zi...Citeste continuarea
Sarmale cu ciuperci si nuci
Postat de: susu in Mancaruri de postCeapa alba tocata marunt se caleste in ulei incalzit dupa care punem si partea alba de la ceapa verde. Calim in continuare morcovul ras fin o parte si restul dat prin razatoarea mare. Urmeaza...Citeste continuarea
Pernite cu piersici la slow cooker...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerAm dizolvat drojdia în apa călduță. Am adăugat zahărul, uleiul iar mai apoi am cernut peste acestea făina și sarea. Am frământat un aluat elastic pe care l-am lăsat să...Citeste continuarea
Graten de legume pe pat de cus cus...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerAm spălat și am curățat toate legumele. Le-am tăiat, apoi le-am pus împreună cu apa în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Le-am potrivit gustul cu...Citeste continuarea
Chec umed cu nuci si alune la slow...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerEste un chec simplu, care nu necesită migală, nici măcar pra mult efort. Ingredientele se pot încorpora împreună, însă eu am ales să le adaug pe rând din pură...Citeste continuarea
Briose aperitiv mozaic
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale, se adauga sarea, condimentele, faina. Acest amestec trebuie sa fie de consistenta aluatului de clatite. Apoi rasturnam celelalte ingrediente, amestecam sa se incorporeze toate, mai...Citeste continuarea
Negresa de post cu compot de ananas
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postDam drumul la cuptor. Intr-un vas de mixer, punem sucul de la compot (1 cana), apa, uleiul, zaharul și se mixează pana se topește zaharul. Adăugăm și restul...Citeste continuarea
Salata de ciuperci, sunca si...
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriMai intai fierbem pieptul de pui si il lasam la racit. Castravetii ii taiem cubulete si ii scurgem bine de zeama. Sunca si pieptul de pui se taie cubulete. Ciupercile le spalam si le...Citeste continuarea
Varza acra calita cu carne de porc
Postat de: violeta30 in PorcSe toaca varza fin si se scurge bine de zeama. Daca e sarata sau prea acra se fierbe inainte intr-un vas separat. Se pregateste un vas termorezistent si punem un strat de varza, un strat de...Citeste continuarea
Snitel de ciuperci cu miez de cascaval
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercile si le dam cu putina sare. Spargem ouale, adaugam sare, piper, faina cat sa iasa un aluat ca de clatite putin mai gros pentru ca palauritele de ciuperci vor lasa apa. Se ia...Citeste continuarea
Mancare de fasole in painici
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSe pune fasolea de cu seara la inmuiat in apa calduta. A doua zi se fierbe fasolea (se schimba apa de vreo 4 ori). In ultima apa punem 2 cepe tocate marunt, morcovul cubulete, la fel si ardeiul si...Citeste continuarea
Placinta de ciuperci
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postSe calesc ciupercile si ceapa tocate marunt in ulei. Cand sunt gata se adauga faina desfacuta intr-o canuta de apa. Se adauga sare, piper si marar dupa gust. Trebuie sa arate ca o ciulama mai...Citeste continuarea
Mancarica de linte verde
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postTaiem ceapa cuburi si o punem la calit in ulei. Intre timp alegem lintea si o punem la inmuiat in apa calduta (ar fi de preferat sa fie lasata vreo 30 minute la inmuiat). Se spala bine si se pune...Citeste continuarea
Pateuri cu rosii si branza
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriIn apa clocotita se adauga zaharul, sarea si faina. Se framanta un aluat moale si se lasa la odihnit 30 de minute. Rosiile se taie felii. Branza se amesteca cu sarea, usturoiul trecut prin...Citeste continuarea
Negresa cu kiwi si dulceata de...
