Pregatim alualtul : Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora.
Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se mai lasa 20 de minute la loc calduros.
Intre timp se pregateste...
Ungem lipiile cu ketchup si punem oregano.
Punem salamul taiat felii subtiri.
Deasupra punem si cascavalul ras.
Puteti pune ce mai aveti prin frigider.
Punem cate o lipie pe o farfurie si o bagam la microunde un minut, sau daca aveti rabdare la cuptorul preincalzit pana se topeste...
Ungem o tava cu putin ulei sau unt.
Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele.
Ungem feliile cu ketchup.
In restul de lapte, adaugam ouale, smantana, batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava.
Punem tava in...
Punem faina intr-un caston.
Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.
Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.
Din cand in cand ne ungem...
Se pun toate ingredientele intr-un bol, in afara de drojdie si zahar, care se amesteca cu putina apa calduta si se toarna peste faina ( fara a sta la dospit )
Se framanta un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de maini.
Acest aluat nu se lasa la crescut.
Se pune aluatul pe masa de...
Pt blat:
Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si apa rece. Amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intindem o foaie dreptungiulara, o...
Se bate oul cu furculita, ca pentru omleta, se adauga ovazul si se omogenizeaza compozitia.
Se pune hartie de copt pe o farfurie si se toarna compozitia.
Se aseaza toate ingredientele, in afara cascavalului.
Se baga farfuria la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la puterea maxima (...
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase), trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se...
Pregatim aluatul:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.
Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Pregatim aluatul astfel:
Amestecam drojdia cu zaharul, apoi o dizolvam in putina apa calduta ( din 200 ml ) si o lasam 15 minute la caldura. Punem faina intr-un vas , facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa...
Pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un...
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.
Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de...
Ungem blatul cu sos de pizza, peste care punem cascaval ras, apoi taiem ciupercile felii potrivite, salamul il feliem subtire si le punem si pe acestea peste cascaval, iar peste ciuperci si salam punem felii de cascaval.
Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 20 - 30 de minute la foc...
Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios.
Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura (...
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.
Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini....
Pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute.
Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta.
Trebuie sa iasa un aluat...
Punem faina intr-un caston.
Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute.
Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic.
Din cand in cand ne ungem...
Amestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si inceoem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat fraged care sa nu se lipeasca de maini ( daca mai este nevoie completam cu faina, sau apa)
Lasam 10...
Pt blat:
Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Intindem...
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt, apoi adaugam putina apa calduta, incepem sa framantam usor, dupa care punem si uleiul, punem apa cat sa se iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, daca este nevoie mai puneti putina faina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, ci...
punem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc si trunam drojdia dizlovata intr-o cescuta cu apa si lasam 30 de min asa.
Dupa care incepem sa framantam, mai punem inca o ceasca de apa, uleiul si framntam bine.
Dupa ce am framantat coca punem un prosop peste si lasam langa o sursa de...
Pregtim aluatul astfel :
Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.
Lasam coca la dospit 30...
In apa calda dizolvam drojdia si in mijlocul fainii facem o gropita in care turnam apa cu drojdia.
Cand incepe sa creasca, amestecam cu toata faina si turnam uleiul incet framantand energic un aluat elastic.
Punem sare dupa gust.
Lasam aluatul sa creasca 30 de minute, intr-un loc cald,...
Pt blat:
Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute....
Pt blat:
Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.
Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute....
Pt blat:
Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.
Formam de bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. ( eu...
Ungem o tava cu putin unt.
Tapetam toata suprafata tavii cu feliile de paine.
Topim untul si vom unge toate feliile de paine cu el.
Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min.
Intre timp pregatim toping-ul:
Taiem feliile de pastrama pe jumatate, ardeii feliute,...
Ungem o tava cu putin ulei.
Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele.
In restul de lapte, adaugam 2 oua , batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava.
Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min,...
Pizza Bradut
Pregatim alualtul : Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Pizza Margherita
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se lasa la crescut 1 ora. Se rastoarna pe masa de lucru data cu faina si se intinde o foie dreptunghiulara si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se mai lasa 20 de minute la loc calduros. Intre timp se pregateste...
Pizza pe blat de lipie
Ungem lipiile cu ketchup si punem oregano. Punem salamul taiat felii subtiri. Deasupra punem si cascavalul ras. Puteti pune ce mai aveti prin frigider. Punem cate o lipie pe o farfurie si o bagam la microunde un minut, sau daca aveti rabdare la cuptorul preincalzit pana se topeste...
Pizza din felii de paine
Ungem o tava cu putin ulei sau unt. Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele. Ungem feliile cu ketchup. In restul de lapte, adaugam ouale, smantana, batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava. Punem tava in...
