Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete / Dulciuri

Negresa a la Deyutzky

In Prajituri la 24 Aug 2014

Făina, praful de copt, pudra de cacao, zahărul tos și zahărul vanilinat se amesetecă într-un vas încăpător. Apoi se adaugă treptat laptele călduț și uleiul și se amestecă ușor, până ce se înglobează toate ingredientele și se va obține un aluat fluid,...

Prajitura cu gris si dulceata de caise

In Prajituri la 22 Aug 2014

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: grișul, făina, praful de copt și șofranul. În alt bol se amestecă ouăle energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până se topește. Apoi se adaugă treptat untul topit, apa de portocale, dulceața și...

Chec mulatru

In Prajituri la 22 Aug 2014

Ouăle se mixează cu un praf de sare,  zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat margarina topită, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează toate ingredientele.  Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă...

Dulceață de agrișe/ coacăze albe

In Dulceata / Gem la 16 Iul 2014

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf. 10 g de gel fix, adică 1/2 de plic se amestecă cu lingură de zahăr și se adaugă peste fructe. Vasul cu fructe se dă...

Cornuri Bratislava / Pozsony kifli

In Dulciuri la 22 Iun 2014

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul  tăiat cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei ce nu agreează microundele, pot topi laptele și untul  într-u vas cu fund dublu pe aragaz. În cuva mașinii...

Cornuri cu nucă și pastă de măceșe

In Dulciuri la 20 Iun 2014

Laptele se pune într-un vas termorezistent, se adaugă untul și margarina tăiate cubulețe și se pune la topit, în cuptorul cu microunde cca. 90 de secunde. Cei care nu agreează microundele, pot topi laptele, untul și margarina într0u vas cu fund dublu pe aragaz....

Prăjitura Richatos

In Prajituri la 6 Mai 2014

Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin ca o cremă și se amestecă ușor cu albușurile, se adaugă cele două feluri de nuci și făina....

Negresă de post (2)

In Prajituri la 12 Apr 2014

Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, cu mixerul la viteză medie. Se răstoarnă compoziția obținută într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se dă la cuptor, încins în prealabil, cca. 45 de minute la 200 grade, adică foc mediu. Între...

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

In Torturi la 5 Apr 2014

Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție cremoasă. Separat se bat albușurile cu rstul de zahăr și apoi se toarnă ușor peste amestecul de mai sus,...

Tort Ecler

In Torturi la 8 Feb 2014

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește se adaugă toată făina, deodată și se amestecă energic  până ce se înglobează. Apoi se adaugă ouăle rând pe rând, amestecându-se energic până ce se obține un aluat nici...

Papanași cu smântână și dulceață de afine/vișine

In Dulciuri la 23 Ian 2014

Brânza, zahărul, zahărul vanilinat, parful de sare, ouăle, făina, grișul, coaja de lămîie zaharisită și praful de copt se amestecă energic într-un vas. Se va obține un aluat lipicios. Prima oară m-am speriat, dar având exepriența trecută nu am mai adăugat...

Prăjitura Rudy

In Prajituri la 19 Ian 2014

 Untul se topește la microunde cca. 60 de secunde, apoi se adaugă făina, un praf de sare iodată, praful  de copt, zahărul, pudra de cacao șu gălbenușul de ou, se frământă bine, până ce se obține un aluat sfărâmicios, adică firimituri. Pentru umplutură...

Bezele umplute cu cremă de nuci

In Dulciuri la 6 Ian 2014

Albușurile se bat energic cu un praf de sare,  zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor până se înglobează toate ingredientele.Compoziția obținută se imparte în două,...

Madlene

In Prajituri la 6 Ian 2014

Untul se topește într-o crăticioară cu fund dublu și se lasă la răcit. Între timp ouăle, zahărul, esențele se bat într-un vas special,  cel de fiert lapte sau la BainMarie cu telul, în cazul meu cu mixer-ul, până se îngroașă, se deschide la...

Buturuga de Crăciun

In Dulciuri la 24 Dec 2013

Pentru ruladă: Se amestecă ouăle (întregi, bineînțeles fără coajă:D!) cu zahărul, cca. 20 de minute cu mixerul până își triplează voulumul. Apoi se adaugă făina, amestecându-se ușor până ce se înglobează în compoziție. Se...

