publicat la 11.11.2024
publicat la 07.11.2024
publicat la 28.10.2024
Atentie la tendinta de a exagera: fie iti propui sa faci mai multe decat poti, fie te trezesti ca te-ai ingrasat cateva kilograme, fara sa bagi de seama!
Bucataras.ro
[email protected]
Briose cu ciocolata
Intr-un castron, amestecam faina, sarea, praful de copt, cacaoa si zaharul. Adaugam oul batut, uleiul si la sfarsit laptele. Ciocolata o faramitam si adaugam in compozitie. Pregatim forme de briose prevazute cu hartii, turnam cate doua linguri de compozitie in fiecare forma. Dam la cuptorul...
Cheesecake Padurea Neagra
Pornim cuptorul, la foc mediu. Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am folosit o forma cu diametru mic : 20 cm). Asezam compozitia de biscuiti intr-un strat uniform. Dam...
Orez cu lapte si caramel
Punem la fiert laptele, intr-o cratita cu pereti grosi. Spalam orezul in cateva ape si il adaugam in lapte. Amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Intr-un ibric, punem la topit zaharul, amestecand usor cu o lingura de lemn, pana se topeste. Pana se topeste, nu pana se arde! Da?...
Tort cu ciocolata si nuca de cocos
Pornim cuptorul, intrucat blatul se face rapid. Intr-un vas, am amestecat ouale, uleiul, zaharul si laptele. Am adaugat faina cu praful de copt si am amestecat cat sa se omogenizeze. Am pregatit o forma rotunda cu hartie de copt si am turnat compozitia, oprind cateva linguri. In...
Cozonac cu nuca si mac
Am folosit masina de framantat pentru aluat. Am pus in ordine: laptele, zaharul, untul si uleiul, galbenusurile, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat modul de framantare, pe care l-am folosit de doua ori, dar doar pentru framantare. Nu l-am lasat program intreg. Am lasat cam doua ore la...
Negresa cu caramel, nuca si bezea
Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin, mixand bine dupa fiecare portie, pana il inludem pe tot in compozitie. Urmeaza nuca tocata mare. Faina...
Fursecuri cu nuca si caramel
Intr-un vas, punem zaharul la caramelizat. Amestecam usor pana se topeste si adaugam cele doua linguri de smantana. Amestecam bine, bine pana se fluidizeaza la loc caramelul. Dupa ce s-a incorporat smantana si s-a fluidizat caramelul, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine. Adaugam nuca...
Cheesecake cu portocala si ciocolata
Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze. Amestecam bine si dam deoparte. Luam o forma de tarta/ tort cu...
Fursecuri cu ciocolata, spritate
Untul moale, semintele de vanilie, zaharul pudra si ciocolata topita le-am mixat intr-un castron. Am adaugat oul si am mixat in continuare. Am adaugat cacaoa, faina in doua transe, amestecand bine. Am pornit cuptorul, la 180 grade. Am pregatit o tava cu hartie de copt. Compozitia am pus-o...
Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara
Eu am folosit masina de framantat. Am pus in ordinea urmatoare:laptele caldut, untul moale, ouale, 1 praf sare, zaharul, coaja de portocala, faina cernuta si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantat. Intre timp, am pregatit umplutura. Intr-un castron, am pus nuca macinata,...
Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre
Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese...
Black velvet cu afine
Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte. Pornim cuptorul. Foarte important! ingredientele...
Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel
Intr-un castron, taiem untul cubulete, adaugam jumatate din faina, zaharul si incepem sa framantam usor pana se incorporeaza tot untul. Radem coaja de la o lamaie si adaugam cele doua oua. Amestecam in continuare, la sfarsit adaugam restul de faina. Aluatul obtinut il impartim in doua bile...
Tiramisu reţetă cu crema de castane
Tiramisu reţetă originală Intr-un castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra si laptele dulce. Desfacem usor, cu un tel, branza in lapte, pana se omogenizeaza. Adaugam piureul de castane, lichiorul si amestecam in continuare. Ideal ar fi sa ne folosim de un mixer. Dam deoparte crema....
Budinca Paula
Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zahar. Adaugam amidonul si laptele cate putin, amestecand continuu ca sa evitam sa se formeze cocoloase. Punem compozitia la fiert, amestecam cu un tel. O lasam la fiert cat sa se intareasca, apoi adaugam grisul. Amestecam in cotinuare, lasam la fiert cam...
Guguluf cu fructe
Pornim cuptorul. Pregatim piureul de fructe. Eu am folosit cateva caise deshidratate, jumatate fruct mango si jumatate banana. Le-am pus intr-un vas inalt de plastic si le-am blenduit cu 3 linguri apa. Intr-un vas, punem untul moale si zaharul. Mixam foarte bine cateva minute, apoi adaugam...
Rulada cu mac - baigli
Eu am folosit masina de framantat aluat. Am asezat in cuva masinii: laptele, untul moale, zaharul, galbenusurile, smantana si faina. La sfarsit am adaugat drojdia. Am lasat la framantat / dospit o ora si jumatate. Intre timp, m-am ocupat de umplutura. Intr-un ibric am pus la fiert laptele...
Gugu luf
Intr-un castron, punem untul moale, zaharul, extractul de vanilie si mixam bine, bine. Adaugam cate un ou, mixand bine pana se incorporeaza, apoi dulceata. Adaugam faina cu praful de copt, mixam in continuare, apoi adaugam laptele ca sa mai subtiem un pic compozitia. Pregatim forma de...
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca
Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul de castane, scortisoara si pudra de roscove. Incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine o...
Tort de nunta
Incepem pregatirile cu cateva zile inainte, intrucat sunt multe blaturi de copt. Preparam blaturile dinainte. Ele se vor intari un pic, lucru care ne va fi de ajutor. Pentru fiecare blat in parte, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu lg de apa le batem spuma foarte, foarte bine....
Prajitura cu foi de napolitane
Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac. Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam...
Red velvet cheesecake
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine. Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte. Intr-un castron, punem crema de branza,...
Prajitura englezeasca
Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit. Pornim cuptorul. Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe...
Biscuiti shortbread
Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta. Intindem o...
Foietaj cu branza dulce si stafide
Pornim cuptorul. Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte. Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm. Asezam pe fiecare patrat cate o...
Tort de mere cu migdale
Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Amdat la frigider. Am pornit cuptorul. Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am...
Branzoaice
Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia. Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit...
Magdalene cu lamaie si afine
Am pornit cuptorul. Lamaia am spalat-o si am ras-o, apoi am stors zeama. Intr-un castronel, am pus 2-3 lg smantana, o lingura zahar pudra si zeama de lamaie. Am amestecat si am dat deoparte. Intr-un castron, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat faina in doua...
Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate
Am pornit cuptorul. Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii. Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si uleiul si am amestecat cu o lingura. Am adaugat iaurtul si la sfarsit, laptele. Am amestecat bine,...
Tort David
M-am ocupat intai de crema . Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am...