publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 12.02.2024
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de biscuiti
Ciocolata alba se topeste pe Bain Marie. Se amesteca bine ouale cu zaharul. Se adauga cacaoa, ciocolata topita si nuca de cocos. La final se adauga untul moale. Se amesteca energic pana se omogenizeaza crema. Intr/un vas se pune un strat de biscuti, un strat de crema, tot asa pana se termina...
Negresa
Zahărul, untul, laptele şi 2 linguri de cacao se topesc la foc mic. Din această compoziţie se pun deoparte 20 de linguri. Restul se răceşte şi apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, amestecând continuu. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ făina, praful...
Cozonac altfel
Am pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la...
Linzer cu gem de caise si nuci
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pun făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...
Prajitura rapida
Se taie cozonacul sau checul in felii un pic mai groase. Feliile de prajitura se aseaza inr-o forma rotunda sau dreptunghiulara si se insiropeaza. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic. Se rastoarna peste felii de chec si se da la rece. Dupa ce s-a racit se orneaza...
Tort cu blaturi din bezele
Foile se fac din cate 4 ouă. Se bat albuşurile pe baie de aburi împreună cu zahărul (cantiatea totală se împarte în trei) şi zahărul vanilat până se obţine o spumă tare. Am facut fiecare foaie pe rand. Se coace în formă de tort, tapetată cu foie de...
Cornulete fragede cu gem
Se amesteca ingredientele foarte bine pana la omogenizare. Nu trebuie sa creasca aluatul!!!! Se intinde aluatul in foaie de apoximativ 1/2 de cm. Se taie in patratele. Se pune cate o lingurita de dulceata pe fiecare patratel. Optional se poate pune si cate 1/2 de nuca. Se ruleaza in...
Cornulete cu vanilie
Faina, untul topit, zaharul, nuca de cocos, 2 pachete de zahar vanilat, praful de copt si sarea se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa aluatul cca. 30 minute la frigider sa se odihneasca. Dupa ce s-a odihnit se iau bucatele din aluat si se formeaza cornulete cu mana. Nu se intinde,...
Budinca in trei culori
Se prepara cele trei sortimente de budinci separat, conform indicatiilor de pe plic. Budinca de vanilie sau frisca se rastoarna intr-o forma (umezita un pic) de prajitura cu gaura la mijloc, urmatorul strat va fi budinca de capsuni si se finalizeaza cu cea de ciocolata sau caramel. E lasa la...