Tort cu cremă de Coca-Cola

In Torturi la 16 Dec 2013

Feliile de cozonac, tăiate de cca. 3 cm se așează pe fundul și pereții unui vas de sticlă, intercalându-se cu pișcoturi și se stropesc cu coca cola, ca să se însiropeze bine. Între timp se prepară budinca conform indicațiilor de pe ambalaj, atât că laptele se...

Cozonac a la Oltina

In Dulciuri la 8 Dec 2013

Recunosc că m-am foloist de Maricica ;) Laptele călduț se pune în mașina de frământat pâine, apoi se adaugă făina cernută, ouăle amestecate cu zahărul și esențele, untul topit, un praf de sare, drojdia, se programează mașina la programul de frământat și...

Savarine a la Madi

In Dulciuri la 1 Dec 2013

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și esențele, lăsându-se la frământat și dospit cca. 60 de minute. Între timp se...

Plăcintă cu piure de castane și stafide

In Dulciuri la 26 Noi 2013

Foile de plăcintă se ung fiecare în parte cu puțin ulei, apoi se suprapun câte trei. Piureul de castane îndulcit se amestecă cu stafidele. Foile suprapuse,  se ung cu amestecul de piure și stafide. Se rulează, apoi se așează într-o formă termorezistentă. La...

Nuci umplute cu cremă de cacao și nucă

In Dulciuri la 8 Noi 2013

Ouăle se mixează cu unnpraf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul. Apoi se adaugă uleiul, laptele șia moniacul stins, rând pe rând. Făina se adaugă în ploaie și se încoporează ușor, amestecându-se până ce se obține un aluat...

Guguluf cu dulceață de dovleac

In Dulciuri la 3 Noi 2013

Ouăle se bat energic cu zahărul tos și zahărul vanilinat. Se adaugă treptat uleiul și laptele, amestecându-se contiuu până ce se încorporează ingerdientele. Făina cernută, împreună cu praful de copt se adaugă ușor la amestecul de mai sus, amestecându-se...

Brioșe cu ciocolată a la RuxyRux

In Dulciuri la 15 Oct 2013

Într-un vas cu fund dublu se încălzește la foc mic, smântâna, laptele , ciocolata și pudra de cacao. După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă untul în lichidul cald, se amestecă continuu, fără foc până ce se topește. Ouăle se bat energic cu...

Colac cu praline de ciocolată

In Dulciuri la 15 Oct 2013

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și...

Budincă de brânză dulce și gris

In Dulciuri la 14 Oct 2013

Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos, zahărul vanilinat, coaja de lămâie zaharisită, brânza de vaci, brânza mascarpone și grișul, până ce se omogenizează toate ingredientele. Stafidele se pun la înmuiat, între timp, în puțină afinată...

Dulceață de gutui

In Dulceata / Gem la 11 Oct 2013

Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie în patru, se curăță de coajă, sămburi și se toacă mărunt. De obicei în rețeta clasică, gutuile mărunțite se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida ;) Nu am avut în dotare, nici măcar o sare de...

Prăjitură cu iaurt, ness și stafide

In Prajituri la 10 Oct 2013

Ouăle se amestecă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, margarina topită, iaurtul, coaja de lămâie zaharistă, până ce se obșine un amestec omogen. În acest amestec se adaugă făina și praful de copt cernute și se amestecă ușor până se înglobează,...

Chec cu cacao și stafide

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Untul topit se bate energic cu zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat, un praf de sare, praful de copt amestecat cu coaja de lămâie zaharistă și făina cernută cu praful de cacao. Albușurile se bat separate energic, până ce se obține o spumă consistent, apoi se adaugă...

Clatite aromate a la Robert

In Dulciuri la 4 Oct 2013

Ouăle se bat energic cu zahărul vanilinat, sarea, esența de rom, nuca de cocos, făina și laptele, până ce se obține consistența dorită. Clătitele se prăjesc pe rând în tigaia specială pentru clătote de la Tefal, cu un strop de ulei. Aceste clătite vor fi mai...

Kringle Estonian

In Dulciuri la 29 Sep 2013

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută,  ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de...

Prăjitura Greta Garbo reinventată

In Prajituri la 24 Sep 2013

Bineînțeles că m-am folosit de Maricica ;) În cuva mașinii de frământat, se pune untul topit, făina cernută, zahărul tos, ouăle bătute, coaja de lămâie, sarea, drojdia și smântâna, apoi se pornește mașina la programul de frământare (cca. 90...

Afisate 181 - 210 din 369 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]