Postat de: panacris in Slow CookerÎntr-un vas încăpător se pun: zahărul, zahărul vaniliat, apa minerala, dulceața de agrișe, uleiul, praful de copt, făina și pudra de cacao, se amestecă ușor până se...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: momo121 in DulciuriFoile de placinta le decongelam, eu am avut intr-un pachet 12 foi, pe care le-am uns pe fiecare cu unt topit. Pentru un strudel folosim 3 foi, unse cu unt topit, punem 2-3 linguri din...Citeste continuarea
Supa de rosii cu taietei patrati la...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerDupă cum spuneam mai sus, rețeta este extrem de simplă și nu necesită multe explicații. Am turnat apa și bulionul și roșiile întregi în vasul ceramic. Am spălat, am...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branza
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpanacul proaspat il spalam bine cu apa rece, eu am luat frunzulita cu frunzulita pentru fi sigura ca nu mai are pamant, apoi il oparim catva minute in apa cu sare. Intr-o tigaie calim ceapa...Citeste continuarea
Pizza cu salam, ciuperci si porumb
Postat de: Meea in PizzaMa ia deja cu transpiratiile cand ma gandesc iarasi la framantat:)). Intr-un vas mare punem faina de jur imprejur,lasand in mijloc un cuib micut. Pe marginea vasului, peste faina, punem...Citeste continuarea
Gulii umplute cu orez si soia la...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerPe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat. Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus...Citeste continuarea
Salata de rucola cu salau pane
Postat de: mihaelar63 in SalateEu mi-am dezosat singura salaul . Am portionat bucatele mici de pestre marimea unei imbucaturi [ sa incapa cu usurinta intr-o lingura ] . Bucatile de peste le-am sarat...Citeste continuarea
Rasol de raci pentru bere
Postat de: Ksenya in Fructe de mareRacii se spala foarte bine. Se pune apa la clocotit intr-un vas mai mare .Cand clocoteste apa adaugam toate ingredientele. La sfarsit adaugam mararul. Lasam la foc 15 minute .Scoatem racii la...Citeste continuarea
Salata de legume-Reteta nr. 900
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCartofii se pun la fiert in coaja intr-o cratita cu apa si sare. Separat punem la fiert dovlecelul zucchini in coaja, morcovul curatat de coaja si buchetelele de broccoli lasate intregi....Citeste continuarea
Supa picanta de ciuperci si branza...
Postat de: CulinaryRainbow in Slow CookerAm spălat și am curățat legumele. Am tăiat ciupercile, prazul și ardeiul iar morcovul l-am ras. Le-am pus în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock-Pot și le-am...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu ciuperci
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai maruntim ciupercile, iar ceapa o curatam si o taiem marunt. Calim ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile pentru 7-8 minute in ulei incins. Adaugam si orezul, sare si piper si mai...Citeste continuarea
Supa crema de spanac cu leurda
Postat de: simona72 in SupePunem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in...Citeste continuarea
Plachie cu caras
Postat de: eumimi in PesteSe curata si se prajeste pestele. Ceapa si ardeiul se taie julienne si se pun la calit in ulei incins. Se lasa pana cand incepe ceapa sa devina rosiatica. Se adauga 2 linguri de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu oase afumate
Postat de: AndrutzaP in CiorbeOasele de porc, spalate, se pun la foc in oala sub presiune cu fasolea ( fiarta in prealabil in 2 ape). Se fierb impreuna in oala sub presiune aproximatv 1.5 ore ( depinde de cat de repede...Citeste continuarea
Budinca de orez cu lapte
Postat de: AndrutzaP in DulciuriSe pune la fiert orezul cu laptele ( la fel cum se face si orezul cu lapte clasic). Dupa 10 minute se adauga pliculetul de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se lasat sa fiarba pana cand...Citeste continuarea
VARZA A LA CLUJ II
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCuratati varza de primul strat de frunze si treceti rapid prin jet de apa rece . Taiati varza fideluta si o caliti in ulei . Sarati si adaugati cimbrul , crengutele de marar si...Citeste continuarea
Ciorba de naut si radacinoase la...
Postat de: panacris in Slow CookerBoabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere. A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow...Citeste continuarea