Pizza cu miez de lapte
Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute. Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic. Din cand in cand ne ungem...
Pizza crocanta
Se pun toate ingredientele intr-un bol, in afara de drojdie si zahar, care se amesteca cu putina apa calduta si se toarna peste faina ( fara a sta la dospit ) Se framanta un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de maini. Acest aluat nu se lasa la crescut. Se pune aluatul pe masa de...
Mini pizza cu cartofi prajiti- de post
Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si apa rece. Amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. Intindem o foaie dreptungiulara, o...
Pizza cu fulgi de ovaz - la microunde
Se bate oul cu furculita, ca pentru omleta, se adauga ovazul si se omogenizeaza compozitia. Se pune hartie de copt pe o farfurie si se toarna compozitia. Se aseaza toate ingredientele, in afara cascavalului. Se baga farfuria la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la puterea maxima (...
Pizza tip clatita
Se bat ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa are punem faina, alternand cu laptele ( pentru a nu se forma cocoloase), trebuie sa iasa un aluat putin mai gros decat smantana. Se adauga apoi maslinele, salamul taiat cubulete, prazul taiat rondele, ardeiul julien si se...
Pizza Mos Craciun
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Pizza HomeMade
Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua. Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si...
Pizza Love pentru Valentine's Day - Reteta nr. 600
Pregatim aluatul astfel: Amestecam drojdia cu zaharul, apoi o dizolvam in putina apa calduta ( din 200 ml ) si o lasam 15 minute la caldura. Punem faina intr-un vas , facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa...
Pizza cu blat pufos
Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un...
Pizza pe blat de foccacia
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua. Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de...
Pizza ( cu blat cumparat )
Ungem blatul cu sos de pizza, peste care punem cascaval ras, apoi taiem ciupercile felii potrivite, salamul il feliem subtire si le punem si pe acestea peste cascaval, iar peste ciuperci si salam punem felii de cascaval. Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 20 - 30 de minute la foc...
Paine de casa ( prima mea painica)
Punem faina intr-un vas, apoi o amestecam cu drojdia uscata, dupa care facem o groapa in mijlocul ei si punem apa calduta, sarea, zaharul si uleiul si incepem sa framantam pana aluatul devine unul elastic nelipicios. Dupa ce am framantat bine il lasam la dospit o ora langa o sursa de caldura (...
Foccacia cu cascaval si branza
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua. Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini....
Pizza la tigaie ( in 8 minute!!!!)
Pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restil de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat...
pizza taraneasca
Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijlocul ei si turnam drojdia dizolvata intr-un pahar de apa calduta, acoperim cu faina si lasam la cald 30 de minute. Dupa care incepem sa framantam usor, adaugam sarea, laptele, oul si uleiul si framantam energic. Din cand in cand ne ungem...
Pizza cu cascaval de oaie
Amestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si inceoem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat fraged care sa nu se lipeasca de maini ( daca mai este nevoie completam cu faina, sau apa) Lasam 10...
Pizza ursulet
Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. Intindem...
Pizza cu blat fara drojdie
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt, apoi adaugam putina apa calduta, incepem sa framantam usor, dupa care punem si uleiul, punem apa cat sa se iasa un aluat care sa nu se lipeasca de maini, daca este nevoie mai puneti putina faina, aluatul nu trebuie sa fie prea tare, ci...
Pizza cu blat fara ou
punem faina intr-un vas, facem o gaura in mijloc si trunam drojdia dizlovata intr-o cescuta cu apa si lasam 30 de min asa. Dupa care incepem sa framantam, mai punem inca o ceasca de apa, uleiul si framntam bine. Dupa ce am framantat coca punem un prosop peste si lasam langa o sursa de...
Chifle cu branza
Pregtim aluatul astfel : Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina. Lasam coca la dospit 30...
Pizza leguminoasa
In apa calda dizolvam drojdia si in mijlocul fainii facem o gropita in care turnam apa cu drojdia. Cand incepe sa creasca, amestecam cu toata faina si turnam uleiul incet framantand energic un aluat elastic. Punem sare dupa gust. Lasam aluatul sa creasca 30 de minute, intr-un loc cald,...
Mini pizza cu carnaciori de plescoi
Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute....
Pizza prosciuto e funghi
Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute....
Pizza cu aluat subtire
Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam de bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. ( eu...
Pizza din felii de paine (2)
Ungem o tava cu putin unt. Tapetam toata suprafata tavii cu feliile de paine. Topim untul si vom unge toate feliile de paine cu el. Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min. Intre timp pregatim toping-ul: Taiem feliile de pastrama pe jumatate, ardeii feliute,...
Pizza din felii de paine
Ungem o tava cu putin ulei. Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele. In restul de lapte, adaugam 2 oua , batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava. Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min,...